Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra
Sziasztok lányok!
Kicsit régen írtam már, de azért olvaslak benneteket.
Nálunk(kaposváron) a Kaáliban utánna néztek a D-vitaminnak és ők is le tudják venni, illetve tovább tudják küldenia labornak. Minden 3500.- +1000.- -ba kerül. Két héten belül megvan az eredmény. Tb-re tényleg körülményes feliratni.
De eddig 3 ismerősömnél jött be. Mármint kiderült, hogy túl alacsony a D-vitamin szintje.
Hát ezt hívják Magyarországnak, és magyar egészségügynek.
Amikor egy nőgyógyász nem tudja, hogy a D vitamin hiány meddőséget okoz, pedig erről a SOTE-n konferenciát is tartottak.
Még egy kérdésem lenne: az inzulinnál mit kell vizsgáltatni? Mármint annyi féle vizsgálat van, és most nem tudom, hogy a dokim jót írt-e ki nekem. Neten találtam olyat, hogy inzulin meghatározás, inzulin rezisztencia (2, 3 és 5 pontos glükóz méréssel). Most akkor a négyféle közül melyik kell?
És az altatáshoz teljes vérkép kell majd?
Megvolt a vérvétel, az inzulinosat elhalasztottam. D vitaminnal kapcsolatban: nőgyógyászom nem tudta kiírni, mert még nem is hallott róla, hogy ezt vizsgálják, és miért (!!!), és a számítógépben sem volt bent, hogy be tudná ikszelni. Szóval mentem ma a vérvételre, és ott megkérdeztem az asszisztenst. Azt mondta, hogy reumatológus (!!!) szokta kiírni, vagy legalábbis ő olyan papírokon látta a D vitamint. Azt is mondta (miután én rákérdeztem), hogy ha kifizetem, akkor megcsinálják beutaló nélkül is, 6.000 Ft. Mivel az inzulin miatt még úgyis mennem kell, egyelőre mondtam, hogy még ne vegyék le, hátha tudok szerezni valamilyen dokitól D vitaminos papírt :)
Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget a vérvétellel kapcsolatban!
Ja igen, előbb jött meg, ilyen még nem is nagyon fordult elő velem, persze most, amikor ilyen zűrös napom volt, most kellett még vérvételre rohangálnom. Na mindegy, ez is megvan!
Még egy kérdés: azt mondta az asszisztens, hogy 6 hét az eredmény. Ez reális?!?! Én nagyon elcsodálkoztam ezen, azt hittem, 2-3 nap.
Köszi a válaszokat a D-vitaminnal kapcsolatban.
Utána nézek a dolognak egy kicsit.
Mert nem érdekük, hogy helyre gyere se te se más.
De azért szerencsére vannak kivételek az orvosok között is, akik írnak a D vitamin hiány okozta meddőségről, illetve fel is írják a vitamint ha hiányod van.
szívesen, ne fuss felesleges köröket :-)
hormon vv előtt bármit ehetsz-ihatsz, nincs vele gond
Bcicus, gondolom hamarabb jött meg neki :-) SB-nek puszi!
Mit szólt közbe a természet?
Egyébként hormonvizsgálat elött nyugodtan ehetsz ihatsz.
Akkor az inzulint lehet elhalasztom, mert nekem most nagyon sok idő telne el a felkelésem és a vérvétel között. Akkor ha csak hormonra megyek, akkor valamit azért ehetek-ihatok? Úgyis akarok menni D vitaminra is, majd azzal egyidejűleg megcsináltatom az inzulint is. Most olyan hülyén jött ki minden, elvileg kedden vagy szerdán kellett volna mennem erre a vérvételre, de a természet közbeszólt...
Köszönöm a segítséget!!!
Hát mivel inzulint is néznek, akkor mindenképp éhgyomorra kell menni.
A hormonvérvétel miatt ehetnél, de így nem!!!
:(
És mi ezt a vizsgálatot hol tudjuk kérni.Házi orvostól és ez a vizsgálat neve Inzulinrezisztencia.
Köszönöm a válaszaidat nagyon sokat segítesz..:)
Itt nem a vércukorszint a lémyeg, hanem az inzulin szint. Terheléses cukor és INZULIN vizsgálatot kell csináltatni.
Egyébként a vércukor az se jó ha magas és az sem ha alacsony.