Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Leszoktatni a cumiról... de HOGYAN? fórum

Leszoktatni a cumiról... de HOGYAN? (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Leszoktatni a cumiról... de HOGYAN?

1 2 3
85. Birgit77 (válaszként erre: 76. - Espoir)
2016. okt. 23. 14:59

Teljesen egyetértek. A cikk indító is hülyeségeket írt, de az is, aki maga vagdos bele a cumiba, hiszen én pl. pont azért vettem el, mert a lányom fogzik és olyan erősen harapott a cumijába, hogy az "megszakadt", így meg nem adhatom vissza neki, hiszen bármikor továbbszakadhat, ne adj isten lenyeli... rettentő veszélyes!

Más cumit meg nem akar elfogadni, így sajnos marad az a verzió, hogy leszoktatom róla, de sajnos ezen a mélyvizes módon. Egy éjszakán már túl vagyunk, remélem egy hét alatt sikerül.

84. Birgit77 (válaszként erre: 52. - Susana85)
2016. okt. 23. 00:56

Ahogy már írtam, az második lányom cumis, na már most cumival is gyönyörűen beszél a szájában, persze mindig mondjuk neki, hogy anélkül még szebb lenne.

A gáz az, ha egy gyereket addig hagynak sírni, amíg pl. hányni nem kezd. Akkor már inkább a cumi.

83. Birgit77 (válaszként erre: 44. - Susana85)
2016. okt. 23. 00:52

Ez is egy nagy marhaság. Kb. olyan, mint amikor azt mondják, hogy aki császárral szül, az nem is igazi anya...


Gyermeke válogatja! Első lányomnak az elejétől nem adtam cumit, helyette megtalálta az ujját és elég sokáig azt cumizta.

Második lányomnak - más körülmények miatt - vettem meg a cumiját, most nem írom le ezeket a körülményeket, mert túl hosszú lenne. Neki a cumi a megnyugtató eszköz, pont olyan, mint más gyereknek a takarója, vagy a mackója. Nos, neki nincs kedvenc takarója, vagy mackója, viszont van cumija, ez még nem befolyásolja, hogy mennyit foglalkozunk vele, vagy mennyit nem.

82. Birgit77 (válaszként erre: 1. - _kleo_)
2016. okt. 23. 00:05

Ez most komoly??? Szerinted el lehet magyarázni egy 1 évesnek, vagy akár egy 2 évesnek, hogy eladományozzuk a cumiját??? Na ne már!

Szívesen leszoktatnám én is, de a fenti magyarázat akkora butaság! Amikor neki olyan a cumi, mint más gyereknek a kedvenc macija, vagy takarója.

Mi most nagy gondban vagyunk, mert hirtelen kell leszoktassuk róla, ugyanis a cumija kiszakadt, nyilván így nem adhatom neki vissza, más cumit meg nem hajlandó elfogadni, így marad a leszoktatás, de ilyen gyorsan hogyan???

2015. febr. 8. 18:19

ezt kérdem én is !!!Valaki adjon már tuti tippet!

2013. júl. 15. 11:54
Lehet, hogy hülyén hangzik a mi sztorink, de nálunk csak az oldotta meg a cumi kérdést, amikor egyik nap Boldinak mondták a bölcsiben, hogy a nagyfiúk nem cumiznak. Erre ő hazajött és kidobta a kukába, és közölte, hogy Ő nagyfiú és erre többet nincs szüksége. Hozzáteszem előtte mi kipróbáltunk mindenféle cselt, de semmi nem vált be.
2013. júl. 8. 10:54
Sziasztok, nem tudom, van-e még itt valaki, de tapasztalatokat szeretnék, hogy "kötelező-leszoktatásnál" mi vált be nektek. Orrmandula műtét lesz, mint kiderült és utána 2 hétig nem lehet cumizni neki. ( 2,5 éves ). Már műtét előtt kezdjem el, vagy jobban megérti, hogy kórház, műtét és azért nem lehet? Lehetett ezt valamivel "pótolni"? Igazából elalváshoz kell neki, meg ha nyűgös..
2013. máj. 14. 13:02

Szerintem is gyerekfüggő. Nálunk annyira nagy szopási igény volt, hogy én azt nem bírtam volna idegekkel se meg mellel se. Jött a cumi, eleinte csak elaludni kellett, 1 éves kortól elaludni+ nyugtatásképp, ha fáradt, nyűgös volt. Másfél-2 évesen kezdte azt, hogy nonstop a szájában lógott, követelte 10 percenként, óriási hisztik voltak, ha nem volt cumi. Ekkor megbeszéltük vele, hogy csak akkor van cumi, ha fáradt, tessék lefeküdni akkor, és kapja is. Játszáshoz, autóban, babakocsiban nincs cumi. Ezt elfogadta, 3 éves koráig így ment, jól aludt, ágyon kívül nem követelte. De napi 13 órát minimum a szájában volt, mert annyit aludt, soha nem ejtette ki alvás közben, ha finoman kivettem, álmában 2 perc alatt visszatolta. Kezdett meglátszani a fogain a sok cumizás. Ő maga adta az ötletet: egyik cumi elszakadt a tövénél, megvizsgáltuk, megbeszéltük, hogy ez veszélyes, mert lerághatja álmában, megfullad, stb. Kidobtuk. Volt még másik 4, pár hónap alatt azok is kilyukadtak. Az utolsónál leesett neki, hogy ha ez is kilyukad, akkor ennyi, mert azt is megbeszéltük, hogy a boltban ekkora gyereknek valót nem árulnak már. Beletörődött, nagyon vigyázott a cumira. Bevallom, erre az utolsóra rásegítettem, csináltam rá egy kis lukat. Dráma nélkül, kicsit bánatosan kidobta. 2 hétig nehezen aludt el, sírt, sokat bújtunk akkor egymáshoz, hogy ne érezze magát egyedül, ez segített, 2 hét után újra megtanult egyedül aludni és visszaaludni.

Szerintem is jobb a cumi, mint az ujjszopás...

Barátnőm trükkje, szintén 3 éves gyerekkel, fogprobléma miatt: Az ő fia borzasztóan érzékeny szagokra. Tudta, hogy a gyerek utálja az alkohol szagát, bekente a cumit pálinkával vagy konyakkal. A gyerek undorodva kidobta a cumit, mert ugye büdös volt, és ő maga mondta, hogy megromlott, kellene új. Elmentek a boltba, de a boltos hölgy képben volt, és együtműködően mondta, hogy 3 éveseknek való cumi sajnos már nem kapható. Ennyi volt. Kicsit bánatos volt a gyerek, de sose kérte többet.

2013. máj. 13. 09:35
én a fiamnak megszokásból adtam minden alváshoz,végül kiderült már rég nemis kellett volna neki!! :D:D már untam venni az újabb és újabb cumikat,így amikor az utolsót szétrágta,egyszerűen azt mondtam neki,hogy elromlott,meg fúj tök piszkos,meg se tudjuk már mosni,adjuk oda az egyik plüssnek.3napig odaraktam a közelébe egy plüss játékhoz,kíváncsi voltam visszacsempészi-e reggelig de semmi.Azóta a fiókban pihen,nemis kérdezi,csak néha mondja hogy "nem kell cumi mert nagy és ügyes vagyok"
76. espoir
2013. márc. 25. 16:25

Látom, halott a ez a topik, de azoknak az anyukáknak, akik idetévednek "tanácsokat" olvasgatni, üzenem, hogy a cikk írója minden bizonnyal egy idióta!!! Még hogy levágni a cumiból, hogy jut ilyen valakinek az eszébe!!! És ha tovább rágja és lenyel egy kis darabot, ne adj Isten, megakad a torkán, kész vagyok az ilyen tanácsoktól és még van, aki megteszi. 2 éves gyerek még nagyon kicsi, ha megnyugtatásként használja a cumit, akkor hagyni kell, ha elég érett lesz, akkor jöhet az értelmes beszéd, hogy már nagy és nincs szüksége cumira, vagy jön a Cumitündér és hoz helyette valami "nagylányos" vagy "nagyfiús" ajándékot.

Gondoljatok bele, mennyi értelme van elvenni a gyerektől a cumiját, ha elkezdi mondjuk utána megnyugtatásként szopni az ujját, akkor mit csináltok, kidobjátok az ujját, vagy jön az újabb "tanács", hogy kend be erős paprikával!!!!

Majd úgy is elhagyja magától, nem kell erőltetni, annyit lehet tenni, hogy mondjuk napközben, játék közben elrakni, hogy ne lássa, mert ha észreveszi természetesen kérni fogja, viszont alváshoz, ha kéri oda kell adni, néhány perc után mély alvásnál úgy is kiesik a szájából, nem fog egész éjszaka cumizni!

Könyörgöm, mindenki hallgasson arra, amit az anyai szíve súg, ha úgy gondolod, hogy még cumizhat, akkor ne hallgass más "tanácsára", hogy már 2 évesen ciki a cumi, és hűha ha cumizik a gyerek, még olyan kicsik és még annyi negatív élmény fogja őket érni, legalább most legyen meg a megnyugtató kis cumija. Ja és ha esetleg a nagyokos, aki ezt írta, ha esetleg cigizik "megnyugtatásként", akkor üzenem, hogy mit szólna hozzá, ha az ő cigijéből vágnának le naponta egy darabot és már csak a füstszűrő maradna neki, vagy egyik napról a másikra kidobnák a cigijét és nem gyújthatna rá!!!!!

75. 76d055b916 (válaszként erre: 59. - Susana85)
2011. aug. 25. 20:32
...Arról nem is beszélve,hogy a kérdés az volt,hogy HOGYAN SZOKTASSUK LE A GYEREKET A CUMIRÓL,nem pedig az,hogy hogyan legyünk nagyon okosak!Szerintem a kérdezőnek nem segítesz a probléma megoldásában az ilyen véleménynyílvánításokkal!Márpedig itt,azt hiszem, ez a cél!Mármint,hogy segítsünk,és ne bántsunk!
74. capuccino77 (válaszként erre: 71. - 91d4989ab9)
2011. aug. 15. 12:53
Na nálunk a picivel simán elmehetünk bármilyen boltba, ugyan semmi sem kell neki. Én még ilyen gyereket nem láttam. :) Mindent megnéz, kérdezget róluk, de semmit nem követel. A két naggyal idegbaj boltba menni. Sikít a zsebükben a pénz!!! Lassan iratnom kell nyugtatót, mielőtt elindulunk vásárolni! :D
73. capuccino77 (válaszként erre: 72. - 91d4989ab9)
2011. aug. 15. 12:50

:) Még egyenlőre kaptunk kis haladékot! :) Tegnap töltötte a 3 évet, de mivel nem helyi oviba irattuk, így várnunk kell. Hogy meddig, nem tudom. Remélem csak max. pár hónapot, mert gondolhatod, hogy beiratkozás óta tömtük a fejét szegénynek az oviról, A-Z-ig elmondtunk mi lesz az oviban, és már nagyon készült rá, várta. De amióta felhívtak, hogy várnunk kellene, azóta az ovi szót ki sem merem ejteni a számon. :P

Türelmesen várunk. :)

Végül is azért örülök, hogy még itthon lehet majd velem, mert imádok Vele lenni, és már előre beteg lettem a gondolatra is, hogy megy az oviba. Lehet, hogy itt-így érvényesült a sokat emlegetett "gondolat ereje"? :)

72. 91d4989ab9 (válaszként erre: 70. - Capuccino77)
2011. aug. 15. 12:41
majd látja a többieket és nem lesz gond:D lefárasztják :D csak ne parázz tőle mert megérzi:D
71. 91d4989ab9 (válaszként erre: 70. - Capuccino77)
2011. aug. 15. 12:40

boltba menésnél is ezt csináljuk még a nagy felsős is elfogadja, hogy egy dolgot vehet szabadon


de ha csokit vesz akkor nincs cukor ha rágot vesz akkor nem vehet ujságot is stb:D

70. capuccino77 (válaszként erre: 68. - 91d4989ab9)
2011. aug. 15. 12:36
:D Ez jó! SZegény gyerekeket elég korán kezdik a bölcsiben "idomítani". :) Az enyémek nem jártak oda, csak oviba, de a legnagyobbik anno egész felszereléssel ment: cumi, rongy(textilpelus), no meg a plüss kiskutya. :D A középső már csak egy alvós játékot vitt. A csöppömnél leszek kiváncsi, mert Ő se cumival, se rongyfélével, se alvósjátékkal nem alszik. :P Ellenben a kezünket szorongatja, simizi, mikor alszik el. Az óvó nénik felköthetik a bugyeszt! :D
2011. aug. 15. 08:06

köszi a válaszokat, igyekszünk türelmesek lenni vele, egyébként én is abban bízom, hogy majd az oviban nem lesz gyerekeknek és leteszi magától


igazából a párom háklis nagyon arra, hogy még mindig cumizik

68. 91d4989ab9 (válaszként erre: 67. - Capuccino77)
2011. aug. 14. 11:44

bölinél az volt hogy egy dolgot vihet magával a gyerek ha cumit visz akkor azt viszi, de igy ugye nem tudja vinni az uj babát vagy kisautót, ugyhogy mivel az uj babát fontosabb mutogatni, a cumi nem ment bölcsibe:D

ellenben baba, kocsi, kutya, mesekönyv, mesedvd igen:d

67. capuccino77 (válaszként erre: 65. - Niki-halas)
2011. aug. 14. 11:39
Had vigye az oviba! :) Ott meg majd látja, hogy sok gyereknek nincs (vagy épp a csoport 95 %-ának lesz :)), és majd elhagyja magától! :)
2011. aug. 14. 08:43

nem elvenni kell szerintem hanem rávenni hogy elhagyja magától:d


biztatgatni szeretni, mondani neki hogy már olyan nagyfius és büszkék vagytok rá (ezeket akkor amikor épp nincs nála cumi)


előbb utóbb leteszi majd

2011. aug. 14. 07:45

sziasztok!


a nagyobbik fiam 3 lesz szeptemberben és megy is oviba. a problémám az, hogy alvásnál még mindig igényli a cumit.


hogyan szoktassam le? próbáltuk elvenni és ott maradni vele míg elalszzik, de éjszaka mikor felébred újra keresi...

64. 91d4989ab9 (válaszként erre: 61. - Zebracsikó)
2011. aug. 13. 23:03
jaja, irtam is hogy ez már nagyobb baba volt ment beszélt lehetett vagy 3 éves is de nem tudom pontosan
63. egypt (válaszként erre: 59. - Susana85)
2011. aug. 13. 23:00
Nekem csak az nem tetszett, hogy azt írtad, hogy csak az ad cumit a babájának, aki nem akar vele foglalkozni. Ez nem így van.
62. egypt (válaszként erre: 60. - 91d4989ab9)
2011. aug. 13. 22:59
Ezt ismerem, mi is ki akartuk próbálni, de nem volt hajlandó odaadni a cumit, nálunk a húsvéti nyuszi kisnyulainak kellett volna, meg is beszéltük már, hogy hoz helyette valamit, aztán meggondolta magát előző nap...
2011. aug. 13. 17:57
Szerintem a Mikulásos, tündéres trükkökkel akkor lehet elvenni egy gyerektől a cumit, ha már eleve érett arra, hogy letegye.
2011. aug. 13. 17:44

a tévében láttem egy módszert a szuperdadusban:D


már elég nagy baba volt és cumizott és vitt egy boritékot és megbeszélte a kissráccal hogy tegye el lehet küldeni a cumitündérnek a cumit mert ő már nagyfiu és elküldheti hogy a cumitündér odaadja kisebbeknek, és majd a cumitündér küld érte valamit.

erre a gyerek beletette leragasztották és a kisfiut felemelték hogy dobja bele a postaládájukba a házon. másnap reggel megnézték és ott volt egy nagyobb boriték benne valamilyen játék és egy csomo szines tollpihe a boritékban a postaládában a földön.


azt mondták a gyerek nem kereste többet a cumit:d

59. susana85 (válaszként erre: 58. - Egypt)
2011. aug. 13. 17:36
oké. feladom. ahány ember, annyi szokás. mindenki csinálja úgy, ahogy jónak látja :)
58. egypt (válaszként erre: 57. - Susana85)
2011. aug. 13. 17:11

Én is mindig szoptattam a lányom, ha sírt, most is így szokott megvigasztalódni, viszont a fiamat nem tudtam szoptatni, őt sokszor a cumi nyugtatta meg.

Egyébként én azt sem ítélem el, aki néha cumit ad a gyerekének a "foglalkozás" helyett. Nem mindenki teheti meg, hogy egész álló nap csak a babával foglalkozzon, pláne ha van mellette még egy.

57. susana85 (válaszként erre: 55. - Egypt)
2011. aug. 13. 12:33
Tudom nagyon jól. Az én lányom két éves és még szopik. Engem nem zavar.Születése óta annyit szopik, amennyit akar.
56. egypt
2011. aug. 12. 22:18

"A gyerek 2 éves korára viszont a cuminak el kell tűnnie."

Miért KELL? Ezt ki mondja?


Nekem a leghitelesebb és legnagyobb tudású gyermekpszichiáter örökké Ranschburg bácsi marad. Ő azt mondta, ha egyszer a gyerek rászokott a cumira (amit ő egyébként nem helyeselt), akkor NEM SZABAD leszoktatni róla, majd leszokik magától. Egy felnőtt is nehezen hagy fel a szenvedélyével, hogy várjuk el akkor egy gyerektől?


Nekem a nagyobbik novemberben lesz 4 éves, és alváshoz még mindig kell neki a cumi. Borzasztóan ragaszkodik hozzá, ha kiesik a szájából, felébred és keresi. Nem adta oda a húsvéti nyuszinak meg senkinek, semmiféle ajándékért.

Nála komoly lelki okok állnak a háttérben, tudom, miért ez a nagy ragaszkodás, ezért eszemben sincs elvenni tőle, ha ő nem akarja, baja nem lesz attól, ha tovább cumizik,ellenben ha elvenném tőle, attól lehetne. Megjegyzem, nem én szoktattam rá, a nővérek nyomták a szájába pár napos korában a PIC-en, mert "sokat sírt".


A lányom nem cumizik. Bevallom, egyszer próbáltam cumit adni neki, mikor hajnali 3-kor még nem aludt, csak bőgött, de kiköpte.

Viszont ujjszopós, folyton a szájában van az ujja (9 hónapos). Ez szerintem ezerszer rosszabb a cuminál, de nem tudok vele mit csinálni. Na ha ujjszopás ellen tud valaki valamit csípős paprika meg keserű krémen kívül,arra kíváncsi lennék.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook