Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Nagyon sajnálom! Legyél erős! :(
Őszintén sajnálom. Nehéz mit mondani.
Sziasztok. Ma szertefoszlott az àlmunk. Missed ab. Lett a vége. Köszi mindenkinek aki szoritott. Minden jót nektek.
Sziasztok! Gonal f-et szúrok napi 150-et. Tegnap elfogyott egy toll. A fecskendő 0-át mutat de látom hogy még van benne. Mondta a doki hogy maradni fog mert túl van töltve és hogy adjam majd be de azt nem mondta hogy mikor. Szerintetek? Köszi
Köszi az infót...hát, akkor felesleges szednem, a dokim minden nem orvosi dolognak ellentmond....de ha tényleg felboríthatja a menzimet, akkor én is úgy gondolom, nem szabad elkezdenem...legalább ami jó, azt ne rontsam el.
Szia! Én már többször szedtem, változó eredménnyel. Egyszer, amikor kisfiam 1 éves volt és szerintem szoptatás mellett nem volt peteérésem. Akkor jó bevált. Most szeretnénk újból nekifutni a lombiknak testvér ügyben. Na és most viszont nagyon felborította a ciklusomat. 21 és 14 napra meghozta a menzimet, úgyhogy emiatt csúszunk is. Mindenképpen kérdezd meg az orvosodat mielőtt belekezdesz.
Sziasztok,
Szedett valaki Mastodynon homeopátiás cseppeket? Most találtam a neten, hogy elvileg sárgatest elégtelenségre jó (illetve sokminden másra is, de talán nekem ez segíthet, ha a megtapadással vannak gondjaim).
Lehet ennek mellékhatása? Árhat, ha lombik előtt szedem?
Szia. Köszi a biztató szavakat én is nagyon reménykedek. Mi Tapolcàra jàrunk a PRI be. Ott a vezető főorvoshoz mentünk régebbi ismeretség àllta ugyhogy nem tudom kivel tudna 'akarna, konzultàlni. Most a cél a terhesség megtartàsa és persze hogy a csemetéimnek jól legyen az anyukàja! Csütörtökön irok hogy alakult.
sajnalom,drukkolok,hogy minden rendben menjen... szerintem is a lombikos dokid teved amugy, a progeszteron az,amit a "megtartasra" adnak, es eddig meg csak olyat olvastam,hogy beultetesig kaptak a sorstarsak az esteofemet mehnyalkahartya vastagitasra...olyat,hogy meg terhesen is, soha, pedig sok esetet olvastam,blgokat stb, szoval fura...plane ha azt irja a betegtajekoztato,hogy terhesen nem szedheto,gondolom az nem veletlenul van rairva,nem tudod ravenni,hogy konzultaljon az intezetebol masokkal,mi van ilyenkor? hatha valamelyik kollegaja tapasztaltabb...
Szia. Kórhàzban vagyok és nem ott ahovà lombikozni jàrok! Ott nincs erre lehetőség hogy kezeljenek. Igen trombózisom van ezért akarjàk leàllítani az estrofemet. Nekem fagyis beülti volt ami elött màr két héttel szedni kellett ezt a gyógyszert. És igen van progi pótlàsom is crinone gélt hasznàlok. Agond abból adódik hogy amit a lombikos doki adott estrofem annak mellékhatàsaként kaptam trombózist. Azt kezelik a clexànnal viszont azt szeretnék hogy azonnal hagyjam abba az estrofemet. Amikor korhàzba kerültem konzultàltak az orvosok és nem értenek eggyet nem tudja senki hogyha abbahagyom a gyógyszert vajon megmarad e a terhesség!!! Én sem tudom csak bízni probàlok abban hogy hamarosan lessz valami megnyugtató megoldàs! Nagyon sokat küzdün mi lombikosok ezt nem kell mondanom úgyhogy most se adom fel küzdök amíg bírok!!
Ez tenyleg fura, mivel a beulti elott mehnyalka vastagitasra valo... a te dokid meg mintha progeszteron helyett adna... Progeszteront kaptal??? Nem lehet,hogy a doki keveri? A progeszteront szoktak a 12. hetig adni. A trombozisod nem kezelik ezek szerint? Mert azt korhazban szoktak, es igen, a verhigito is kepbe jon ilyenkor,de nem is ertem, csak a lombik dokid konstatalta,hogy trombozisod van, emboliat kaphatsz,es ennyi? Nem kuldott korhazba,ahol kivizsgalnak? Ez nem jatek, az ilyennel hamar el kell jutni rendes orvoshoz...
Gratulàlok neked és sok erőt kitartàst. Biztos minden rendben lessz! A legjobbakat kívànom. Üdv Lívia
Szia a lombikos doki ragaszkodik hozzà a 12ik hétig. A kórhàzi azt mondta veszélyes szedni. Fogalmam sincs kiben bízzak én csak a babàmat szeretném megtartani.
Akkor kitartást nektek, hogy elérjétek a célt!
Majdnem egyidősek vagyunk, én ma vagyok 29+2 napon, de 1 babával valószínűleg tovább húzzuk. :)
Azert elmondom Nektek is, h jelenleg a 28+5 napon vagyok és 2 kislányt várok.
1 hónapja fekszem, április vége a cél.
Persze a babakert mindent, uh nem panasznak szántam. :)
Sok sikert Mindenkinek!
Én is kaptam majdnem minden beülti előtt méhnyálkahártya vastagításra,mert szinte mindig túl vékony volt, de nem tudom meddig kellett volna szedni ha sikerül a baba, mert ezekből a beültetésekből nálam nem lett terhesség. Én azt tudom elképzelni esetleg, hogy ha hirtelen hagyja abba az ember, akkor lelökődhet a méhnyálkahártya, de ez csak találgatás, nem értek hozzá. Nem lehet esetleg fokozatosan csökkentve abbahagyni? Talán kisebb lenne a rizikó....
Na ugye hogy ugye,nem lesz ott baj a pocaklakoval! ♡
Szia,
Eloszedtem az összes papíromat, de nem találom h mennyi estrofemet szedtem...az biztos h az ET előtt kezdtem szedni 3x1 tablettát.
Mehnyalkahartya vastagitasra használtam.
5het+3 naposan már nem látom a papíron.
Viszont az ET előtt már clexannal szúrtam magam.
Az alábbiakat kaptam tovább:
Duphaston, Crinone gél,csökkentett prednisolon.
Hat en most egy kicsit ragoogliztam.Ez az e betus gyogyi ez ha jol olvastam osztrogenpotlo cucc?Valahol meg azt irtak mehnyalkahartya erositesre jo.Nekem valahogy olyan erzesem van az olvasottak alapjan,hogy nem lesz baj ha elhagyod(persze orvosi utasitasra).En mar most elkezdenek szedni napi 100mg E vitamint(mehnyalkahartyat erositi) es C vizamint(ez az E felszivodasat segiti).Szedhetsz ilyen vitaminokat ugye?Ha igen,akkor en elkezdenem.A bebibogyo be van agyazodva,miert is hagyna el?Foleg ha ezt az estrofemet nem is ajanljak terhesseg alatt,akkor meg plane ugy gondolom,hogy az elhagyasa nem fog kart okozni.Javits ki nyugodtan,nem ismerem ezt a gyogyit,en most csak osszeallitottam egy kepet magamban az olvasottak alapjan.
Szia. Az orvos szerint az estrofemtől jelentősen megnőtt a trombózis esélye ami ugye be is következett. Aggodik hogy nehogy embólia legyen belőle! Amugy a tàjékoztatóban az van hogy terhesen Tilos!!!! A lombikos orvosom mégis
Azt mondta hogy ezt muszàj szedni mert ez a terhességet megtartó gyógyszer. Én nem vagyok orvos szóval csak azt értem hogyha elhagyom a gyógyszert akkor valószinü elveszítem a babàmat. Nem kaptam vérhigitót mert senki nem kért erre irànyuló vizsgàlatot. Talàn azért nem mert màr volt több spontàn fogant egészséges terhességem. Még csak öt hetes a babóm ugyhogy azért féltem annyira. Csütörtökön megyek a dokimhoz remélem lessz valami megnyugtató megoldàs. Köszi a biztató szavakat minden jót neked!
Szia!
Hú, nagyon nehéz lehet most neked. Miért kellene abbahagyni az estrofemet, az ront a helyzeteden? Mennyi idős terhes vagy, vérhígító szurit nem kaptál a beültetéstől kezdve?
Segíteni nem tudok, de drukkolok, hogy szerencsésen túl legyetek ezen.
Sziasztok. Érdeklődnék van olyan köztetek aki fagyis beülti utàn trombózist kapott. Vàltoztattak a gyógyszerezésen? Mennyi ideig kellett vérhigitó? Nagyon el vagyok keseredve mert azt mondta a doki hogy abba kellene hagynom az estrofemet de a màsik lombikos doki szerint az a terhesség megtartó gyógyszer. Szóval ha abbahagyom jobban leszek viszont valószinü hogy megszakad a terhesség. Jàrt màr igy valaki?????
Sziasztok!Valaki próbálta már a regenort?
Köszönöm, köszönjük, hogy ilyen szépen leírtad.
A dokik miért nem tudnak így elmondani mindent szépen?
Lassan tényleg valaki elgondolkozhatna azon a lombikon átesett családok közül, hogy kiadjon egy könyvet....lista a vizsgálatokról, a céljairól, mit miért hogyan.....
Annyira idegesítő, hogy egymástól kell mindent megkérdeznünk és megtudnunk.
Az egy dolog, hogy jó dumcsizni hasonló cipőben lévőkkel, de talán időt spórolnának meg a lombikintézetekben, ha lenne ilyen kivonat, könyv.
Sziasztok!Van egy 3 havi adag Elevitem (Plus), valakit érdekel?3000 Ft-ért odaadom.
Jaj me is mond.Mar en is tiszta koki vagyok. :D Na jo nem,lealltam az agylohasztassal,de baromira felek a szerdai uhumtol.Egyedul az tartja bennen a hitet,hogy pont a szulinapomra esik,es nem letezik,hogy azert,hogy banatot kelljen atelnem.Nagyon bizom benne,mert aznap amikor nem akartam tesztelni az allitolagos cisztam miatt,akkor mikor tukorbe neztem a ket fiam logott a nyakamban(fiucska angyal medal),a tobbi hatra csuszott a tarkomhoz.Ok jeleztek nekem,hogy anya csinalj mar vmit. :) Az hogy miket kiallt ez a kis prutyok es megisnitt van,sztem ennek oka van es eszmeletlenul ertelmetlennek tartanam,ha szerdan nem dobogo szivecsket latnek.(aztan ha igy jarok,akkor nagyon kis vicces babam lehetett).Ugyhogy aterzem most az aggodasod,ezek a napok vanszorognak csak. :)
Ne izgulj ez meg nagyon korai 7-8.heten lesz szivhang.csak nyugalom!:)
Minden rendben lesz, a jövőhéten már dobogni fog a szívecskéje, nálunk is így volt. Tudom mennyire izgul ilyenkor az ember. Én szó szerint remegtem és rosszul voltam minden uh előtt, amíg nem éreztem a mozgását, az azért megnyugtató, hogy mindennap érzem őt. Drukkolok!
Sziasztok! Tegnap voltam UH-N a profnál a petezsák látható, de szívhang még nem volt :-( (pont tegnap voltam 6hetes) Jövőhéten újra mennem kell pénteken hozzá remélem akkor már többet fog látni és többet nem kell mennünk hozzá! :-)
További ajánlott fórumok: