Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Lencsefőzelék pikánsan recept

Lencsefőzelék pikánsan recept

Elkészítési idő 45 perc

A Lencsefőzelék pikánsan hozzávalói:
fél kg lencse
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
fél db zeller
3 gerezd fokhagyma
3 db kisebb burgonya
1 tk. citromlé
1 tk. mustár
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, babérlevél


A Lencsefőzelék pikánsan elkészítési módja:
A lencsét egy éjszakára vízben áztattam, majd lecsurgattam és feltettem vízben főni a megtisztított és felszeletelt fokhagymával, a sárga- és fehérrépával, a babérlevéllel, a kettévágott zellerrel. A burgonyákat meghámoztam és nagy lyukú reszelőn a lencséhez reszeltem. Fűszereztem, hozzáadtam a mustárt és addig főztem amíg a lencse meg nem puhult. Utána kivettem belőle a zellert és a babérlevelet. Pár csepp citromlével tehetjük még pikánsabbá.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Főzelékek receptjei


A lencsefőzelék pikánsan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook