Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra
én úgy tudom,hogy éhgyomor inzulin kb 3-4 ig a jó, és fölmegy 60 percesen 30 ra akor 120 percesnél visza kellene esnie 25 alá, majdnem annyira mint a 0 percesnél volt. ugyan is pont az a lányege hogy mivel ettél cukrot 60 percesen magasabb lesz az inzulin ,és rá 1 órára azaaz 120 percesnél megint le kell mennie teljesen normál értékre. mert akkor kikell ürülnie már a gyomorból is.
de álitólag a 9 jó csak ha valakinek 9 el kezdődik uti hogy a 120 perces inzulinja már túl magas lesz.
nekem a dokim igy magyarázta.
illetve PCOS-nél elég gyakori ez a dolog. ugyan is a hasnyálmirigy nem tudja kiválasztani a cukrot,és a szénhidrátot ezért elraktározza. és ilyenkor szoktam adimetet, vagy meforalt adni rá kb 3 szor 1 szemet.Mert ez a gyógyszer nem engedi hogy a szénhidrát és a cukor fölszivódjon. vagyis valamennyi fölszivódik de sokat kidob a szervezetből és igy rendbe jön az inzulinod is.
nekem a cukorral nem volt összefüggésben. teljesen jó volt a cukrom 4.5 volt terhelésen is.
a cukorbetegség az Ir utáni fázis. ezért kell kezelni az IR-t.
vagyis ezért is.
Ezt kaptam egy orvos válaszol rovatból:
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Kérdésem a következő lenne: A sima inzulinom 9,61, a 120 perces 54,81. Ez mit jelet, van IR-em? Köszönettel: Nóra
2011-11-07 07:42
Dr.... válasza a inzulinrezisztencia témában
Kedves Kérdező! Ön ezen értékek alapján nem inzulinrezisztens.
2011-11-07 12:08
Sziasztok!
Csak benéztem egy kérdés erejéig. Ha tudtok, segítsetek légyszi.
Csütörtökön volt a punkcióm, azóta iszonyatosan fel vagyok puffadva, alig eszem valamit és úgy érzem, szétdurranok. Nem a hasam, hanem a gyomrom feszít. Azt mondta a doki, hogy rengeteg folyadékot leszívtak. Szerintetek meddig tart ez? Egyébként 15 petesejtet tudtak leszívni. Volt már valaki így?
Szia,
25 körüli a jó érték.
Milyenek az eredményeid?
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mennyi a 120 perces inzulin normális értéke/tartománya?
Szia!
A C-vitaminnal kapcsolatban csak annyit, hogy nekem a Kaális dokim(dr.Mánfai Z.) azt mondta, hogy max 500mg C-vitamin, mert olvaott vmi tanulmányt, mely szerint ez e fölötti C-vitamin bevitel magzatkárosató hatással bír.
Én azt javaslom, hogy kérdezd meg a dokidtól!
Ja, ezt elfelejtettem.
Én Hipp Natalt szedtem, mert nincs benne semmi mesterséges, mert gyünölcs és zöldségléből van. Ja és még finom is. Meg persze csak szezonális gyümölcsöket ettem. A B-vel kezdődő bababoltban a legolcsóbb.