Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Lehet sima kerámiabögrében szuflét sütni? fórum

Lehet sima kerámiabögrében szuflét sütni? (tudásbázis kérdés)


16. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 12. - Setna)
2009. júl. 19. 15:59

Köszi!

Feltaláltam már legalább négyféle sütési módot :DDD. De még mindig nem az, amilyennek szeretném.

15. d26dcc4363 (válaszként erre: 12. - Setna)
2009. júl. 19. 13:56

Nem adnál valami jó receptet?

Biztos nagyon gyakorlott vagy benne.

14. Rozália (válaszként erre: 13. - Setna)
2009. jún. 8. 05:26
Köszönöm, most már nagyon elszántam magamat, hogy kipróbáljam:))
13. Setna (válaszként erre: 11. - Rozália)
2009. jún. 7. 23:48

Jelentem, a jénai bírni fogja. Van egyfajta mini csokitorta a menünkön, és én is ilyesmi edényekbe szoktam tölteni - ráadásul mintás a tészta, helyes formájú az edény, úgyhogy néha ki sem veszem, benne tálaljuk azon melegen.

Sok sikert.

12. Setna (válaszként erre: 10. - 3e0ba54fb8)
2009. jún. 7. 23:43

Titok? Izébigyó... Rászánni a napodat, hogy leteszteld, a te sütődben mennyi kell neki... Általában alap az egyenletes hőfok, vízgőz, semmi légkeverés, de egyébként tényleg mindenkinél más: pl. nálunk 176 fokon pontosan tizenkét perc (de a csokisnál például 98 fok, csak gőz, fél óra), a testvérhajónkon a kollega 180-on nyomja, tíz perc, ja, és kedves édesanyám otthon "Közepes lángon" tizenöt percig.

És azzal semmi gond, ha folyik a belseje, az eredeti francia változatoknál egyenesen kötelező!

Drukkolok, meglátod, egyszer elcsíped a tökéletes másodpercet, utána meg már pofonegyszerű.

11. Rozália (válaszként erre: 9. - Setna)
2009. jún. 6. 11:58

Nah, megnyugtattál. Mert csak azért nem akartam beszerezni ilyen formákat, hogy esetleg egy évben egyszer csinálnék, vagy csak megpróbálnám. De megpórbálni szeretném...:) Tehát, akkor nyugodtan beletehetem a porcelánba. Köszi.


Jut eszembe: van jénai teáscsészén is, muffint abban süthetnék?

10. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 9. - Setna)
2009. jún. 6. 11:28

150 főre? Egyszer szabadulnék be a konyhádba! :o)))


Sose tudom elkapni azt a pillanatot, amikor éppen jó. Vagy túlságosan megszilárdul vagy nagyon folyós marad a közepe. Mi a titka?

2009. jún. 6. 10:35
Ha klasszikus szuflé, tehát nem is igazán sütni kell, hanem gőzbe tolni, és száz fok környékén játszadozni vele, akkor a porcelánnak sem lesz semmi baja (én abban csinálom, százötven főre - és még nem amortizáltam le vele egy edényt sem)
8. Rozália (válaszként erre: 7. - Vereskati)
2009. jún. 6. 10:08
Nah, jó, de ha nincs kerámia sütőforma....
7. vereskati (válaszként erre: 5. - Rozália)
2009. jún. 6. 09:22
Hát azt nem sütésre találták ki, hanem tálalásra.
2009. jún. 6. 09:02
bocs, de mi az a szuflé?
5. Rozália (válaszként erre: 4. - Vereskati)
2009. jún. 6. 08:50
A porcelán elrepedhet?
4. vereskati (válaszként erre: 3. - Rozália)
2009. jún. 6. 08:45
Én abban nem sütnék.
3. Rozália (válaszként erre: 2. - Vereskati)
2009. jún. 6. 08:43

A kerámia alatt mit értünk?

Porcelán az nem jó?

2009. márc. 22. 08:54
Igen.
2009. márc. 22. 08:27
Lehet sima kerámiabögrében szuflét sütni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook