Lombik - Alacsony AMH (beszélgetés)
Szia!
Neked ezek mellett az eredmények mellett, mennyi az öszradiálod?
Szép estét mindenkinek!
Gilda, az AMH nem azt mutatja, hogy mennyire vagy stimulálható, hanem hogy milyen tartalékokkal rendelkezik a petefészked. Nyilvánvalóan, ha nem magas az érték, akkor már kinyerni sem lehet olyan sokat, tehát legfeljebb ilyen szempontból indikátor a stimulálhatóság tekintetében. A petesejt minősége nem javul a korral, de minőséget még nem tudják tesztelni, AMH-val meg pláne nem.
Ettől függetlenül; az AMH 42 év felett nem teljesen megbízható képet ad. Hogy ki mennyire stimulálható, azt igazán a gyakorlat mutatja meg. Nekem két ismerősöm is eljutott a beültetésig és terhességig 0,3 AMH-val, ami nem jelent lényeges különbséget a 0,1-től. Győrben erre DHEA-t javasolnak, ami lehet, hogy használ sokaknak.
A spontán ciklusnak is biztosan megvannak az előnyei. Minimum, hogy kevesebb hormonnal bombázzák a szervezetet. Én lehet, hogy megpróbálnám.
Szia Momacs!
Az én AMH értékem <0,1, azaz kisebb mint 0,1!
Jelenleg ilyen értékkel stimulálnak a Pécsi Szülészeti Klinikán. Viszont például az FSH érték is fontos ahhoz, hogy stimulálható legyél. Jó esetben az is 10 alatt van. Nekem az jó, mert 6!
Szerintem beszélj másik lombikos orvossal is! Ha kizárólag az AMH értéked rossz attól még meg lehetne próbálni a stimulálást. Dokim szerint az AMH értéke a stimulálhatóságot mutatja, nem pedig a petesejtek minőségét! Ha a stimulálás során csak 1 petesejt érlelődik, akkor lehet hogy nincs értelme stimulálni, mert ígyis-úgyis csak 1 petesejt érik, de ha stimulálás hatására több érik, akkor érdemes próbálkozni. (Legalábbis az én dokim ezt mondta pécsen.) Ha pedig nem érik stimulálás hatására több mint 1 petesejt, akkor még esetleg spontán ciklusban (hormonok nélkül)meg lehet próbálni leszívni a petesejtet és megtermékenyíteni. Lehet, hogy a 43 éved miatt ijedt be a doki, de ha valóban több petesejted érik a stimulálás hatására és azok szépen osztódnak is megtermékenyülés után, akkor semmiképp se hagyd abba a lombikozást. Akkor keress másik dokit és mindenképpen próbálkozz legalább amíg a TB kereted engedi! Még ne add fel!
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült.
Szorítunk, hogy a következő ciklusban a fagyis babák befúrják magukat a pocidba...
Ne keseredj el! Kitartás! Előbb utóbb összejön!
Minnél több esélyt adunk neki, annál előbb!
Szóval hajrá 3 hét múlva!
Köszi a bíztatást!
Te se keseredj el! Kicsit szabad ugyan sírni, de nem szabad nagyon elkeseredni.
Nálad miért nem jön össze? És hány éves vagy, milyen értékekkel?
Sajnálo, hogy nem sikerült!
Ügyesen állsz hozzá! Remélem a következő sikerül!
Sziasztok Lányok!
Ma voltam a vv-en ahol megállapítást nyert, hogy én most nem lettem babás sajnos. De csak egyszer sírtam, többet nem, most már megint reálisan gondolkodom. Azzal nyugtatom magam, hogy kb 3 hét múlva - ugye ciklusfüggő - visszakapom a fagyibabáim...
Nagyon remélem, hogy nőlnek hétfőre tüszőid és persze úszkáljon bennük a petesejt!!!
Hát én is már többször összelapátoltam magam. Sokszor olyan reménytelennek tűnik, hogy lesz valaha kisbabám! Ma is olyan szarul vagyok.
De péntek van! Hazamegyek, befekszek az ágyba és pityergek kicsit.
Lulluly!
Alább írtam a választ Neked, de rossz helyre kattintottam azért nincs címzett.
A 3 hónappal korábbi stimulálásomból 1 kis nyamvadt petesejt lett, de sajnos nem kezdett el osztódni. 2db tüszőzsák volt a baloldalon, de csak az egyikben találtak petesejtet, de megtermékenyítés után az sem kezdett osztódni. Pedig az utolsó napig reménykedtem, mert a laboros csaj bíztatott hogy hátha még megindul... ,de nem. Valójában már stimulálás alatt elbizonytalanodtam, mert a tüszőzsáknak nagyjából 2mm-t kéne nőnie naponta és furcsa volt, hogy a 8. és a 10. nap között nem nőtt semmit. Ez furcsa volt már akkor, de a dokim azt mondta, hogy azért még ne keseredjek el és megemelte a hormon-agadomat. Ekkor tovább nőttek, de az már kényszeredett volt. Persze az eredmény 1 kis nyamvadtka petesejt lett amibe nem volt életösztön...
Nagyon kibuktam, mert ilyen még nem volt, hogy ne lett volna egyáltalán használható petesejtem.
Ezután csináltattam meg az AMH vizsgálatot aminek az eredménye <0,1! Katasztrófális! Bőgtem 2 hétig! :-(
Azóta 3 hónap telt el. Most ismét összelapátoltam magam és most vagyok a stimulálás 7. napján és reménykedem, hogy nemcsak petesejt, de talán beültethető embriócska is lesz belőle...
Már várom a hétfőt, mert akkor már látni fogja a doki UH-n, hogy számszerűleg melyik petefészkem mit produkált az elmúlt 10 napban...
Remélem minden ok lesz.
Drukk-drukk....
Persze, nagyon szorítok hétfőre!!!
A múltkor volt petesejted?
<0,1 AMH értékkel, ma vagyok a stimulált ciklus 6.napján. A doki szerint lát valami kezdetleges tüszőket a petefészkemben, de még nem tud semmi biztosat mondani a 6.napon, csak majd a hétfői ultrahangon...
Szorítsatok, hogy legyen belőle használható petécske. A múltkor stimulálásomból sajnos nem lett visszaültethető embriócska azért kértük az AMH vizsgálatot ami ugye elég katasztrófális, de ennek ellenére próbálkozom, mert amíg van egy csöpp remény addig nem adhatom fel...
Igazad van! Bocs, de nem vettem észre a linked.
Valóban ugyanazt nézzük! :-)
Szia,
Én találtam egy nagyon jó leírást a női hormonértékekről. Nekem sokat segített.
Címe: Hormonértékek a női ciklusba, 2007-es.
Köszönöm a válaszokat!!!
Minden nappal okosabbak leszünk.
Valóban a follikuláris az a peteérést megelőző időszak, a 3. napi hormonok szempontjából a follikuláris fázisra adott tartomány a mérvadó. Ovulációs az a peteérés ideje, a luteális fázis a peteérést követő, amelyre a 21. napi hormon vizsgálat esik. A postmeno(pauza) az a változás kora, ami szerencsés esetben nem érint minket, bár az alacsony AMH az petefészek kimerülésre utal.
Tájékoztatásként az optimális hormon értékekről:
a 3. napi folliculáris fázis, az enyém 200-al magasabb, mint a tied.
Nekem azt mondta az orvos, hogy lehet bent ragadt egy ciszta, és termeli az ösztrogént, de a ciklus alatt felszívódik...
További ajánlott fórumok:
- Szerinted alacsony vagy magas nőnek jobb lenni? Miért?
- Miért kezelik némely emberek a másikat alacsonyabbrendűnek?
- Ha a férfi alacsony
- Amikor a pasi alacsonyabb?
- Ha minden rendben van uh.de az AFP alacsony 5.lombik 2elvesztettél csináltatnál aminocentesist aminek 2% a vetélési kockázata?
- Lombik stimuláció alatt/miatt alacsony vérnyomás (több ájulással), petefészek túlműködés mással is előfordult?