Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Létezik olyan házi bejgli ami nem reped szét sütés közben? fórum

Létezik olyan házi bejgli ami nem reped szét sütés közben? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
42. supin
2008. máj. 17. 10:15
A szurkálás nálam nem jön be. Reped. Valami más??
2008. máj. 16. 18:04
Igen.Valamikor volt a tévében a Kudlik Julinak a főzöcske de okosan,ebböl a bejgli nekem sose reped ki.
40. supin (válaszként erre: 35. - PAGI62)
2008. máj. 16. 11:34
Tedd már fel a receptekhez,vagy írd meg privibe.. Kösz. A család sok töltelékkel szereti...
2008. máj. 16. 10:35
Igen,létezik ilyen, nekem sose repedt még ki, gyakran sütöm mert imádjuk
38. Anny50
2008. ápr. 2. 20:00
A tetejét beszoktam kenni tojássárgájával!!!
37. supin
2007. dec. 30. 15:14
Csak ha nincs tölrelék benne
36. M_Marcsa (válaszként erre: 35. - PAGI62)
2007. dec. 29. 21:10
Kérem.:)
35. PAGI62
2007. dec. 29. 18:37
Igen!! Ha kéred megírom privibe!!
2007. szept. 30. 13:15
Letezik, ha a nagyim csinalja.:-))
33. Free
2007. szept. 6. 09:27

Én a hagyományos beiglit sütöm, és nem reped szét, emrt nem forró, hanem langyos sütőbe teszem, hogy tudjon még kelni. Ha kellően megkelt, akkor kezdem el sütni. Ha hagyjuk lassan megkelni, akkor nem reped szét.

Apósom egyszer késsel szétbarmolta a karácsonyi beiglim tetjét, mert ő szétrepedten szereti. Kicsit bőgtem a szobában, és többet nem sütötten neki beiglit...

2007. júl. 23. 06:38
Az enyém sem repedős, de én is nagymamáktól tanultam. Ha érdekel, este leírom.
31. LoLiNa
2007. júl. 23. 06:37
Igen, a nagymamámé :-) én sose csináltam még, azt se tudom mi fán terem :-D
2007. júl. 14. 20:16
Anyósom olyat csinál, de nem tudom hogyan. Jó a kérdés.
29. ec63a7fc29 (válaszként erre: 28. - Ec63a7fc29)
2007. júl. 14. 18:48
De mielőtt beteszem sülni, előtte megszurkálom villával.
2007. máj. 30. 19:23
Amikor kiveszem a sütőből, s még forró a beigli, akkor megkenem / meglocsolom tejjel. Utána napokig puha marad.
2007. máj. 11. 08:30
Sütés előtt hústűvel egy pár helyen meg kekk szurkálni.Azért, hogy a töltelékben sűlés közben keletkezett gőz ki tudjon jönn.Tuti nem fog szétrpedni.
26. ancy
2007. máj. 6. 15:41
Nálam mindig attól függ milyen mohó vagyok:Mennyi tölteléket teszek bele,és mennyire szépen szorosan akarom feltekerni:-)
2007. febr. 6. 13:13

Folyt:Ebből 3db.bejgli /ami ugye nem kalács!/készíthető.

Tölt:25dkg. mák v. dió darálva,reszelt citromhéj,15dkg.cukor,a dióhoz pici fahéj is mehet.

A lényeg! a tölteléket morzsalékosra kell csinálni nem kenhetőre! Megszórod vele a kb 1/2 centisre nyújtott tésztát,feltekered,sütés előtt tojással megkened,kötőtű vastagságú tárggyal megszurkálod,hogy a repedést elősegítő gőzök ott távozzanak.Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt kész. Lehetőleg kihűlve kell felszeletelni.Sok sikert és jó étvágyat hozzá!

2007. febr. 6. 13:00

Nagyitól tanultam a köv. receptet:

Élesztős, omlós tészta:3dkg.élesztőt deci tejben 1 kk.cukorral felfuttatni.A hozzávalókat előtte langyos helyen kell tárolni.

H.valók:70-75dkg félfogós liszt,1 egész tojás+1-nek a sárgája,15-18dkg.zsír,/régen még nem margarint használtak/,annyi langyos tej h.jól formázható tésztát kapjunk. izlés sz.cukor

A zsírt a liszttel elmorzsolni,a cukrot h.adni, a felfuttatott élesztőt a tojást összegyúrni.Kb1/2 ó pihentetés.

23. f72d419d5f (válaszként erre: 21. - Erás)
2007. febr. 6. 12:45
ez inkább kalács ,mint beigli. a beigli kifejezetten morzsálós ill.linzertészta szerű mivel több zsiradék van benne mint a kalácstésztában ,egy cukrász
22. Erás (válaszként erre: 13. - Edit_kerekes)
2007. febr. 4. 17:19

Leírom Neked, ahogy mama szokta csinálni, hátha az összetevők miatt nem sikerül.

A mákot cukorral, citromhéjjal és kevés tejjel este összerottyantja és reggel keni a tésztát.

21. Erás
2007. febr. 4. 17:15

Nagymamám hosszú-hosszú évek óta süti a bejglit, sosem láttam még, hogy akár egy is megrepedt volna. Elkértem a receptjét, remélem, Nektek is sikerül majd repedésmentesre:) sütni.

A tészta:

2 kg liszt, 1 tojás, 15-20 dkg margarin, 5 dkg élesztő, kevés (5-6 dkg) cukor, pici só + tej, amennyit felvesz.


A tésztát először a tálban kell keleszteni, de csak kicsit, formázás után kell hagyni jobban kelni.

Kevés zsiradék és tojás kell a bejglitésztához, mert nehéz lesz, megrepedezik.

Tojás és tej keverékével kell sütés előtt kenni.

Puha, lágy tésztát kapunk. Messziről sem hasonlít az üzletekben kapható betonkemény, szinte linzertésztaszerű, morzsálódós bejglikhez.:)

2007. jan. 14. 15:12
Szerintem az íz a lényeg.. csukd be a szemed és úgy edd, szoktam mondani mikor valami nem sikerül olyan szépre de az íze attól még jóó lehet!
19. zohori
2007. jan. 11. 22:03
Még nem jöttem rá a titokra. Egyszer sikerül a bejglim, egyszer nem. Az alapanyag és az elkészítés módja is ugyanaz, csak a végeredmény változik.De szeletelve tényleg nem látszik! Így már nem is bosszankodom ha megreped!
18. kft
2007. jan. 1. 01:46
nekem 8 rúd volt és mind kirepedt. a guta krülget ezért évek óta. a választ nem tudom.
17. Zsu76
2006. dec. 27. 20:11
Megrepedt bejglim mind egy szálig elfogyott (6 rúd volt belőle). Férjem szerint finomabbra sikerült, mint anyukámé. Az övé nem repedt szét. Tényleg az íz a lényeg. Szeletelve nem is látszott annyira a repedés.
16. 06c6a786d3 (válaszként erre: 10. - F72d419d5f)
2006. dec. 25. 17:57
Hát igen tényleg nem mindegy hogy milyen sütőben sütöd.Nekem otthon légkeveréses sütőm van és nagyon szeretem.
2006. dec. 25. 08:39

Mi hallottunk egy olyan tippet,hogy a tetejét zsírral,majd tosással kell megkenni,.....szétrepedt:(

Nem tudom,mi lehetne jó megoldás,de a repedések ellenére isteni finom!...ez a lényeg,nem?!

Boldog karácsonyt mindenkinek!

2006. dec. 25. 02:23

Nekem sikerült mind a 6 rudacskám:)))

Meg is kaptam érte a dicséretet:D

2006. dec. 24. 22:55
Az én mákos bejglim olyan lett,hogy nem lehetett felismerni hogy mi az.Soha nem sikerűl.A dios pedig kitűnő,pedig ugyanaz a tészta,minden ugyanaz csak a tőltelék más,egyik dios és másik mákos,mégsem lessz egyforma.A dios nagyon szép lett,még el sem repedt,de a mákos......!
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook