Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Lilahagymás-almás sült cékla recept

Lilahagymás-almás sült cékla recept

Elkészítési idő 80 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Lilahagymás-almás sült cékla hozzávalói:
- 1 kilónyi (4-8db minél kisebb annál finomabb)
- 2 nagy öklömnyi lila hagyma
- 2 nagy öklömnyi alma
- 1-2 evőkanál méz
- 6 evőkanál balzsam ecet (én a pirosat szeretem)
- 1 teáskanál tengeri só
- 1 teáskanál borsikafű
- 1 teáskanál kömény mag
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kókuszolaj


A Lilahagymás-almás sült cékla elkészítési módja:
A céklát meghámozom és apróra(kb. 2*2cm)vágom. A lila hagymát is 4-be vágom. Beleteszem egy jénaiba rácsorgatom a mézet az ecetet és a fűszereket, jól összeforgatom. Jénait tetővel a sütőben teszem olyan 200-220-C.on jó egy órát kell sütni. Többször ránézek, megforgatom, amikor kész belekeverem a kockára vágott almát és egy 10 percet fedő nélkül sütöm.

-Azért jó az apró, kb L-es tojásméretű cékla, mert azt csak négybe kell vágni és valamiért finomabb is. Az igazi az ami nyáron a kertben terem :) Az pici és zsenge is, azt alig kell sütni

Nagyon régóta kísérletezem a cékla sütésével, fűszerezésével, tavaly karácsonykor ettem először. Sokan kétkedve, szörnyülködve néznek rám, hogy ilyet eszel? Mi magyarok csak savanyúságnak tudjuk elképzelni, pedig nagyon finom így is. Én köretnek eszem.

Próbáltam fóliába is nekem az nem vált be. nem tudtam úgy ellenőrizni a sülését, mint a jénaiban, azonkívül a leve mindig kifolyt. Jó sűrű zamatos "szaftja" lesz.

Egy vagy két evőkanál méz ehhez a mennyiséghez nem sok, viszont nagyon finom lesz tőle az étel. Aki diétázik az is nyugodtan beleteheti, nem ettől fog megállni a fogyókúrája vagy nem ettől fog hízni. Én legalább két nagy befőttes üvegnyi mézet megeszem egy hónap alatt,(az 2kilónyi!!!) mégis egy év alatt 40 kilót fogytam...

-Kókuszolaj, kókuszzsír... Vannak hívei vannak ellenségei, azt tudom, hogy az érzékeny gyomrúaknak, epeműtét után vagy a crohn-betegeknek kimondottan jó. Az oliva olajat inkább nyersen egyétek, állítólag sütve, hevítve ugyan olyan rossz, mint a sima olaj. Erről lehet vitatkozni, a neten rengeteg cikk van róla, mindenki tegyen belátása szerint.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A lilahagymás-almás sült cékla elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook