Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Lombik program - indulás fórum

Lombik program - indulás (beszélgetős fórum)


10. Camonilla (válaszként erre: 9. - Screew)
szept. 24. 12:30

Szia! Olyan szempontból hasonló helyzetben vagyunk, hogy nálunk is (még biopszia előtt állunk) korlátozottak lesznek a lehetőségek és mi is a legjobb helyen szeretnénk felhasználni a spermiumokat. Én jártam a rövid 3 hónap leforgása alatt több intézményben is, hogy a legjobbat tudjam választani. Sajnos csak a fórumokról tud tájékozódni az ember.. Illetve a saját bőrén megtapasztalva, ami viszont nem kevés idő és pénz :(

Dévai: szinte azonnal van időpont, kisebb intézmény, családias légkör, szimpatikus orvos. TB támogatott lombiknál akkor épp nem volt várólista. Nem rá esett a választásom, talán pont a családias légkör miatt nem tűnt elég komolynak. Illetve túl rámenősek voltak a donor dolgot illetően. Ez az én szubjektív véleményem.

Kaáli: 3 hónapot vártam, hogy bejussak, 10 perc alatt lezavartak minket és kb semmivel sem lettem okosabb. Még arra sem voltak hajlandók, hogy TB lombikra előjegyezzenek, amíg a férjemnek nincs eredménye. Idén már nincs TB támogatott időpont elvileg.

Krizsa, Róbert Károly: október elején megyek hozzájuk, egy biztos, már a telefonban az első beszélgetés is felül múlta a másik kettőt. Krizsa dr úrról nagyon jókat hallottam. Amint lesz tapasztalatom vele kapcsolatban megosztom.

9. Screew (válaszként erre: 5. - Panna07)
szept. 12. 15:33

Köszönöm a válaszokat! Szimpatikusnak hat a Kaposvár eddig, de igazából az a fontos hogy páromnak legyen az majd a hely ahova megyunk:) Nyugodt anya, nyugodt baba :D


Nem Budapestiek vagyunk, JNkSZ megye, Bp-től 70 km kb. Az ideális mert, plafon másfél óra alatt oda érünk.

8. zoma7 (válaszként erre: 7. - Panna07)
szept. 12. 13:57
Így van, minden eset mas es a sajat tapasztalat a döntő.
7. Panna07 (válaszként erre: 6. - Zoma7)
szept. 12. 13:48
Jogos, lombiknál ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, hogy a biológus jó legyen. Emlékszem erre a kaposvári panaszra, ott kicsit más volt a helyzet, mert hereszövetből vett minta volt lefagyasztva, abból kellett ép spermiumokat keresni, és a biológus csúnyán mondva tojt bele és kritikán aluli stílusban beszélt. Nyilván az érintett pár soha nem menne vissza Kaposvárra, ugyanakkor sok párnak ott hozták meg a sikert. Sajnos az emberi tényező minden helyen belerondíthat, hogy az ott dolgozónak rossz napja van, magánéleti gondja van stb. Persze nem lenne szabad, hogy ez a munkájukat befolyásolja, mert az érintett párnak a jövője függ attól, amit ott csinálnak. Az a helyzet, hogy nincs olyan orvos, biológus, intézmény, amire mindenki azt mondja, hogy jó. Persze amit a legtöbben ajánlanak, oda megy szívesen az ember. A lényeg, hogy olyat találjatok, ahol a bizalmatokat le tudjátok tenni, ezt pedig csak személyes tapasztalat alapján lehet kimondani.
6. zoma7 (válaszként erre: 1. - Screew)
szept. 12. 13:28
Szia! Szerintem a fagyasztott spermium miatt fontos lenne olyan központot találni, ahol nemcsak a doki jó, hanem a biológus szuper. Épp par hete panaszkodott valaki valamelyik fórumban, itt a hoxan h a fagyasztott spermájukat hogy "intezte el" a kaposvári biológus. Ekkor ajánlották neki valamelyik kaalit (Bp v győri, mar nem emlekszem). Másrészt a Kaaliban is van TBs lombik, a várólista hosszúsága pedig változói, attólfüggően h melyik Kaaliról van szó, ill. melyik dokiról.
5. Panna07 (válaszként erre: 4. - Screew)
szept. 12. 13:17
Elhiszem, hogy a távolság miatt problémás lehet. Fizetős helyek közül a Győri Kaáli intézetet ajánlják, mert ott nincs futószalag, és nagyon alaposak. Bár nálatok remélhetőleg nem kell sok kivizsgálás, mert a te háttéred miatt mindenképp lombik kell. A Kaáliban a stimuláció, beültetés kb 350ezer Ft, ehhez még hozzájönnek a draga gyógyszerek, úgyhogy ha a szabadságot meg tudjátok oldani, én a tb-s helyeket javaslom első körben. Kaposváron az első konzultációra sok időt szánnak, megnézitek, hogy szimpatikus-e az orvos, a hely, és meglátjátok. Budapesten laktok amúgy?
4. Screew (válaszként erre: 2. - Panna07)
szept. 12. 13:01

Köszönöm a gyors választ.

Az a baj ezek a lakhelyünktől nagyon messzire lévő intézetek.

Mind a két hely 3 órányira van. X időnként menni szabadságot kivenni rá stb.. Kicsit problémás, de feljegyezve és ha nincs közelebbi akkor mindenképp :)

3. Niki34 (válaszként erre: 1. - Screew)
szept. 12. 12:57
Szia! Mánfai doktor urat én is szívből ajánlom, csak jót tudok mondani róla. Mi pont a pécsi meddőségi központból mentünk át, és ott sikerült a beültetés sok év után. Azért hagytuk ott, mert olyan futószalagosnak tűnt a végén az egész, és a doktor úr hozzáállàsa sem tetszett (a pénzt azért elfogadta). Kaposváron minden teljesen más volt pozitív értelemben. Persze mindenki azt az intézetet ajánlja, ahol sikert értek el.
2. Panna07 (válaszként erre: 1. - Screew)
szept. 12. 12:33

Szia! Két nagyon jó intézmény van, ahol minden vizsgálat, beavatkozás TB támogatott, egyedül a gyógyszereket kell fizetni (de azt mindehol), a kaposvári és a pécsi reprodukciós központ. Amiket leírtál, hogy milyen orvost szeretnétek, az alapján Kaposváron a Mánfai Zoltán doktort, Pécsen a Péntek Sándor doktort ajánlom, nagyon kedvesek, alaposak. Első konzultációra kell időpontot kérni, mindkét helyen kb 2-3 hónappal későbbre fognak tudni adni (az országos átlaghoz képest ez jó), ott majd elmondanak mindent. Jó, hogy ha a párod előtte elmegy 3. és 21. napi hormonvérvételre, a saját nőgyógyásza el tudja erre küldeni,ezt jó vinni már az első konzultációra, ez fontos lesz a későbbi stimuláció miatt. Az majd fontos kerdes lesz, hogy az intézet, akihez fordultok, és ahol a fagyasztott mintád van, le tudja-e szervezni a szállítást, de ez csak nem lehet akadály.

A lombikról hasznos infókat olvashattok itt:

[link]

szept. 12. 11:52

Sziasztok!A párommal most szeretnénk belefogni az egész projektbe. Nagyon zavaros illetve nem friss infók/vélemények vannak arról, hogy most hol érdemes neki fogni. Érdekelne melyik intézetbe, kihez érdemes menni. Hihetetlen módon nincs egyetlen egy oldal se ahol A-Z-ig le lenne minden fontos infó megtalálható, vagy csak nem találtam...

Az árak, a beavatkozás menete ilyenek megtalálhatóak, de össze szedve, hogy na ezek az oep támogatott helyek stb., ilyet még nem találtam.


Ezáltal első sorban OEP támogatott kezelés lenne a megfelelő opció, ezért első körben azok a helyek érdekelnének ahol támogatottan elvégzik a beavatkozást, és nem fordul ki az ember az ajtón ha belép, a környezettől és a bánásmódtól. Érdekelne vélemény a helyekről, orvosokról ahova/akihez érdemes menni.


A Kaáliról olvastam nagyon jót és nagyon rosszat is. Forgácsról szintén. Dévairól, hogy szigorúak, de sikersek. Amiről/Akiről eddig fixen csak jót hallottam, az Krizsa doktor. De ő ugye a Róbert kórházba tette át székhelyét, ami nem OEP támogatott kezelést csinál. Ha minden kötél szakad marad ez az opció, de ha van legalább hasonló jó ami támogatott akkor megpróbálnánk azt/őt.


Fontos, hogy próbálnánk úgy választani amiről tényleg túlnyomó többségben csak jót hallani és sikeres beavatkozásokat, mert csak lombikkal lehet gyerekünk. Nekem volt egy betegségem amitől meddő lettem(a páros férfi tagja vagyok), de a történtek előtt egy spermabankban adtam le mintát. Így próbálkozások terén is elég kötöttek vagyunk. Van annyi amennyi így próbálnánk a lehető legjobb helyet kiválasztani, ahol a legnagyobb az esélye a sikernek. Természetesen pénz beszél és ha nem hallunk 80% csak jókat egy helyről akkor marad valamelyik magán klinika így azokakra is kíváncsiak vagyunk :)


Szeretnénk hogy a leendő doki kedves, odafigyelő, mindenről tájékoztató típús legyen. Párom elég kényelmetlenül érzi magát kórházakban, már már túlságosan tart az orvosoktól és betegségektől , ezért nagyon jó lenne egy a fentebb leírt típusú dokit találni. Jó lenne, ha meg tudna bízni benne teljesen és nyugodtan menne hozzá mindig. Hiszen az segítené csak igazán a projektet, ha nem görcsölne állandóan ha menni kell :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook