Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra
Igen én is ettől féleg,hogy művi uton lesz,és nem nagyon szeretném.Persze tudom,hogy ezen a lelki dolog nem segít már,csak gondoltam rá.
Igen van még 10 fagyink,de én úgy érzem,hogy nem figyelnek itt rám 100% osan és nagyon sajnálom,de ott kell őket hagynom.De a jó benne,hogy 3 év múlva is visszatérhetünk értük.
Szerdán megyünk konzultációra Győrbe.Már várom.Lefordítattam a papírjaink egy részét magyarra,és nagyon sokba kerültek.Nagyon hiszek benne,hogy itt már sikerülni fog,és az út végén egy kisbabát fogok a kezembe!
Davider nagyon sajnálom,hogy így kellett felnőnöd.Szörnyű leget.
Borrdi arra nem is lehet mit írni ami veled történt,hogy elveszítetted az Anyukádat.Szerintem erre nincsen szó.a sajnálom az itt nagyon kevés!
Nekem a világon a legjobb Anyukám van!Mindennél jobban szeretem őt,és olyan rossz,hogy messze vagyok tőle,de napi 2 x tuti beszélünk telefonon :)) És ma jön hozzánk az imádott Öcsém a barátnőjével,itt lesznek keddig,már úgy várom.
Jó reggelt mindenkinek.
Menzesznek még nyoma sincs,pedig szerda este volt az utolsó utro,meg estrofem.ha holnap reggelig semmi,akkor megyek nőgyógyászhoz.Ráadásul tegnap fájdogált a hasam,de nem görcsösen.Én már nem tudom,hogy mit gondoljak.
Már gondoltam lelki okra is,hogy nem akarom elengedni a picurt,és így nem tud szegénykém leválni.
Ki hogy van ma?
de akkor most végülis a PCOS-et ki diagnosztizálta és mi alapján? egy magas TSH még nem jelent PCOS-t önmagában...
Vagy látott a nődoki az UH-n a petefészkeken olyan képletet? Meg néztek más hormonokat is? pl. tesztoszteron?
Holnap akkor majd írd meg. Jó éjszakát addig is! :-)
Ha ezt nem említette az endokrinológus, akkor viszont most kellene egy másikat keresni inkább, mert ő nem jó! :-(
Hol laktok? Mondjuk én sajnos csak pesten tudok ajánlani, de még az sem hülyeség, h 4 havonta feljönni emiatt - sokan járnak ide vidékről is - a terhesség alatt meg lehet e-maileben és postán távkonzultáció.
Az életmódváltás egyébként IR diétából és heti min. 3x kardió edzésből állna.
A diéta lényege, hogy egyénre szabottan meghatározott napi fix szlnhidrát bevitelt kell megoldani a megfelelő mindőségű szénhidrátokból, a rosszakat kiiktatni és mindezt napi 5-6 meghatározott mennyiségű étkezésre lebontva. Keress rá a neten, hogy IR, vagy szénhidrát szegény diéta és millió találat lesz, de mi is szívesen adunk tanácsot, ill. van itt IR fórum is nagyon tapasztalt csajokkal.
Mikor volt az előző cukorterhelés? Akkor inzulint is néztek, vagy csak cukrot? Meg tudod keresni a labort és megírod milyen értékeid voltak?
Igen, rátapintottál, a sok bába között szó szerint elvész a gyerek. A nőgyógyász csak a terhességet akarja követni, a meddőségi meg csak nyomatja a hormonokat és a procedúrát. Az, hogy valaki az egészet folyamatában figyelje és irányítsa - hiszen a hormonok esetében minden mindennel összefügg a testünkben - az max egy jó endokrinológusnak fordul meg a fejében, de sajnos közülök sem mindegyikében. :-(
Hát igen. Ez nekem is régi vesszőparipám, hogy kellene egy tanulmányt arról készíteni, hogy, ha megfelelően szűrnék ki a pácienseket a lombik előtt, akkor hány %-áról a pároknak derülne ki, hogy akár a gond megszüntetése után spontán is babásak lehetnének... olcsóbban, kevesebb kínlódással, hormonnak, kudarcélménnyel és még a TB-nek is megérné. Akik meg még mindig rászorulnak, hamarabb sorra kerülnének.... Szerintem akár ez 20%-ra is rughat, akik vagy spontán, vagy sokkal kevesebb alkalomból terhesek lennének.... Szóval sz@r a rendszer szerintem. Már a múltkor azon is gondolkodtam, írjak-e erről a Házon kívünke, mert szerintem érdekes és tanulságos téma lenne a TV-ben is. Csak az a baj, hogy semmikézzelfogható, szakmai anyag nincs a kezemben, csak az itt összegyűjtott fórumtársi és saját tapasztalat...
és igen mi tudjuk, hogy min kell keresztülmenni, éppen ezért, ha nekünk lenne bmilyen intézményünk, ott lenne pszichológus is, hogy a lelki oldalát is fel tudják a párok könnyebben dolgozni. :-)
:-))) persze, más a kisugárzásod máris! :-)))) És ez egyre csak fokozódni fog! Úgyhogy dőlj hátra és élvezd a bókokat!
Igen, már többször felvetődött a meddőségi központ megalapításának ötlete, az sem lenne butaság, hogy csináljunk egy pre-lombik, azaz lombik előkészítő tanfolyamot. :-)))
Akkor Te leszel az, aki balhézik a dokikkal. Majd azért a 7-8. hónap táján már kicsit viccesen fogsz hatni a nagy hassal, ahogy enyhén habzó szájjal rontasz neki az orvosoknak. :DDDDDDDDDDDDDD
A Letroxot kaptad a TSH-ra (pm alulműködés), a Merckformint pedig az IR-re. Ez eddig rendben is van. De emellett életmódváltás komoly diétával szükséges és ezeket a gyógysezreket folyamatosan szedni kell a terhességig, sőt még közben is (Mercket legalább 12. hétig, a pm gyógyszert meg végig, általában emelt adagban). Szóval ez nem működik sajnos úgy, hogy egy dobozzal beveszek, aztán elmúlik, mint a nátha és kész vagyok. :-( Viszont ezzel mindenképpen kell vmit csinálni, mert ha sikerül a biopszia - és sikerülni fog -, akkor meg ott vagytok, ahol a part szakad, mert Téged is mindenképp rendbe kell még hozni, mielőtt belevágtok és az akkor még sok hónapot el fog ez venni. Ha meg anélkül csináljátok, hgy az IRt rendbe tennétek, akkor nemcsak lombik lehetőséget és pénzt pócsékolhattok el, de még sajnos nehezen kinyert spermát is. :-( Szóval ezt nagyon ésszel kell csinálni, főleg a Ti esetetekben. Sajnálatos nagyon, hogy a meddőségi dokik nagyrásze nem foglalkozik megfelelően az IR-el, vagy lehet, hogy őt tényleg addig nem is érdekli, h Veled dolgozzon, amíg nincs sperma, mert akkor úgyis hazamentek és kész. :-(
Ha nem bírtad a gyógyszert (csak a Merck lehetett a ludas, mert a másik ilyet nem okoz), akkor vissza kell menni az endokrinológushoz és meg kell próbálni egy másik gyógyszert. van erre többféle is (Meforal, Eucreas stb.), nem mindenkinek jön be bmelyik.
Amúgy az endokrinológushoz a lombikig és a terhesség alatt is folyamatosan kellene járnod kontrollra.
Egyébként pedig az IRt akkor is kezelni kell, ha nem is akarnátok babát, mert, ha nem kezeled, akkor akár 10-15 éven belül inzulinos cukorbeteg lehetsz. :-(((( nem ijesztgetés, tisztánlátás! :-))))