Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Ha majd 2 hét múlva megnézed megint, akkor biztosan látni fogod, hogy milyen is ez a kép! :) Szörnyeőőőőőőőőő :))
sztem meg helyes vagy. Kicsit könnyes a szemed, de én nem látom kancsinak. De tény, h nem a legélesebb a látásom manapság:D
Én is most kaptam meg a "csodás" képet!!!!!! Téged mikor műtöttek? Engem márc. 10-én. Azt hittem, már sosem kapom meg. Bár jobb lett volna... És olyan kancsal vagyok, mit állat. Várjatok, felteszem az adatlapomra... :))) Nem ér nevetni! (na jó, egy kicsit szabad mosolyogni:)
Uramég:S ez nem hangzik túl jól. Szerintem tényleg találkozzunk:) menjünk el valami közepesen lepattant romkocsmába:) vagy a Lisztre:)
Nekem még kell egy hét sztem, de utána úgy tervezem megyek:)
Háát,én nem tudom itt volt-e már ilyen.
De a "beállás" rám is rám férne,és nem csak a műtét miatt ;)
jaja, beírtam a saját adataimat is:)
Hogyan élek? Keményen! :-D
Egyedül vagyok, mint a kisujjam, a műtét előtt is egyedül lézengtem, senki nem fogta a kezem, pedig kellett volna a kísérő tanúnak a nyilatkozathoz. Simán bejárok dolgozni, azért a figurákat látom az utcán, főleg, ha mozognak is :-)
30 cm-ig jól látok (tehát ezért ülök ennyit a gépnél), utána szép fokozatosan pár méter után "elszáll" minden.
protean pont uw pont hu
:-)
ezt nézegessétek, és megnyugszotok:
üssétek be gugliba: Szemműtöttek eredményei és az inde xesek eredményei ott lesznek. Nem enged hoxa linkelni:S
úúúú de jó lenne!!!! én pesti vagyok, ti?
Te és így hogyan "élsz" ?
Hogyan közlekedsz? használsz szemcsit?
Hány hónapja volt Neked?
Én egy-két emberrel ott elbeszélgetnék. egyedül a kezelőorvosommal vagyok elégedett, aki műtött, de ő se engedi, h kérdéseket tegyek fel. mindig csak közli, h szuper, jó lesz ez.
Nem szoktatok topic-találkozót tartani? Be kéne kicsit "állni", attól mindenkinek jobb kedve lenne! :-)
Ezért írtam egy hozzászólásom végére, hogy én már feladtam a kérdezősködést. Ha nem tudnak igazat mondani, inkább hallgassunk mindketten. Ráadásul iszonyat mákom van abból a szempontból, hogy egyáltalán nem vagyok egy paragép, olyan síri nyugalommal tűröm ezt az egész "nemlátás"-t, mintha tökéletesen alakulna minden. Pedig nem győzöm hangsúlyozni, én 60%-nál jobban még nem láttam, nem is tudom elképzelni, milyen jó és boldog érzés lehet. (Múltkor írtam, hogy érzésem szerint felment kicsit 65-70-re, ez múlt héten vissza is zúgott 1-2 nap után 50 alá, most megint olyan 60% körül lehet.)
Nekem olyan xar kedvem van,most úgy érzem,hogy eltelhet akár 10 hónap is,ez a látás már nem változik. :(
Igen, de semmit nem mondanak. Én értem, h ez nem pszichiátriai rendelő, de könyörgöm csak pár biztató szót:D
ez annyira jellemző eddigi tapasztalataim alapján az OM-re. Hogy füllentenek. Én tisztában vagyok vele, h idegesítő lehet, h mindig ugyanazokra a kérdésekre kell válaszolni, de ez a dolguk...
Én az 1. napi kontrollon furcsálltam, h. 0.8 mindkét szememre a visus, mikor bőven láttam, h az egyik sokkal rosszabb...Csak gondolom nem érdekük bevallani, h. nem olyan jó...
Na mindegy. Csak helyrejövünk:):):)
Tovább gondolva... Én tudom, hogy ez a dioptria még mászhat beljebb, ezért várnék egy ilyesmi korrekt választ: "nézze kedves, most ennyit mért a gép, de tudnia kell, hogy ez ebből meg ebből adódik ki, a cseppek hatására/abbahagyása után ez vélhetően ennyi meg ennyi lesz csak.
Az 1. havinál azt mondta a doki, hogy mindkettőn csak -0.5 cyl. De én 2 héttel korábban bemérettem, akkor a jobbon sph. -0.25 D és cyl -1.25 D, a balon sph. 0.00 D és cyl -1.5 D volt. A cylinder értékét nem tudom megítélni a sok szellemkép miatt, de a sph. -0.25 nagyon érezhető. Egyébként odaskubiztam a papírra az első havi kontrollon, mert gyanús volt, hogy csak -0.5 cyl lenne mindkettőn. A jobb szemem értékeit tudtam csak lelesni: sph. -0.25 D, cyl 0.75 D. Teljességgel érthetetlen, hogy miért füllentenek, mikor látják, hogy látom, hogy nem látok :-)
de Luca, Neked mennyi D maradt rajta?
Már tudom, miért nem látok!
Ebben a pillanatban kaptam meg a műtét után készült képemet az OM-től: műtét előtt még párhuzamosan álltak a szemeim, ezen meg erőst kancsal mindkettő :-)
Gyarmi! Ez nagyon szuper! És az eredméynek is.
Szerencsés vagy,tényleg!
Na, remek eredmény! Ha jól sejtem, mostanra lesz majd egy kicsit kellemetlen a dolog, (nekem így volt), de ne aggódj, ha átalszod az éjszakát, holnapra kutya bajod sem lesz, nem fog fájni többet. Én vettem be altatót és fájdalomcsillapítót is, még mielőtt elkezdett volna fájni. Nem jó ötlet, nem is akarom reklámozni, de azért jó, hogy adnak...
Megmondom őszintén nektek, hogy én egy kicsit meg voltam rémülve, mikor 1 hét otthonlét után sem javult a szemem, és csak pacákat láttam. Muszáj volt jönnöm dolgozni, és nagyon rossz volt, hogy a számítógépet alig láttam. Nem is gondoltam volna... Azt hittem, pár nap, és minden tökéletes lesz. Nekem kb. 3 hét kellett ahhoz, hogy a szemem teljesen magához térjen. Szóval tényleg türelem kell hozzá. De szinte nincs egy pillanat sem, hogy eszembe ne jutna, milyen jó érzés LÁTNI! Kitartás! Nekem a bal szemem egy negyeddel rosszabb volt, mint a jobb, ezt a különbséget most is érzem, bár az is igaz, hogy a jobb szemem a "vezér", úgyhogy gondolom a balt még egy kicsit gyakorlatoztatni kell :)
:) Aztán lehet, kiugranának a szemeid, ha vegyíted a gyógyszert a vodkával! :D
Én is. Azért az eddig fel nem használt altató és fájdalomcsillapító kéznél van ha estére kellene. Azt hiszem 1 üveg vodka is van valahol a szekrényben ha "rám szakadna az ég". :)
Szia! Szerintem ne rohanj mindjárt a Corneregel-ért a gyógyszertárba. Ez nem műkönnyhelyettesítő. Az Én szememet már 2010. januárban műtötték, és most kb. 2 hete kérdeztem emailben az optik-medes oldalon a dokit, mit javasol a szememre, mert reggelente írtózatosan fájt. Ő mondta ezt a cseppet és plusszban műkönnyet! Szerintem konzultálj a dokiddal. Mert az nem műkönny, hanem egy sűrű valami, ami tényleg valami fájdalmakra lehet hasznos, mert nem fáj azóta a szemem. Méghogyha ki is száraz reggelre. :)
Gyarmi, örülök, hogy minden okés EDDIG! :) Reméljük, így is marad! :)
Ajnácska! Nyugi! No hiszti, csak optimistán! :)
Tudod: türelem, türelem, pihenés, pihenés... :)
További ajánlott fórumok: