Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Lerakott harcsa recept

Lerakott harcsa recept

Elkészítési idő 50 perc

A Lerakott harcsa hozzávalói:
1 kg harcsa,80 dkg burgonya,5 dkg r.sajt,1 ek.r.hagyma,2-3 z.paprika,5 dkg vaj,2 dl tejföl,só.


A Lerakott harcsa elkészítési módja:
A megtisztított halat nagyobb darabokra vágjuk és egy kevés sós vízben megfőzzük.Ha kihűlt,bőrét,szálkáit,zsírját eltávolítjuk,és a halhúst apróbb darabokra vágjuk.Közben a burgonyát héjában megfőzzük,megtisztítjuk,áttörjük,megsózzuk,elkeverjük 5 dkg reszelt sajttal és egy ek.reszelt hagymával.Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal,teszünk bele egy réteg burgonyapépet,erre egy sor karikára vágott zöldpaprikát,leöntjük 2-3 ek.tejföllel,rárakjuk a halat,befedjük burgonyával,meghintjük r.sajttal,megöntözzük a tejföllel,rámorzsoljuk a megmaradt vajat,és a sütőben egy fél óráig sütjük.Fejes salátával tálaljuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A lerakott harcsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook