Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Libamájtorta borzselével recept

Libamájtorta borzselével recept

Elkészítési idő 60 perc

A Libamájtorta borzselével hozzávalói:
A piskótához:

2 tojás
2dkg kristálycukor
3dkg liszt
2dkg darált dió
csipet só

A töltelékhez:

20dkg pecsenyelibamáj
20dkg savanyú alma
2ek.libazsír
2dkg tőzegáfonya
2dl édes fehérbor
2cl konyak

A borzseléhez:

1dl bor
2ek.balzsamkrém
1kk.zselatin


A Libamájtorta borzselével elkészítési módja:
A lefűszerezett májat fél angolosan lepirítjuk, félretesszük hülni.Az almát lereszeljük és kevés vajon megpároljuk,majd ezt is félretesszük. A tőzegáfonyát megáztatjuk a borban.A kihűlt májat a vajjal együtt ledaráljuk és kézi mixerrel felhabosítjuk.A kisült piskótára rétegezzük a krémet és a gyümölcsöket.A zselatint kevés vízben feloldjuk,a borral és a balzsam- krémmel elkeverjük.A lehűtött tortát a borzselével befedjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A libamájtorta borzselével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook