Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra
Szia, a weblapjuk semmit mondó valóban....a dokik viszont nem most kzdték,a cirisben és a nyírőben voltak, a biológusok pedig , ha jó az infóm külföldön gyakoroltak.....
Ezt a donor kérdést a férfiak máshogy élik meg, mint mi ezt tudom.....bár szerintem nincs jelentősége....nem a vadidegen pasinak szülöd, hanem Neki, Ti várjátok együtt....
Én azt látom, hogy valami oknál fogva annyira merev, és szkeptikus Vagy, hogy ezt nem is értem.....én csak attól féltelek(bár semmi közöm hozzá), hogy 40-50 évesen megbánod......és ha a Párod azért elhagyna ,mert nem az Ő sejtjével szülsz, akkor az nem lehet, hogy 5 év múlva azért hagy el ,mert nem szültél?
Mert már jó pár dokinál jártam, ráadásul ha körbe nézel a pcos-eses lányok között végül szinte mindenkit ő rakott rednbe. Sokakat teljesen. Enge, telejesen nem lehet, emrt súlyosabb eet vagyok mint az átlag, sokkal rosszab az inzulinom, de amit lehetett kihozott belőle. Nincsenek plussz évek. Már így is adtam magamnak plussz 3at több nincsen, 30 fölött már biztos nem szülnék semmi pénzért.
Donor kizárt. A párommal szeretnék gyereket, nem egy vadidegen pasitól, aki miatt a párom is elveszteném, soha, nem szülnék vadidegen embernek gyereket.
Azért egy-két évet még tényleg adhatsz a dolognak....
A Versys egy most nyílt magánklinika, olyan ,mint a Róbert.Róluk konkrétan hallottam, hogy olyan azoo-és oligospermiás eseteket oldottak meg, amit sehol.Ha akarod írok elérhetőséget.
Azt honnan tudod, hogy ez a legjobb endos?
A donor spermától teljesen elzárkózol?
Nem, enm nálunk nem a nevelési ekvekkel volt a baj, a szüleim ilyen szempontból teljesen fiatalosak voltak, mivel tanárok. De amikor tinikén az ember tudatosul a halállal és felfogja, hogy miaz és rájön, hogy a szülei már öregek és bármikor elemhetnek, főleg az imádott apukája az borzalmas, hónapokig szinte semmit nem aludtam, borzalmas volt, ezt soha nem akarom, hogy a gyerekem megtapasztalja inkább szenvedjek n azért mert nem eleht gyerekem, mint ő azért mert én öreg vaggyok.
29 fölött lényegesen romlanak a lombik statisztikák és nekünk most is 1% esélyünk van max. Endoból a legjobbhoz járok, nicns értelme konzit kérni, mást nem tudnak csinálni, andrológusból meg voltunk már több konzin is.És sajnos ez egy olyan dolog aminek nem lehet tudni az okát. A párom a következő és egyben utolsó lombik elött még elmegy az endo dokimhoz és az utolsó lombik elött csináltat egy friss biopsziát, de nem valószínűsíthető javulás. Az nem tudom mi az a Versys klinika. Most még azon az egyen gondolkodunk, hogy elmegyünk angliáb vagy ázsiába egy profilombik laborba, ahol esetleg tudnak segíteni, de szerintem ennek a megszervezése, már nem fér bele az idő keretbe.
Nem sértődök meg.....sőt értem miről beszélsz, mert én is elég merev nevelési elvek közt nőttem fel-pont ezért csinálom másképp....másik, hogy folyamatosan "nevelek" így kb. ugyanúgy vagyok minden gyerekemmel...még megkockáztatom, hogy inkább lazultak az elveim, és türelmesebb lettem..
Én szülésznő voltam, hidd el nincs igazi különbség a 29 és 34 évesen szült első bébi közt...
Én biztos, hogy endo és andrológia szempontból új konzíliumokat keresnék, magamba szednék egy kis optimizmust, és úgy indulnék neki.....
Annyira sajnálnám, ha feladnátok,ennyi szenvedés után megérdemelnéd, hogy anya légy...
Állítólag a Versys klinikán vannak kiváló biológusok.
Mert nincs több időm, eleve ez után már az egyébként is minimális esélyeink is csökkenének. Másrészt én ennél öregebben nem vállalnék gyereket,pláne nem elsőt.
Tényleg nem akarok semmi rosszat mondani róluk, ajánlom neked, mert Fülöp doki is profi, egyszerűen nekem pechem volt.
Mennyi idősen, már rég fel kelelt volna adnom. Te se sértődj meg, mert tényleg nem bántásomból mondom, csak nekem meg ez a felgohatatlan, hogy valaki ennyi idősen bele vág. Tényleg ne érts félre, mert nem itélkezni akarok, csak én meg ezt nem értem. Tudom, hogy az átlag azért nálam késöbbi időpontot ad meg legkésöbbinek, de azért 40ig max. Én öreg szülők gyereke vagyok, soha nem akarnám, hogy a gyerekem azt élje át amit nekem kellett tiniként és én ezért szabtam meg itt a korhatárt.
Most meg ne sértődj, de olyan nagyon hajtod ezt a "nincs időm" dolgot, hogy értetlenül állok előtte....
kapkodás sose jó....
Még nem köteleztem el magam sehová, ezért érdekelne info-jó priviben is, ha igy nem akarod leírni. Kedvesség nem szempont, az épp elég nehézség, hogy 46 éves vagyok...nekem tényleg nincs túl sok ellőhető ágyúgolyóm....ezért sajnálnám,ha Te ennyi idősen feladnád.....
Pécsen vagyok, Várnagy dokihoz járok, mosthogy mondod már rémlik Mánfai neve, hogy járt hozzá pécsett.
Szeirntem menj nuygodtan az RK-ba, mert nektek nincs bajotok és nagyon rendesek.
Nem kapkodok csak nincs időm.
Bcicus, nekem valamiért, olyan kapkodás ziláltság jön le Tőled.....nem okosnak tartom magam, csak nagyon rég foglalkozom emberekkel...
Mánfai Pécsen van azért kérdeztem, hogy hozzá jársz-e?
Most hol lesz az utolsó lombik?
Ha nem terhellek vele kíváncsi lennék a Róbertes sztoridra-jól kéne választanom,nekem tényleg nincs sok időm..
A Róbertes esetem nagyon bonyolult. Nem akarok senkit lebeszélni róluk.
Mánfait nem ismerem: Krisza is a donorral jött. Nekünk igazából a jó biológus a lényeg,nem a nőgyógyász.
Már a 8. napon vagyok. Eddig soha nemvolt baj a petenövekedéssel, igaz eddig puregon használtunk, valszeg most is azt kellet volna kérnem.
Félek, hogy most ennyi féle szuri van, hogy egyáltalán hate és hogy nehogy híperstimu legyen belőle.
Üdv mindenkinek!
mivel mostanában derült ki hogy csak a lombik programmal születhet babánk, így lennének kérdéeim: A Kaáli intézetbe kaptam időpontot, ez lesz az első konzultáció. Mi zajlik ilyenkor ott? Ezt követően mikor történhet az első beültetés?
Sok sikert minden leendő anyukának :)))
Az endo dokim a legjobb az országban, nagyon rendes és optimista, mondta, hogy lehet, hogy a páromon is tud majd segíteni, de enek persze kicsi az esélye, de megpróbálja.
Nincs miben hinnem, hiszen már tudom mit várhatok.