Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Nem a cysta miatt:))
Ha tulstimulálnak akkor valamiért könnyebben megtapadnak még a doki sem tudta nekem akkor megmondani miért van igy de igy van mondta,hogy tudom,hogy fáj meg rossz de nagyobb az esélye viszont az is átdölhet a másik oldalra akkor pedig veszélyes......
Ha már a petesejteknél tartunk:
Képzeljétek, nekem a sikeres lombik előtt mindkét petefészkemben 26-30 darab petezsák lett, abból összesen csak 5 db petesejtet tudtak leszívni. Viszont annyira túlstimuláltak, hogy cysta lett a petefészekben, amit a petesejt leszívás előtt 2 nappal kellett leszívni. A társam, akiről az előbb beszéltem (a spontán terhes), szintén ilyen gonddal feküdt mellettem. Megbeszéltük, hogy ilyen előzményekkel tutira nem fog összejönni. És mindkettőnknek összejött. Úgy is mondhatnám: cystások előnyben:)))))))))))
Én is BMC-be jártam:)
Igen egy baránőmnek is elsőre sikerült féléves volt a kislánya amikor kiderült terhes spontán az akkor sajnos elhalt..:(
Ez a neve PROGESTERON ..én sem kaptam az első beültetésnél és beültetés után 3 nappal véreztem is.a 2- már kaptam de az sem sikerült a 3. sikeres volt de elhalt...4. sikeres volt de az én időmben ezt az inekciot pont beszüntették és nagyon nehezen lehetett hozzá jutni ez 2007-ben volt azota én ugy tudom nem is lehet beszerezni de lehet már változott,mert ezt külföldröl hozták.nekem elég érdekes a szervezetem sárga testet keveset termelt de volt olyan honap inekcio kura nélkül amiben mindkét petefészkemben 5-8 petesejt volt mind érett...
Úgy ahogy mondod. Annyira rossz érzés volt, ma reggel jöttünk az oviba, és a kocsiban minden előzmény nélkül azt kérdezte, hogy "anya, nekem mikor lesz végre tesóm".
Elszorult a szívem nagyon, és közben rátok gondoltam, akiknek még az első sem sikerült.
Juj, már nem tudom, így 5 év távlatából. Progeszteron-injekciónak hívtuk, de hogy mi volt e neve...
Ez egy nagyon hosszú írás, amit olvastam.Igazából 2 oka lehet, hogy nem termelünk elég progeszteront.Az egyik az embrio genetikai rendellenessége, ilyenkor a méh kilöki.A másik meg, a hormonrendszeri ok.A másodiknál segíthet a progeszteron adagolása.
Lehet, hogy neked is csak a kellő mennyiségű progi tartotta bent azt a másik babát.Az a lényeg, hogy az egyik egészséges lett és most várhatja kintről a tesót.
Ennek a szurinak mi a neve, mert én nem tudom fogok-e kapni,d e szerintem nem írt fel ilyet a doki, és akkor lehet, megpróbálnám rá venni, mikor megyek pénteken hozzá.Uthro kúpot kapok azt tudom.
Így igaz, egyetértek. Mikor az elsőnél nem kaptam, utánaolvastam, meg elcsíptem egy beszélgetést a többi lány között, amikor arról az "olajos injekcióról" beszéltek.Én meg nem tudtam, miről van szó. Annak idején még euróban kellett érte fizetni, és úgy kellett meghozatni külföldről 2 hétig tartott. Ma már úgy tudom, egyes patikákban itthon is lehet kapni. Mennyit fejlődött minden 5 év alatt:))) Aztán amikor a másodiknál már kaptam, akkor örültem. Ugyanis ha be is ágyazódik a baba, ha nem kapod a progit, lehet, hogy nem olyan erős a sárgatest hormon termelésed, mint kéne. Amikor a 14. héten abba kellett hagyni, nem megkönnyebbülést éreztem, hanem félelmet, hogy vajon biztosan átveszi a méhlepény a termelést? De szerencsére átette:))) Most is éppen rosszalkodik az oviban a végeredmény:))) Ja, még annyit, hogy nekem kettő baba sikeredett, de sajnos a 19. héten elhalt az egyik. Eleve nem fejlődött olyan szépen, de nem sokkal volt kisebb. Azért ez eléggé megrázott, mert elvileg már egy félidős baba életképes is lehet.
Sorry: a sárgatest funkcióját veszi át a méhlepény
Van egy másik portál ahová szoktam írni.Pont tegnap emelt be egy lány oda egy tanulmányt a progi szuriról, hogy mennyire sokat jelenthet, mivel a korai vetélések nagy része az alacsony progeszteron szint okozza.A sárgatestet csak sokkal később kezdi el termelni a méhlepény.Mégis néhány doki szerint nincs olyan nagy jelentősége.Pedig talán a progeszteron és az Utrogestran( ez is tartalmaz progeszteront)
legalább a 12. hétig tartó szedése sokat segíthet.
Igaz kissé kellemetlen a sok macera, de már mi ehhez hozzáedzettünk.:)
Sajna az egész tanulmányt nem tudom bemásolni, mert béna vagyok hozzá, hogy kéne ide átemelni.
A lányom a második lombikra sikerült, előtte volt egy inszem, amire azt mondta a doki, mikor éppen betoltak a műtőbe, hogy "nem értem, magának miért nem lombikot csinálunk, hát nem jó a spermaeredmény". Mondom, hát ez nagyon jó, jól indulok neki az inszemnek, hogy úgysem fog sikerülni. Teljesen felesleges volt. Nem mondták meg, hogy rossz az eredmény, mi azt hittük, hogy csak velem van baj. Aztán utána már nem is próbálkoztak több inszemmel, rögtön jött a lombik. Az elsőnél még nem kaptak progeszteron injekciót, és nem hatchingelték az embriókat. Akkoriban olvastam, hogy a lézerezést csak a harmadik sikertelen próbálkozás után csinálják. Amikor nem sikerült, és a másodikkal toltak a műtőbe, megkérdeztem Kanyó Katit, hogy kérhetném-e, hogy lézerezzék. Mosolygott, és azt mondta, hogy ha ennyire szeretném, akkor a 4-ből kettőt meglézereznek. Én a mai napig azt mondom, hogy nekem ez segített. 4-ből 4-et kértem, mondta is a Konc tanár úr, hogy bátor vagyok, abból lehetnek négyesikrek is. Mondtam, hogy nem bánom én, csak már legyen. Egyébként akivel egymás mellett feküdtünk a beültetés után, neki elsőre sikerült a lombik, előtte 6 inszem sikertelen volt. És a kisfia születése után másfél évvel terhes lett spontán. Már 1 éves a második gyerek is.
Sziasztok, én új vagyok nálatok már olvasgatom pár hete a fórumot ki milyen jó tanácsot tud adni. Már volt 4 inszemünk és most keztük a lombikbébi programot a BMC-ben. Szerintetek a gyógyszerek mellet lehet inni a palástfű teát?
Értem:)
Mi is igy vagyunk kérdezte a dokim akarok védekezni,mert tudja,hogy lombik de megesett már,hogy terhes lett a nő igy mondtam nem ha terhes leszek megtartjuk de nekem van még egy fagyibabám:)
És a lányod hanyadikra sikerült?
sziasztok, eddig az inszemes fórumon voltam. túl vagyok 3inszemen. most kezdjük a lombikos kezelést. holnap megyek a 12.napi uh-ra. gondolom holnap írja fel a szurikat a doki.
jár valaki debrecenbe?
Persze, azért tudok ennyire "profin" hozzászólni a dolgokhoz. Ez csak álom, hogy tesó is legyen, mert sajnos nincs rá pénzünk. De hátha sikerül spontán, igaz, kicsi az esély, pár millió ezrelék, de mégis, a remény, tudjátok...
Hol vagytok csajok?
Jo reggelt:)
a nagylányod is lombik baba?
Hát igen nagyon nagyon sok pénzt elvisznek a gyogyszerek....utazás..kaja,pia oda az idő ami kiesik a melobol......remélem hamar babázol...mi 2 évet sok millio van benne 4 sikertelen lombik után az 5.sikerült....
Akkor megnyugodtam. El kéne kezdeni a másodikat. Most olyan munkahelyem van, hogy a főnököm simán elengedne. A legjobb főnök a világon, ráadásul nő, és mégis megférünk. Ritka az ilyen
még most sem kell fizetni..:)
Én ugy tudom a Kaáli-ba fizetni kell konzultácioért,uh.-kért,talán még a vérvételért is,plusz a gyogyszerek...a Budai meddőben nem kell fizetni csak a gyogyszerekért...
Köszi!Sok sikert a tesóhoz!
Szurkolok neked - és a többieknek. Nagyon jó érzés, mikor megtudod, hogy sikerült, viszont annál rosszabb az első pár hónapban, amikor azon aggódsz, hogy meg is maradjon.
Hát, én 5 éve voltam a BMC-ben, úgyhogy lehet, hogy azóta már ott is kell fizetni? Végülis ezt nem tudom, de szerintem nem. Mi is szeretnénk menni a tesóért, de lelkileg még nem vagyok rá felkészülve az előző sikertelenségek után.
Igazából én sem akartam ott, de aztán a régi nőgyógyászomban csalódtam.Nem értem miért nem mondta, hogy forduljak inkább meddőségi szakemberhez, csak húzta az időt. A János szülészetén meg dolgozott ismerősöm, és Ő is ajánlotta. Bárcsak ott tartanék már...
Én meg azt nem tudtam,hogy máshol nem kell konz.díjat fizetni.Engem nőgyógyászatilag Szegeden kezeltek,műtöttek stb. és az orvosom írta meg a beutalót Bp-i Kaáliba,szóval én mentem az orvosok irányítása után.Nem tudom a BM-ben mennyire figyelnek oda,vagy sem és persze a negyedik lombik után én is elgondolkodtam,hogy jó helyen vagyok-e,de úgy érzem ,hogy az orvosom mindent tőle telhetőt megtett,az én esetmben,hogy nem tapadtak meg az embriók,arról ő igazán nem tehet.Mi azóta is csak a gyógyszerekért fizetünk,és mivel most több mint egy éve nem voltunk ezért kellett 3000Ft fizetni a megbeszélésért.
Én nem a Jánosban szültem, ott csak "megcsinálták":))))))
A lakóhelyemen, Esztergomban szültem a saját orvosomnál, aki sajnos a gyerek "elkészítésében" nem tudott segíteni, de attól még jó szülész, csak nem meddőségi szakember.
Az első lombikot a Nyírőben Dévai István csinálta.
Aztán a pécsi Klinikán. Amúgy én ehhez a Dévaihoz járok, csak mostmár a magán Intézetébe. Viszont a kórházi hátterét a János adja, ahol a BMC is található.Szóval, ha összejön én is a Jánosban szeretnék szülni.
További ajánlott fórumok: