Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Fruzsics,
nekem 40-ről lett 100 az első hónap végére. A másik az első hónap végén már 125 volt, az 80-ról indult. De két hét után még nekem is rossz volt. A javulás talán csak a 4. héten következett be. Kitartás!! :)
Sziasztok !
+3 +3 dioptria és +3 +4 cylinder, van valaki aki hasonlót műtetett eredményesen ? Előzetes vizsgálatra mindenképpen elmegyek, de érdekelne a véleményetek
Szia!
A GenTail-t,már 12 hétig lehet használni,megváltozott az eltarthatósága!!!
Sziasztok!
Egy kicsit felszólalok a klinikák védelmében. Nem olyan egyszerű egy ilyen gépet beszerezni és a beszerzési ára sem olyan kevés.
Szia! Szerintem azt is érdemes megnézni, melyik klinikán milyen lézerkészülékkel végzik magát a kezelést. Úgy tudom, pl. hogy a FM-nál egy generációval régebbit használnak, de lehet, másik klinikára is igaz. Párom anno még a műtétem előtt felhívta őket telefonon szép sorban(Most a MEL80-as a legújabb, úgy tudom, de érdemes a neten utánanézni). Persze, ezek a készülékek már elég jók voltak anno is, de ha az ember szeméről van szó, a legjobbat szeretné.
Szemcsepp: Systane-t használok én is, azon kívül nincs olyan, amelyik 3 hónapig is kihúzná, legalábbis a patikában ezt mondták. De egy szemműtét után úgyis min. napi 5-ször kell nedvesíteni a szemet, szóval tuti elfogy! Az Oxyal valakinek jobban bejön, tovább tart a hatása. Én ezt a kettőt használom, jelenleg Systane-t. A nyaralásokra érdemes többet is vinni.
Van olyan, aki átesett már Epi-Lasik kezelésen? (Érdekelne az élménybeszámolója.)
Derűs napot!
Sziasztok!
Szerintem ennyi fénytől nem lehet semmi baja a szemednek. Sok minden játszhat közre hogy a nem egyformán javul a szemed. Én a helyedben nem aggódnék rendbe fog jönni mindkét szemed.
Sziasztok!
prk kezelés után 12 napnál tartok, a bal szemem teljesen rednben van, jobb 10. napi vizsgálat után 90% os kicsit aggodom miatta ugyan azt mondták javulni fog, mitől lehet a külömbség a két szem között?
Illetve még 2 kérdésem lenne hozzátok napszemüvegnél azt hiszem oldalt egy kevés fény mintha bejutna, igazából ez csak ha tükörbe nézve tünt fel lehet ebből probléma?
Ha a szemet pár percig éri az UV sugárzás lehet már káros?
Válaszotokat köszönöm.
A költségekhez hozzájárul még a műkönny, ennek 1200 Ft körül van darabja, ebből valószínűleg nem kell túl sok. Továbbá a napszemüveg, a napszemüveg tok és, ha eddig dioptriás volt az úszószemüveged, akkor a sima úszószemüveg. ;o) Szemcseppből szerintem kb.6-7 doboz kell majd. Műkönnyből kevesebb.
Tudtok olyan műkönnyet mondani nekem (a Systanén kívül), amit nem kell felbontás után egy hónappal kidobni?
Sziasztok!
Igen az van a bécsi úton de ha beírod a google-ba hogy optik-med biztos megtalálod a honlapját és azon minden adatot róluk.
Sziasztok!
Igen lehet legalább is nekem is volt egy-két nap amikor így jártam de utána minden rendbe jött. De ez csak saját tapasztalatom alapján mondom.
Sziasztok,bocsi,hogy egy kicsit el vtam tünve!
Látom azért zajlik az élet!:D
Nekem ez a 4.hetem a műtét óta,minden rendben van velem,csak annyi,hogy tegnap meg ma mintha homályosabban látnék távolra mint eddig.Ti voltatok igy?Én ugy hallottam az első 6 hétben még ilyen előfordulhat,remélem igy van,és nincs semmi gond!
puszi
Szia! Nekem 10 napja csinálták Prk-val az Optik Mednél. Először Tobra Dex-et kellett csöpögtetni 10 napig,most flucon-t.
De azt receptre írják majd fel!
Sziasztok!
Mai nap voltam vizsgálaton és elvállalták a műtétet, PRK-m lesz majd, azt javasolta a doktornő. Szeptember közepére kaptam az időpontomat, most már csak türelmesen kell várnom. Addigra beszerzem életem első napszemüvegét (nagyon régen vágytam már erre :)))) ).
Üdv Mindenkinek!
Sziasztok!
Jobb helyeken igen várnak egy évet. De van ahol már 5 év után megműtenek de ez nem biztos hogy jó. Mivel kiadsz egy halom pénzt és utána megint romlani kezd a szemed akkor az ablakon kidobott pénz.
Szia!
Az orvosaim szerint az utolsó egy év az az idő. Általában ez az elfogadott.
Szia! Ez jó hír. Én is hallottam már olyan esetet, amikor a egyátalán nem fájt az illetőnek a szeme PRK műtét után. Én is úgy tapasztalom, hogy egyéni kérdés...
Engem lassan két hete műtöttek Lasik-módszerrel. Nálam is gyors volt a fájdalom. Pár napja valószínűleg az allergiától égett a szemem, megint kaptam rá, amit már régen is, cseppeket, és már egy nap alat elmúlt. Én nem tapasztalok különösebb szemszárazságot. De nyugtával dicsérjük a napot! :)
További ajánlott fórumok:
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes?
- Sasszem lézeres szemműtét
- Melyik lézeres szemműtét a legjobb?
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?