Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra
Nekem szúrnom kell a Clexane-t, bár megmondom őszintén nem is tudom, hogy miért, eddig azt hittem, hogy ez a lombikos protokoll része.
Viszont azt írta a kaális doki a papiromra, hogy Clexane legalább a 12. hétig.
Na most ez mit jelent?
Akik szúrtátok terhesség alatt, mennyi ideig szúrtátok?
Húúú,csajok!Felháborodtam itt egy fórum egy-két hozzászólásán most nagyon!A címe:Bababorzalom.
Tehernek tartják a "drágák",hogy nem tudják kipihenni magukat a baba miatt és nem tudnak azt csinálni amit szeretnének!!!!!!!szegények.......
Hááát,én jelenleg a vérrögöt a köldökvénában nagyobb gondnak találom mint az IR-t,legalábbis a saját esetemben.
Egyébként kezdem azt érezni hogy a szerencsének és a "csillagok együttállásának" nagyobb szerepe van ebben az egészben mint eddig gondoltam:)))))
Ja,sokszor eszembe jut,hogy ha tovább szedtem volna az Aspirint akkor talán nem történt volna meg.....ezt már soha nem fogom megtudni.
Sajnos a terhesgondozáson tojnak az ember fejére és azt a nődokit sem sikerült még megtalálnom aki úgy táncol ahogy én fütyülök,tehát nagyon nehéz kiharcolnom egy extra terhelést,ha maga a doki nem úgy gondolja.Ha más nem saját kontóra.
Igazából elegem van az orvosok nemtörődömségéből is.Anyukám nem kapott inzulint,de diétáznia kellett.Igaz teljesen amivel riogatnak,de te ténylge betartassz mindent ,ennél többet hidd el hogy nem tehetsz!!!
Egyik tesóm sem volt koraszülött,pedig anyukám az öcsémnél már 32 éves volt.Szellemi képességekben meg mintha még jót is tett volna nekik:))))persze ez vicc.
Nem lesz nálatok semmi gond,hiszen ténylge lelkiismeretesen csinálod amit kell,nyugi!
Hát igen, ha azt tartod valószínűbbnek, hogy a homociszteinnel volt baj... igen, mondják, hogy a kiinduló max. 5szöröse, de ne legyen több, mint 30! ezt is hozzá szokták tenni.
Ha a cukorra fel vagy készülve, megértem, de menj el mihamarabb majd a terhesség alatt terhelésre, ne várd meg a protokoll szerinti 24. hetet! Addigra már ki tudja, mi lehet... nekem már 16. héttől tudjuk, hogy vacakol. Anyukád kapott inzulint a tesóid mellett? Engem nagyon riogatnak, hogy nincs rosszabb a baáknak, mint a kezeletlen, magas cukor, oxigén és tápanyag hiányt és a placenta sorvadását okozhatja :-(
Persze,tudom hogy nem jó a 45-ös inzulin,de ahhoz képest hogy másoknak itt 100-120 körüli van....úgy tudom hogy a 120 perces a 0 perces ötszöröse lehet max.tehát nekem a kiindulási ötszöröse körül van a 120 perces,ha így nézem akkor nem durva.Oké,jobb lenne ha kevesebb lenne a kiindulási is.
Ilyen háttérrel hogy valszeg nekem inkább a homocisztein körül lehetett a gubanc a vetélés tekintetében,fontosabbnak tarom azt,mint az inzulinomat.Persze az is fontos!!!
A terhességi cukorbetegségre nagy esélyem van,anyukám a bátyámmal és az öcsémmel is cukros volt a terhesség alatt (érdekes,hogy velem nem)mindketten 4,5kg-mal születtek.És mindkettő iszonyatosan okos és semmi károsodás nem lett!Persze ehhez szerencse is kell.
Aspirint én is szedek, bár megmondom őszintén amikor vannak ezek a rózsaszín crinone-os napok akkor nem...szóval az nálam is megy. Igen lehet teherbe esni ilyen inzulinnal csak a vetélés kockázata nagyobb...de végülis te kaptad a 12. Hétig. De amúgy az értékek kiértékelésével egyetértek Borrdival... Én pont ilyen kilókülönbséggel kezdtem a diétát decemberben mint most te a magasságodhoz képest és 12 kilót fogytam mivel a beültetés után is fogytam. Én úgy gondolom, hogy nekem személy szerint ez most nagyon sokat segített pedig nekem az inzulinom márciusban 4,9 és9,2 volt csak nekem a cukrom lecsökkent 4,5 ről 4,1re és igaz én csak azért kaptam a gyógyszert, mert tudta rr hogy szeretnék teherbe esni hamarosan és amúgy a diéta meg a mozgás elég lett volna.
A vizsgálatról mé nem szeretnék beszélni, várjuk meg a pénteket és akkor mindent elmondok jó?
Sziasztok!
Egyszer valakinél azt olvastam, hogy a lombiknak kb annyi az esélye, mint dobókockával 6-ost dobni. Kipróbáltam, nekem másodszorra összejött a hatos:D Persze gondolom, ez semmit nem jelent:)
Judit, a 45-ös inzulin az igenis durva (25 körül van a felső határ). :-( Ez nem jó. Amúgy vannak akik ilyen inzulinnal teherbe esnek (nekem 110 volt az inzulin az első terhességemnél, ami spontán jött össze és azt sem tudtam, mi az IR), de nem is lett jó kimenetele. :-((( Sajnos ez az inzulin erősíti a vetélés kockázatát és, ha meg is ússza az ember, ezzel 100%, hogy korán kijön a cukorbetegség, ha így indítjátok a terhességet.
Én most már úgy tekintek az első méhen kívülimre vissza, hogy egy jelzés volt, hogy valamit nagyon rendbe kell tennem egy terhesség és gyermekvállalás előtt, és ha ez nem megy gyógyi nélkül, akkor kell az a pillér. Nekem 5 hónapot kellett kihagynom, de most már visszatekintve, megérte. Ki tudja, ha sikerül az elsp terhességem, milyen következményei lettek volna annak a 110-es inzulinnak. Az a minimum, hogy cukros lennék örökre, de, hogy a baba egészséges lenne-e - hát ezt sosem tudjuk meg.