Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lenkei vitaminok fórum

Lenkei vitaminok (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
2014. ápr. 30. 19:04
Amerikai cucc, ami itt van átcsomagolva. Sok vit, és ásványi anyag van benne, ami jó, de a szennyezők-egy sóstóból bányásszák odaát-is extraként vannak feltüntetve. Ne haragudjatok, de én azon csak nevetni tudtam, h felsorolja az összes fontos ásványi anyagot, vitamint, és azt írja hozzá, hogy még 72 féle nyomelem. A periódusos rendszerben nincs annyi anyag....ami a készítményben
112. TheDoors (válaszként erre: 111. - Grizus)
2014. ápr. 11. 20:55

Szerintem a "Jó Közérzet" terméke sokkal jobb választás. "100%-ban természetes halkollagén", és feleannyiba sem kerül, ha egyszerre ötöt veszünk belőle (4100 Ft/doboz). "A kollagén lehet marhakollagén, csirkekollagén, sertéskollagén és halkollagén." "A halból készült kollagén minőségileg magasan kiemelkedik. A halból készült kollagént tartják a prémium kategóriának, azt is lehet mondani, hogy a kollagének között a "Kollagének Királynője". A halak szélsőséges hőmérsékleti, mélység- és nyomásbeli körülmények között élnek, így a halbőrből nyert kollagént kivételes kémiai és fizikai ellenálló képesség jellemzi." "A halkollagén szerkezeti egysége, molekulatömege lényegesen kisebb, aminek eredményeképpen könnyebben felszívódik a testben, mint a marha-, csirke- vagy sertéskollagén." "A halkollagén már 10 Celsius fok felett teljesen feloldódik vízben, míg a marha-, csirke- és sertéskollagén kb. 35 Celsius fok körül." (A Lenkei marhakollagén!)


A magas minőségű kollagénkészítmények 15-17 féle aminosavat tartalmaznak. Ez 17 félét tartalmaz.


(Nem árt tudni, hogy a kollagéntartalmú krémekből a kollagén képtelen felszívódni, mivel túl nagyok a molekulái, ezért csak eltömítik a bőr pólusait!)


"Hogyan tud hozzájutni a kollagénhez a szervezet?


A kollagént a szervezetünk termeli, azonban ez a képességünk 25 éves korunk után egyre jobban lecsökken, és szinte teljesen leáll az 50-60. évre. Számos tanulmány kimutatta, hogy az a személy, aki betöltötte a 40. évét, elvesztette a kollagénállományának 30%-át. 50 éves korra ez a mennyiség 60%-ra nő. Tehát 25 éves kor után érdemes elkezdeni a kollagén pótlását.


Mit okoz a szervezetben, ha elkezd csökkenni a kollagéntermelés?


Amikor a kollagén mennyisége csökken a szervezetben, akkor ezáltal is csökkennek a szervezet erőforrásai, csökkenhet az ellenálló képesség, és a test öregedési folyamatai ebből kifolyólag is felgyorsulhatnak."


"Szervezetünk legkönnyebben a vízben feloldott por formájú kollagént tudja hasznosítani." [link]


(Ha jeleznétek az eladónak, hogy Csóka János ajánlására jöttetek be az üzletbe vagy a webáruházba vásárolni, azt megköszönném!)

111. grizus (válaszként erre: 108. - Tempest)
2013. aug. 13. 04:24
Semmit nem ér a kollagén por, ne vegyétek meg. Én is bedőltem a reklámnak, a "felhasználók" véleményének: "két hete használtam, mikor már feszesebb lett a bőröm és nagyobb lett a szemem", nem igaz, nem lett feszesebb semmi egy hónap után sem. Abszolúte felesleges termék, egy hazugság! Persze azt csináltok, amit akartok. Egyébként rossz véleményeket hallottam arról, hogy egy raklap vitamint be kell vinni, szerintem is lehúzás az egész, átverés, egyedül a C vitamin az, amit nagyobb mennyiségben eszem, de az sem Lenkey. Szerintem nagy csalás az egész.
2013. aug. 11. 06:52
Mondanátok valamit a lenkei vitaminról, aki szedte már, én még nem rég találkoztam vele és szeretném kipróbálni.
2013. márc. 18. 12:44

keresek ligetszepe kaszulat, latok egy-ket kobor darabot DM-ben, de 100 ml ligetszepe van benne, es annak sokszorosa kellene bele, hogy hasson. En borre, hajra szednem.

Kulfdolon 1000 ml ligetszepe van a kapszulaban, latom, hogy Lenkei altal forgalmazott kapszulaban annyi van.


Merjem megvenni ?:)

108. Tempest (válaszként erre: 106. - Kata102g)
2013. márc. 16. 14:41
A kollagén porral én is szemezek egy ideje, nagyon érdekelne engem is ha van valakinek tapasztalat.
107. Ekicm
2013. márc. 16. 14:09
Én január eleje óta szedem a Lenkei vitaminját mégpedig a prémium alapvitamint. Bár nem szedem a 6 szemet, de a napi kettő-három szemet mindig eszem. E mellett B1 vitamint eszek, amely 250 mg naponta 1 szem és napi 1 csomag kal-magot. Meg vagyok elégedve, negatív véleményt nem tudok róla mondani. Nekem a 6 szem vitamin sok volt, úgy éreztem, de így már tökéletes. Nem híztam. Nem vagyok fáradt, sőt volt egy keményebb időszakom, amelyet, ha ezt nem szedtem volna, lehet ..... volna. Én nagyon szeretem.
2013. márc. 6. 09:57
kinek van tapasztalata a kollagén porral kapcsolatban?
105. Time2
2012. nov. 30. 18:18

Sziasztok! Szia Margó!

Én évekkel ezelőtt csináltam egy 4-5 hónapos kúrát az alap vitaminnal! Az első néhány napban nagyon álmos voltam de kb egy hét múlva érezhetően jobb lett a munkabírásom. A nyaranként jelentkező szénanáthám tizedére csökkent, a szívritmus zavaraim , szintén nagyon sokat javultak. Az allergiás tüneteim amúgy azóta sem erősödtek vissza. Én is most szeretnék egy újjabb kúrát elkezdeni. Majd írok a tapasztalataimról.

2012. nov. 20. 09:36
Látom ez egy alvó topik, de örülnék ha lenne itt valaki, akivel beszélgethetnék a Lenkei vitaminikról.Én most szeretném kipróbálni ezt vgy valami más komplex csomagot.
103. kam2
2011. szept. 20. 15:57

A C-vitamin nem okoz vesekövet,de vesekőre hajlamosak elégedjenek meg 1000 mg-al egészség esetén.

És a gyógyszeripar valóban nagy franc,ha már erről is volt szó.Több könyv is napvilágot látott a témáról,közülük a legfrissebb talán: John Virapen-Mellékhatás:halál

102. kam2
2011. szept. 20. 15:51

Évekkel ezelőtt indult ez a topic.Voltak itt perek,betiltások,rengeteg lehúzás.Most 2011-et írunk,és ott tartunk,hogy az ÁNTSZ nem pisztergálja Lenkei Gábort,ellenkezőleg,több lezárt pert is elvesztett a doktor ellen rágalmazásért.


Míg pár éve lehetetlen volt 1000mg-os C-vitamint találni a gyógyszertárakban,ma már mindenkinek természetes,ahogy az 50-60 mg-os Q10 is,amit szörnyen nehéz egyébként túladagolni:)


Lenkei téma ide vagy oda,az nyilvánvaló tény,hogy a tápanyaghiány betegségeket okoz.Hosszú távon,és nem mindenki számára nyilvánvaló módon.De nem elég csak a vitaminok fogyasztása,mert bár tényleg drasztikus csökkenést mutatnak az élelmiszerekben,amit egyéb módon pótolnunk kell,rengeteg mikrotápanyag és enzim csak az élő ételben található meg.

A beteg embereknek viszont akár létfontosságú is lehet a vitaminfogyasztás,rák esetében egyértelműen életmentő(a magas dózisú vitaminfogyasztás).Aki pedig aggódik a magas dózis miatt vegye számításba,hogy a tablettákból nem tud felszívódni a teljes mennyiség.Mi van akkor a pár mg-os egyéb vitaminokkal?A túladagolás kérdését pedig azért vicces az átlagembernek feszegetni,mert 1.túladagolás általában akkor lép fel,ha egyes vitaminokat huzamosabb ideig önmagukban fogyasztunk más elemek rovására,2.ha megőrültünk,és az összes pénzünket gigadózisokra költjük,és a nap minden percében tömegével nyeldekeljük a tablettákat.

2011. márc. 31. 14:48

Van egy ember, van egy csapata, vannak étrend kiegészítő szerei. Vannak sokan mások is ugyanígy.


De ez most a Lenkei téma topik.


A vitaminokkal nem egészen van úgy, ahogy a doktor úr állítja. A vitaminok a (szexuális) libidót tuningolják, úgy ahogy.. Ezen keresztül persze világos, és a természetből más fajokról is vett ismertebb példákkal, a természet és az emberi test is csodákra képes. Nah jah, de csak pár vonatkozásban. Az hogy a vitaminadagolásoknak felső határának jóformán nem is kéne lennie? Hát mit meg nem tenne valaki a következő generációkért, a saját kinézete, tettei, egészsége terén is, hogy megfeleljen valós vagy vélt szerelmének, egyéb személy vagy személyek által megtestesített eszményképeknek. Azonban, társadalomban élünk már jó ideje. Hogy milyenben, arról lám Lenkei úrnak is megvan a véleménye, ahogy mindenkinek is ilyen és olyan.


Lenkei úr támadja azokat az erőket, akik az emberi (vad) szenvedélyek csillapítására esküdtek meg, dehát kérem, a civilizáció erről szól, hol szerekkel, hol hitekkel, hol vallási előírásokon alapuló együttélési szabályokkal, azok is szintén stimuláló szereket is bevetve. Erről szól a civilizált élet. Hogy létezhetnek olyan összeütközések, ami jó az egyénnek, lehet nem jó a közösségnek, ami jó egyénnek, kisközösségnek, nem jó a nagyközösségeknek, ami jó az említett eddig mindnek, megtörténhet, nem jó a világnak.


Képzeljük el, ha mindenki a szerelmi csúcspörgés szintjén lenne, rövid időre és ez a hangsúlyos, rövid időre a tökéletes közeli testi-lelki állapottal, micsoda társadalmi összeütközések lennének, olyasmin, hogy ki a falkavezér, ki az erősebb kutya, akié mind az összes szuka, meg ilyesmik. De olyan is, azok neveljék gyermekeiket, utódaikat, akik megcsinálták őket, hogy mondjak egy scientológus kifejezést is? Nem, technokrata és az emberi test, no meg az emberi társadalom jelenségei oly bonyolultak, hogy aki ugyan lehet hogy kíváló orvos, sőt kutató orvos, komoly nemzetközi háttér társulattal, vagy vitathatatlan szakmai eredményekkel is a háta mögött, sejtszintű gyógyítgatás jótétemény filozófiájával társadalmi jelenségek ki nem számítható következményeibe bonyolódik?


Lenkei úr semmit sem mond az emberek életének nagyobb és fontosabb részét érintő,

-egyrészt a kreatív közösségi munkájának menedzselését alakító egészségtani tényezőkről,

-sem pedig a szintén fontosnak érzett, sőt legfontosabb olyan életformáról mint mindenki nemi élete a szerek hatására.


Jobban nő a haja, gyorsabban nő a körme a szerszedőknek?, amit csak lenkei úr szer "osztó" hálózatában (amibe most már asok patika és viszonteladó is beletartozik) igen? Ők hát gyorsabban élik életüket a mai rohanó világunkban? Hamarabb élik netán le? Mert hogy kb 8-10 éve a szereket szedőkről ugye nem hallott még senki.


Az vitamin készítmény, amit vagy abba lehet hagyni más szereket is kipróbálni, vagy éppen a természetes táplálkozással újra és újra megpróbálkozni és nem az űrhajós étrendet enni életen át, ugye?


A másik, aki a csúcson pörög és ezt vágyja mindig, az is életforma, rövid, de az hogy a legtöbb visszajelzésből a lenkei szere használata esetén az egyének a meglévő és nehéz életfeltételeiken ugyan nem változtató, de már jobban bíró eddig is a hajszoltak életét élik és ez után is, ez azt mutatja, a mókuskerékben bennmaradására bírnak ezek a szerek, a kevesebb alvás alvás zavarokon keresztül a többlet teljesítményre ugyanott. Milyen módon szolgálja hát az emberi kibontakozást, életmódbéli szabadságot és kreativitást a készítményei?


Lenkei úrnak, ha tanácsolhatok, s addig a kiváró másoknak is, szereit a következő irányokba fejlessze tovább:


A jó közérzet ne csak vegetatív szinten következzék be a használóknak, a libidó növekedés a kreativitást is, tehát a harmonikusabb idegi hormonális rendszert is szolgálja, magasabb idegi tevékenységet, olyan gondolatokat, ami nem megtámadott társadalmi berendezkedéseket,hanem folyamatosan gyarapodó társadalmat eredményez, tehát még se csak a sejteket gyógyítsa csak,hanem nemesítse, vagy működni engedje a komplex szervrendszereket is, az egyént szabadon, a társadalmat meg megengedőn, sőt óhajtón szerei irányába. Tehát ne csak kisembereknek bizonyítsa be szereinek fontosságát, a hatóságnak is tegyen le mérvadó dolgokat. Tudom nagy fába vágta fejszejét L. úr, nah de akarja is a nagyívű hatást élete munkásságával:)


Szerei a mesterséges hormonok hatásainak jelentőségét (amennyiben azok optimális összeállítottak:) nem éri el, hát haladja meg. Természetes összetevőkből, életmód tanácsadások közepette, és kimondva azt az igazat: túlnépesedett ez a világ, mégis van értelme az emberi létnek, mindenki maga egészségének, ennyien, vagy kevesebben leszünk.


Műveit,munkásságát a magam részéről tovább tanulmányozom, ígérem figyelemmel is kísérem, mert meggyőzően 21.sz-i változást elindítható lehet,


Tisztelettel,


Társadalom:)

2011. márc. 31. 14:16

Lenkei életművével én nemrég találkoztam csak, noha azóta tudom, sok-sok éve tevékenykedik már missziójának is tekintett tevékenységén, az egészségügyön, az ő értelmezése szerint.


Egy évszázados és máig sem lezárt tudományos, élettani, orvosi, biológiai és még ki tudja milyen horderejű vitában áll ő az egyik oldalon, sokan meg a másikon. Nyilvánvaló, hogy nem L. találta ki a scientológiai egyházat sem, és készítményei kapcsán is inkább a defenzívában járatos, megvédeni meggyőződését, ő szerinte tudományos alapossággal és napjaink szempontjából kellő összetételű készítményeinek forgalmazását, élettani jelentőségét hangsúlyozza. Lenkei készítményei az elmúlt időszakban változtak, változott a hatósági engedélyezés is, de a tudományos vitában is az álláspontok. Nem nehéz észrevenni a korábbi időszakokhoz képest a vitaminokban kicsit több fogyasztása, akár élelemben, akár kiegészítőkben, efelé indult el a világ, természetesen ennek is vannak okai, ahol a Lenkei-féle dolog, csak egy kicsi tényező.


Hosszúra nem akarom írni első hozzászólásaimat, így csak pár lényeges még:


-Világ népessége növekszik, élelmiszertermelés nem tart vele lépést, főképp nem a minőségi.A vitaminkészítmények készítése is csökkenti az élelemforásokat,vagy az élelemforrások minőségét is akár, bár újrahasznosító eljárások is mért ne bukkantak volna fel e téren is. Tehát létezhet, hogy minden ellene ágálás ellen, nagyon is vannak lakosság tömegek, akik ha akarnának se tudnának egészségesen táplálkozni, anyagiak, logisztikai okok, egyebek miatt. Nem folyamatosan, időszakosan sem. Tehát, az egyéneknek, vagy szeretteikért aggódóknak önállóan is kell lépniük ezügyben, ha mégis valamelyest úgy akarnak.


Lenkei elméleti munkásságáról, szereiről:


Mindenkihez valszeg az áll közelebb, amiben valszeg járatos. Ő vitaminista, hogy úgy mondjam.


A vitaminok bevitele az élő szervezetben azonban nem minden, és ez egy sarkalatos eldöntendő dolog, így vab-e, vagy a vitaminok mindenhatóságára, legalábbis az egészség terén nagyon jelentős szerepükre hivatkozni. A vitaminok fontosak, csakhogy, a tudomány egyre másra fedezi fel őket. Nem sokan tudják, de lassan nevetséges az ABC betűinek használata, hisz mindnől további alvitaminokat is azonosított már a technokrata és tudománypárti orvosi biológiai és élettani tudomány. És akkormég nem is az ortodox,hanem a valószínű tényleg haladó rudományokról beszélünk. Ha tudta volna az Dr.L. által sokat hivatkozött vilgáhírú tudósunk, hogy ma már C-vitamin is olyan, hogy van, C-1, C-2, C-3 vitamin, meg a rengeteg többi másmilyenek, máris, s ki tudja évek múlva mily új dolgokkal lep bennünket az orvoslás beteg- és egészsgtudományok.

Nos ami biztos, az ember tabletták szedésére született, de más kérdés, hogy a mai civilizációkban az életmód lehetőségek mégis erre rászorítják.

L. vitakozik azokkal, akik a tabletták terén a gyógyszereket pártolják, összeesküvéseket lát. persze létezhetnek ilyenek.De az hogy az ő szereire is ugyanolyan rászokás az üzletileg optimális az ő szereinek gyártóinak és forgalmazóinak, nem jelentékeny tényező.


Lenkei úrnak teljes mértékben akkor lenne igaza, ha tevékenysége körül az igazság sok-sok aspektusát is, de ha lehet mindet is feltárná, kibontaná. Mért kell tagadni az amerikai eredetet? Mért kell elhallgatni, hogy a szer kínai nem hitelesített gyártmány. Ma mér nagyon sok jó kínai termék van, annyi, a nyugati világ már nem is tudja akadályozni beáramlásukat, max megteszi amit még megtehet, nem kap helyi certifikációt, csak a nem minősített kínai bóvli cimkét. Létjátok miylen igazságtalan is tud lenni a viégá,m vagy a Nyugat:) és a Mi hatóságaink is:) ugye Lenkei úr:) De, elmondható, nem bóvli Lenkei úr cucca. Aztán, igazodott is Lenkei úr a magyar hatósági rendelkezésekhez, formális és hatóságilag megkövetelt szövegeket tisztességesen rányomtat, hogy szerei már patikákban is forgalmazhatók, könyveiben viszont pontosítja hogy ajánlja szedni a szereket. Van persze aki ezt a marketing részének tekinti szintúgy, pedig a könyvek is felvilágosító üzenetek.Tulajdonképpen. Hogy úgy nem lehet élni mint eddig és valahol az életvitelekhez, életmódokhoz hozzá kell nyúlni, ne várja meg a társadalom, hogy hatóságilag tereljék erre a változásra már.


Mér van a vitaminok kellő arányú beszedésének hangsúlyozása is eltúlozva. Nos a hasznosításuk miatt. A vitaminok hatékonyságát bizony felül írja sok más, köztük az egyén fiziológiai és lelki, no meg szellemi motiváltsága is, de lefordítva egyszerű nyelvre, tevékenysége, hormonális állapota, idegi állapota.

Lenkei úr sok művet írt, elmélete és gyakorlati tevékenysége minden vonatkozásában teljesen tájékozottnak lenni rövid idő alatt nem egyszerű, bevallom, magam sem olvastam midnen művét, azt is hozzéá teszem, akár egyet is végig, de ennek más oka van. Itt ezen a hoxán is több topik is foglalkozik vele, a leghosszabbnak is neki álltam, elejéről kezdve, érdekes volt az eleje, pont arról szólt ami kérdésekre kíváncsi voltam, aztán pár száz hsz után a végére ugrottam, napjainkra, hu, de elcsúszott témáiban az a topik. Nos ezért jöttem ehhez a kisebb, rövidebb topikhoz. ezt legalább volt idő, meg bele nem fáradás végig olvasni:) Nos akkor:

2011. márc. 31. 13:38
Ne az Alapból adj a gyereknek, noha 1 tabletta is értelemszerűen bevehető, nem csak a 8, vagy annak a fele naponta, a 4:) Lenkei ajánl gyerekholmit is, de, értelemszerűen mást is és ami fontos, általad is jónak látott kiegészítőt is adhatsz a gyermeknek. De ha kicsi a csemetéd, neki nem kell 20 kiló alma, meg 2,5 kg paprika, hisz az felnőtt testmérethez javallott, vagyis épp hogy viccesen javallott a voksukat a sokvitamin mellett letevő kutatóktól és hitűektől. Fontosnak tartottam neked írni gyorsan első hozzászólásomat, ugyanakkor általában is akarok hozzászólni mind a Lenkei-féle vitához, mind az ő rajta túlmutató ilyetén dolgokhoz. De az a következőimben lesz.
98. Lio78
2011. márc. 31. 11:18
hát én nem tudom csak a saját véleményem írom, de ha egészséges én valami gyengébbet adnék. De az nem tudom egyébként lehet-e.
2011. márc. 2. 11:10

Sziasztok!


Nem tudjátok véletlenül, ha az "Alap vitamint" ha megfelezem adhatom a 7 éves gyerekemnek?Előre is köszi :)


T.Sz.

96. Lio78
2010. febr. 24. 07:24
Én rosszul lettem az alaptól, a hugom meg remekül elvan vele. Nincs két egyforma ember. Nekem az egyik külföldi cég C-vitaminja is kikezdi a gyomromat... ez van. A főnökömnél az egész család szedi és joban vannak tőle
2010. febr. 23. 14:22
Soha nem vennék be ilyen "vitaminokat",mert átverés az egész,és nem segít semmit!!!
94. 90de0877e3 (válaszként erre: 92. - Lio78)
2010. febr. 23. 13:27

erős paprika, torma, pálinka.


amelyik baci ezt túléli, megérdemli :D

2010. febr. 23. 13:25
a lenkei vitaminok nem természetesek, ezért nem ajánlottak.
92. Lio78
2010. febr. 22. 12:49
Kösz szépen nekem az is sok. Inkább maradok az influenzánál.
91. 3c0814215c (válaszként erre: 90. - Lio78)
2010. febr. 22. 12:29
Tiomerzál, ami részben etilhigannyá alakul, ami még mindig nem higany, hanem ártalmatlan higanyvegyület. Egy hét alatt kiürül a szervezetből. Kemény 50 mikrogramm tiomerzál van a vakcinában.
90. Lio78
2010. febr. 22. 12:24
az etilhigannyal tartósítják, csak speciális neve van, és van benne nem kevés. Egyébként a többi védőoltás tartósításánál is előfordul.
89. 3c0814215c (válaszként erre: 87. - Lio78)
2010. febr. 22. 09:21

"És a magyarban miért 10×-es a higanytartalom a pl. némethez képest?"


Egyikben sincs higany.

2010. febr. 22. 08:50
Nem értem miért kell új fúrumot inditani sorozatosan ugyanazon témával!!! Ha vkit érdekel, nézze végig a korábbiakat. Ezekről meg végképp nem kéne már ennyit. Lenkei- szóra sem érdemes!
87. Lio78
2010. febr. 22. 08:48

Nem vitatkozom veled. De megvan annak azért az oka,hogy miért közölték a lengyelek, hogy egy gramot nem vesznek tőlünk.

És a magyarban miért 10×-es a higanytartalom a pl. némethez képest? és itt a faluba miért került vissza betegen minden 10 ember a dokihoz? stb.

Szóval hidd el ezt a maszlagot ha jólesik :D

Én inkább a saját hülyeségembe haljak bele mint a máséba, elég nekem a kötelező oltás, nem még ez a vacak is.

86. 3c0814215c (válaszként erre: 85. - Lio78)
2010. febr. 18. 10:55
Senki. A védőoltás hatékonysága empirikusan és elméletileg is kellően igazolt.
85. Lio78
2010. febr. 18. 08:15

XDDDDDDDDDDD

Vidám napom lesz :D

Az influenza oltást se tudták igazolni gyerekeken mégi beadták. Azért ki fog fizetni?

84. 3c0814215c (válaszként erre: 83. - Lio78)
2010. febr. 17. 09:40

Nem azért kapta, hanem mert:


"az általa forgalmazott különböző készítményeknek gyógyhatást tulajdonított, de az ezzel kapcsolatos állításait nem tudta igazolni"


[link]

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook