Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Lelki köldökzsinór - Kapcsolatteremtés a babával az anyaméhben fórum

Lelki köldökzsinór - Kapcsolatteremtés a babával az anyaméhben (beszélgetős fórum)


A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

2015. okt. 23. 17:10
Jó régi a fórum. Jár itt valaki, akit érdekel a téma, alkalmazta, és vannak tapasztalatai, vagy csak olvasta és szeretné alkalmazni?:)
7. kismukk2 (válaszként erre: 6. - Swanny)
2009. máj. 6. 15:27
Szia, engem nagyon érdekelnének a tapasztalataid. Mikortól kezdtél el járni? Milyen a Raffai (hallottam róla jót is, rosszat is)? Milyen gyakran jársz? Mennyibe kerül? Valóban van-e várólista? Köszönöm, ha válaszolsz.
2009. máj. 6. 13:17
Sziasztok, én járok kapcsolati terápiára Raffai Jenőhöz - már pocakosodás előtt elkezdtem, mert sajnos nehezen jött a baba. Nekem a teherbe esésnél is sokat segített. Csak ajánlani tudom:)
2008. jan. 18. 09:25

Én most olvasom a könyvet.Lenyűgöz!Kutatások hihetetlen eredményein sokat gondolkodom.Hiszek a leírtakban.Csodálatos dolog ez.Boldog vagyok,hogy nemsokára én is anya leszek.


És tényleg!Én is jártam már úgy,hogy egész nap magam voltam itthon,s amikor hazaért a férjem a munkából a kislányunk egy hatalmasat moccant a hasamban!Meghallotta az apukája hangját...

2007. szept. 22. 17:05

Ez nagyon érdekes!Én is hiszek benne!

Én is szoktam beszélgetni a babámmal meg az apukája is és tényleg kialakult már az a bizonyos kötődés közöttünk!Pl.A papája ált.8-4-ig dolgozik mikor elmegy mindig elbúcsúzik tőle is és erre ő ugy szokott reagálni,hogy elkezd mocorogni.4 órakkor meg mintha megérezné hogy jön haza elkezd szintén ugy mocorogni.Pláne mikor meghallja az apuci hangját!

2007. szept. 22. 16:53

A pszichológusok és a kutatók már régóta tudják, hogy jóval azelőtt, mielőtt megpillantanánk a napvilágot, rengeteg tapasztalatot szerzünk.

- Japán tudósok szerint szociális, testi és szellemi képességeink egyharmadát az anyaméhben eltöltött időszak határozza meg.

- Amerikai magzatkutatók megfigyelték, hogy Emberke már a negyedik hónaptól hall mindent.

- Emberke már öt hónapos korában találkozhat a zenével. Michel Clemens pszichológus megállapította, hogy a parányi fülecskék előszeretettel hallgatják Vivaldi és Mozart lágy, fülbemászó melódiáit. A tudósok az ilyen praenatalis hatásokat a muzikalitás és a lelkialkat szempontjából legalább olyan fontosnak tartják, mint a genetikailag átörökített tulajdonságokat.

- A magzat sokáig csak az anya hangját hallja, de a hatodik hónaptól már az apa is felveheti vele a kapcsolatot. Ebben a szakaszban „bemutatkozhat” neki, beszélhet hozzá, és a mama hasán keresztül simogathatja is.

2006. jún. 8. 17:35
Örömteli dolog, hogy én is átélhettem hasonló dolgokat a gyermekeim kihordásánál.Persze akkor tudatosodott bennem, hogy a pocaklakó érti minden körülötünk lévő dolgot, amikor reiki mesternőm mesélt róla.Igaz, hogy akkor még nem voltam reikis amikor szerintem ösztönszerűen ezt megéreztem.A lényeg és egy rövid kis történet:A második gyermekemet vártam és nagyon féltem a szüléstől.Az első vajudásnál megfogadtam, hogy soha többé nem szülök gyereket! De mivel az eszem azt hangoztatta, hogy kell egy tesó rászántam magam.Sajnos tudatosan elnyomtam magamban minden érzést amikor a másodikkal várandós lettem.De!Amikor egy szép nyári napon a lecsó készitésébe fogtam egy egyszerű gondolat sugalmára /ami igy hangzott:Ha ebben a paprikában egy kisebb paprikát találok akkor pöccsösöm/fiam/ lessz!És lőn csoda a paprikát felnyítva ott volt benne egy kisebb.Annyira meghatott a dolog, hogy innentől kezdve a pocaklakó felé forditottam minden figyelmemet!Amikor megszületett számomra bebizonyosódott, hogy Ő üzent nekem! Egyrészt azért mert nagyon nehéz lehetett neki, hogy tudatossan eltávolódtam tőlle csak azért mert féltem a szüléstől,másrészt pedig mert csak igy tudott velem kommunikálni!Részemről tehát igaz, hogy a méhenbelüli magzat mindenről tud ami körülötte zajlik!
2006. jún. 5. 10:14
Több mint kétszáz, egészen kivételes kismama él hazánkban. Nekik megadatott, hogy már akkor közvetlen kapcsolatba kerülhettek, és konkrét beszélgetéseket folytathattak gyermekükkel, mikor azok még meg sem születtek, mikor csak fejlődő magzatok voltak.

A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook