Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Lilakáposzta saláta recept

Lilakáposzta saláta recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Lilakáposzta saláta hozzávalói:
1/2 kg lilakáposzta,
1/2 kg fejeskáposzta,
2 db vöröshagyma,
2 ek. almaecet,
1/2 liter víz,
Ízlés szerint: patikasó, cukor vagy édesítőszer, őrölt kömény, babérlevél


Lilakáposzta saláta

A Lilakáposzta saláta elkészítési módja:
A káposztákat vékonyra szeleteltem. Egy tálba tettem és egy kevés sót szórtam rá. A hagymát szintén vékony szeletekre vágtam. Miután a káposzta levet engedett, kinyomkodtam és egy nagyobb tálba tettem a hagymával együtt. Egy edényben felforraltam a vizet, beletettem a fűszereket és az ecetet. Forrás után még forrón a káposztára öntöttem. Lefedtem és megvártam amíg kihűlt. Ezután alaposan megtisztított befőttes üvegekbe porcióztam és lezárva a hűtőbe tettem. Másnap már lehet is fogyasztani, de a hűtőben hetekig is eláll.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A lilakáposzta saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook