Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Lightosított meggyleves (meggybefőttből) recept

Lightosított meggyleves (meggybefőttből) recept

Elkészítési idő 10 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Lightosított meggyleves (meggybefőttből) hozzávalói:
egy üveg meggybefőtt (cukormentessel a lejobb!)
kb. fél liter víz
1 nagy dobozos tejföl (12%-os)
3 csapott ek graham liszt
polisweet ízlés szerint
egész fahéj, szegfűszeg


A Lightosított meggyleves (meggybefőttből) elkészítési módja:
A meggybefőttet levével együtt + a fél liter vízzel, pár szem fahéjjal, szegfűszeggel felteszem főni. Kb. 10 perc múlva már készítem is hozzá a habarást: a tejfölt összekeverem a liszttel, majd egy kis főzőlével fellazítom (hogy ne legyen csomós), ezután öntöm a meggyhez. Polisweettel édesítem.

Egy vaníliacukor még sokat dobhat az ízén, én tettem bele, de legközelebb inkább vaníliarudat használok (az nem hízlal :o)).


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A lightosított meggyleves (meggybefőttből) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook