Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lelki bántalmazás. Ez már az lenne? fórum

Lelki bántalmazás. Ez már az lenne? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9
153. Lávli* (válaszként erre: 150. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 24. 12:23

Szerintem (és kérlek, ne vedd bántásnak, csak a gondolataimat írom az eddigiek alapján, hátha benned is gondolatokat szülnek és nem utasítod el csípőből) a bajok tőled, belőled erednek, a körülményeid miatti mérhetetlen kisebbségi érzésed miatt.

Nincs házad, nincs pénzed, nincs munkád, nincs férjed, nincsenek szüleid (a szó olyan értelmében, akikre számíthatnál), nincs egzisztenciád, tulajdonképpen senkid és semmid sincs a 2 gyermekeden kívül, akik tudom, hogy a legnagyobb kincs, de ezen a helyzeteden nem változtatnak. Senkinek és semminek érzed magad, akitől bármikor el lehet venni a lakáskulcsot ... Még 16 év után is ...

Szerintem ebből indulj ki, ha változtatni akarsz.

152. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 151. - Lávli*)
máj. 24. 12:22
Köszönöm szépen!
151. Lávli* (válaszként erre: 148. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 24. 12:14
O, hát én a legjobbakat kívánom neked! Hogy soha ne is legyen segítségre szükséged!
máj. 24. 12:09

Szóval olyan mint ha 2 különböző emberrel laknék együtt.

Egyik egy bújós,nagyon szeretni tudó,nagyon jó humorú ember a másik meg egy félőrült akit utálok.

máj. 24. 12:07

De ilyenkor nagyon mellettem áll a párom.Ha baj van ő van igazán mellettem.

Minden nap jött be a kórházba hozzám.Itthon ugyan nemtud segíteni mert dolgozik de ilyenkor azon megy a balhé,hogy nem vagyok hajlandó feküdni mindig tenném a dolgomat,akkor is amikor nem szabadna.

Ezért is hiányzik a munka mert többnek érezném magam tőle,de egyelőre még a bizottság se tart munkaképesnek.Hiába tudom itthon végezni a dolgom,munkahelyre bejárni most nemtudnék.

148. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 132. - Lávli*)
máj. 24. 12:04

Ja bocsánat!

Igazából összesen 15 műtétem volt életem során.Annyira szívós vagyok e téren,nagy fájdalomküszöbbel,hogy nem kell segítség.

Anno anyukám segített.Pár nap után feladta miután porszívót is kivettem a kezéből.

A háztartást szeretem én vegezni.

147. michelle.r (válaszként erre: 136. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 24. 12:03

Gondolod, hogy örülni fog neki, hogy még ha névtelenül is, de meghurcolod? Tök idegenek ítélkeznek felette anélkül, hogy a teljes képet látnánk? Nem hiszem, hogy szándékosan csinálja. Nem hiszem, hogy szándékosan teszi tönkre a gyerekei lelkét, azt sem, hogy téged szándékosan gyötör. Nincs jól.


Mikor ültél le mellé legutóbb és kérdezted meg, hogy mi bántja, mitől ennyire feszült, mitől fél? Egy ember, aki önmagával jóban van, nem viselkedik így másokkal.

146. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 142. - Michelle.r)
máj. 24. 12:02

Nagyon köszönöm.Majd átgondolom.Régi hoxásként nem merem felvállalni itt magam.

Szeretem ezt az oldalt.

145. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 139. - New(l))
máj. 24. 12:00
Soha nem ütne meg.Ebben teljesen biztos vagyok 16 év után.
144. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 138. - New(l))
máj. 24. 11:59

Tudom mi fáj.10kg fogyásból is látszik rajta,hogy ki van készülve.Igen amúgy ha nem ilyen akkor a másik oldala olyan mivel egy életet letudnék élni.Ezért is bánt,hogy ez így jön ki rajta.

Most azt találtam ki,hogy következőnél fogom a gyerekekeket és elmegyek velük sétálni hátha ha egyedül hagyjuk hamarabb lehiggad.

Vagy ez nem jó?

143. Lávli* (válaszként erre: 135. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 24. 11:59
A kérdésemre nem válaszolsz?
142. michelle.r (válaszként erre: 129. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 24. 11:56
Ha felemeled a hangodat, vesztettél. Belementél a játékába, és azon a terepen ő van otthon. Fizikailag is, hiszen az ő otthona. Amíg a félelmedet érzi, nem fog változni a helyzet. Építsd újra az önbecsülésedet. Ehhez csak magadra van szükséged, teljesen mindegy, hogy ő mire hogy reagál. Ha tudnám ki vagy, küldenék neked egy-két dolgot, ami szerintem segíthet.
141. syria (válaszként erre: 136. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 24. 10:11

Szerintem nem jó ötlet; és lehet rosszabb, mert mindig van lejjebb.

Ha megmutatod a hozzászólásokat, azzal újabb támadási felületet teremtesz magadnak. A helyedben kimásolnám őket egy szöveges fájlba, átfogalmaznám, mintha az én gondolataim lennének, és elolvastatnám vele. A betűkkel talán nem fog ordítozni, hanem elgondolkodik. Bár kétlem, hogy véglegesen lenne hatása; ide mindenképpen szakember kell. Olyan, akit nem vádolhat sem anyagiassággal, sem ingyenéléssel, sem semmi olyannal, amiket a fejedhez vagdos; akitől mint kívülállótól elfogadja, hogy baj van, de, elhiszi neki azt is, hogy van megoldás, csak akarni kell.

140. New(l) (válaszként erre: 137. - Syria)
máj. 24. 09:53
Benne van a pakliban, igen...
139. New(l) (válaszként erre: 135. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 24. 09:52

Ettől járhat el a keze előbb - utóbb. Az ilyen típust nem szabad ignorálni amikor bepörög, mert pont az a baja, hogy ő csak tesz az asztalra, de cserébe semmit sem kap. Ha nem figyelsz rá, vagy otthagyod, kockáztatod az őrjöngést és hogy tényleg megcsap vagy tör - zúz.

Pedig ez lenne az ösztönös cselekvés, menekülni előle...

138. New(l) (válaszként erre: 136. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 24. 09:49

Ezt jól látod, mi is eljutottunk oda bátyámmal, hogy bárcsak ne lenne apánk :(. Tudom, ezt gáz leírni, de mégis mit érezzen egy gyerek, ha az anyját - és egyre gyakrabban őt is-. folyamatosan bántják? Úgy tud ez fájni, mintha kést forgatnának a szívedben.

És igen, nálunk is jött a bűntudat, a bocsánatkérés, de mit sem ér, ha állandó rettegésben élsz, mikor száll el megint az agya. Nekünk minden ünnepünk így telt, és volt pár év, amikor minden áldott hétvége. És megtehette, mert nem volt hova mennünk.

Azt hiszem ez a kiszolgáltatottság pluszba megrészegítette fatert, kedvére uralkodhatott mindannyiunkon.

Egy biztos, ezt a te mentális egészséged is nagyon megsínyli, főleg hogy testileg sem vagy jól. De ezt tudod...

Viszont valamiért úgy érzem, nem menthetetlen a férjed. Ha képes volt a kedvedért pszichológushoz menni, érzi ő is hogy baj van, de amikor telitődik, képtelen uralkodni magán.

Drukkolok, hogy kijöjjetek ebből, mert ez per pillanat pokol a család minden tagjának.

Igen, a férjnek is. Azt szoktam mondani, mi lehet belül, ha ez távozik valakiből...és isten ments, nem fölmenteni akarom, és nagyon nehéz szeretni valakit, aki igy viselkedik, de érdemes lenne feltárni, mi fáj neki ennyire legbelül.

137. syria (válaszként erre: 133. - New(l))
máj. 24. 09:29
Csak idő kérdése, hogy itt is tettlegességig fajuljon. :(
136. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 133. - New(l))
máj. 24. 09:26

Utána nézzek ennek!Köszönöm.

Amúgy amit el fog ezzel érni hamarosan az az lesz,hogy a gyerekei teljesen elfordulnak majd tőle.Én ezt látom most.

Ezt a hozzaszólásodat ma ha lefekszenek a gyerekek megmutatom neki meg lehet párat még..

Nemtudom jó ötlet e,de ennél rosszabb úgyse lehet.

135. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 132. - Lávli*)
máj. 24. 09:24
Ezt is próbáltam már.Bedugtam a fülem headsettel.Takarítottam oda se figyeltem.Erre mégjobban ideges lett.Fenyegetett mindennel,hogy a végén odafigyeljek.Ha nem szólok az is felidegesíti de ha igen az is.Teljesen elvan borulva a nézése is más.Nem lehet észhez téríteni.Teljesen más emberré válik.Volt,hogy felvettem amit velem csinál akkor egy kicsit észhez tért.Kicsit..
134. syria (válaszként erre: 122. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 24. 09:18
Nézz körül itt: [link]
133. New(l)
máj. 24. 09:15

Na én kb. ilyen milliőben nőttem föl, csak anyám dolgozott, és nálunk tettlegességgé is fajult ... Hát hadd ne mondjam, okoz-e kárt a gyerek lelkében...és nem úgy, ahogy sokan képzelik, hanem amikor 20-on évesen elkezded észrevenni, hogy hasonlóan viselkedsz a párkapcsolatodban mint a bántalmazó szülő, pedig a legutolsót szeretnéd tenni. Vagy a másik út, hogy a néhai gyerek átmegy áldozatba, amiben az anyját látta évekig. És még egy trillió változat...

Egyértelmű, hogy túlterhelt és frusztrált a férjed, és olyan jellem, aki akkor nyugszik meg, ha bűnbakot találhat, illetve bánthat valakit. Ez nem tudatos, és azért bánja meg amikor levonul a sz@r az agyáról. Nem tudom mi a megoldás, de talán neki kéne terápia. Nem vég nélküli locsogás egy pszichológussal, aki megvezethető,hanem indulatkezelés.

132. Lávli* (válaszként erre: 129. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 24. 09:00

Kulcsodat elveszi ... 😳

Lehet, hogy az lesz a járható út, ha azt mutatod neki, hogy nem érdekel a dumája. Rezignáltan átnézel rajta, teszed a dolgod, vagy tévézel, olvasol, stb.

Hisz ha nem így teszel, akkor is mindig megunja és mindig bocsánatot kér 😀

Lehet, így előbb megunná, mert nem lelne már benne semmi örömöt, nem sikerülne felidegesítenie. Még a végén normális ember válna belőle 🤔

Más ... A műtét után ki fog ápolni, segítséget nyújtani?

máj. 24. 08:59
Amúgy szerintem neki az kellene,hogy mástól is hallja ezt,hogy mennyire nem normális ahogy viselkedik és milyen kárt okoz.A pszichológusnak ezt így nem adta elő,ezért kellene a párterápia,de ő ilyenre nem ad ki pénzt.
130. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 125. - Buspics)
máj. 24. 08:56
Ezért mertem ott maradni,de mást se éreztünk a gyerekekkel csakhogy megtűrt személyek vagyunk.A fiam egy elég nehéz eset nem egy nyugodt tipus,halálra idegesítette.Pedig igyekztem állandóan a jásztszón lenni velük de még abban a pár órában is éreztük mennyire zavarjuk őt.
129. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 127. - Michelle.r)
máj. 24. 08:54
Pont ezt csinálom.Ém egy nagypofájú nő vagyok mindig kiáltam magamért.Ez most is így van.Beleállok a dologba.De úgy kézpzeld el,hogy az egész tekintete más ilyenkor és teljesen mindegy mit mondok vagymit nem mondok mindenbe beleköt és folytatja éa mondja mondja már a végére nem is tudok szóhoz jutni mert bármit mondok még tovább mondja a végére már ott tartunk,hogy közli menjek innen kulcsomat elveszi.Szóval én már azért maradok csöndbe,illetve igyekszek,hogy a gyerekek ezt ne hallják.Mert nemtudd leállni.Már a gyerekek is rászólnak,hogy hagyja abba de folytatja.Aztán vagy elviharzik vagy pár óra után befejzi.Másnap meg a bocsánatkérés.
128. semleges (válaszként erre: 125. - Buspics)
máj. 24. 06:29
Igen, ebből az aspektusból teljesen igazad van.
127. michelle.r (válaszként erre: 114. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 23. 22:50

Úgy, hogy leveszed a nyuszi jelmezt, és partnerként és egyenrangú félként viselkedsz, nem áldozatként. Nem hunyászkodsz meg, amikor rázendít, kedvesen és artikuláltan elmondod neki, hogy te sem vakarózol egész nap, neked most ez a munkád, te most ezt tudod a család életébe beletenni.


Ha nem szeretne, nem rimánkodott volna vissza. Ha erőt mutatsz, másképpen fog reagálni, most nem tekint partnernek, és valószínűleg dühös is rád, lehet hogy úgy érzi, partnerként sem számíthat rád. Ezt itt sose fogjuk megtudni, beszélgess vele. Sokat.

126. michelle.r (válaszként erre: 124. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 23. 22:40
Nem ismerem.
125. buspics (válaszként erre: 110. - Semleges)
máj. 23. 20:32

50 nm nem a legkényelmesebb, de legalább nyugalom van és nem bántja őket napi szinten senki. Sokkal egészségesebb inkább 50 nm-en nyomorogni, mint napi szinten elviselni a sok veszekedést. Ráadásul ebben a gyerekek is sokat sérülnek.


Bajban derül ki, hogy ki áll melletted. És elég fájdalmas lehet, ha egy szülőről derül ki, hogy nem. Ez most olyan helyzet, amiben a lányának szüksége lenne a segítségére. Ha fontos neki a lánya, akkor félreteszi a szokásait és a kényelmes életét. Ez egy áldozat, de hát pont ez a lényeg. Ilyenkor derül ki minden!

124. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 121. - Michelle.r)
máj. 23. 19:45
A doulingo nem hatásos?Én nagyon szeretem és a szókincsem gyarapodott már tőle.
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook