Legrosszabb házi praktika, amit soha többet nem próbálsz ki! (beszélgetés)
A tojás sampon nekem nagyon bejött, csak macerás mindig kikevergetni, meg a tojás miatt összességében drága is. (Illóolajjal nem büdös és nem forróvízzel kell leöblíteni.)
A szódabikarbónát még sosem hallottam samponnak...
Az ilyen főzött, hígított dolgokhoz nem árt(ott volna) szódabikarbónát adni, akkor tovább eláll.
Én még nem próbáltam ki, de ki fogom és mindenképp terveztem tenni bele.
Nem tudom, hogy te mit próbáltál, de az nem az ecet volt. Vagy ha ecet volt, akkor nem vízkőre öntötted.
Nagyanyám fazekáról, amin kb. 2 cm vastag volt a vízkő, másnapra teljesen feloldotta az egészet. Látszódott a fazék belső cirmos mintája.
hát, jókat nevettem most :)))
Nem vagyok egy kísérletező fajta ezekben a dolgokban, így nekem nincsenek rémtörténeteim, de tanúságnak is jó olvasni titeket, h a járt utat a járatlanért el ne hagyjam :)
Pattanásos és irritált bőrre teafaolaj :o)). Vagy Vindex, mert az is mindenre jó, tudod, Bazi nagy görög lagzi :DDD
(csak hogy Andikánk örüljön :o))
Minden sampon,szappan,mosogatószer,mosószer-lúg!
Arra jó, hogy fellazítja a szennyeződést a hajon,bőrön, edényeken, ruhákon.
Ha célnak megfelelően használjuk,akkor le is öblítjük vízzel!
Ha Te az arcbőrödön huzamosabb idei tartottad a sampont,akkor egy erős lúgot tettél rá! A hatása ugyan olyan, mint egy csepp savnak,persze,megfelelő Ph értékkel...
Nem szabad olyat csinálni!
Használtam én is 3000ftos sampon szappant ausztriában vettem,
nekem festett a hajam, és nem használt, és azoknak a haja sem tetszik akik ezzel mossák. matt lesz és összetapadt. de biztos van olyan akinek bevált, pl neked...
a tojássamponnal meg az volt a bajom hogy büdös, és illó olajjal is, rossz, nekem nem maradtak benne darabok, de az állaga nem lett jó.
kisérletezgetek mindennel, pláne ami a hajjal kapcsolatos. amúgy iszonyatosan fényes a hajam, kb mint a sampon reklámban, amit a kókusz olajnak köszönhetek, de tény vannak olyan dolgok amik nem jók.
Tudom :)
A kozmetikusom is állandóan azt kántálja, hogy mi mindenre jó, de ha nem bírom, hát nem bírom.
Nekem házi praktika főzéshez "kedvenc" anyósomtól:
Gombakrémleves - abból a tejből, amiben előtte a rántotthúsnak valót áztattad puhítási célzattal. Állítólag finom zamata lesz a gombalevesnek...
Hajrá, akinek van rá gusztusa..
Szintén a top10 egyik darabja: rágcsálj tojáshéjjat, nem lesz csontritkulásod...
Bár a fórum úgy hangzott, hogy "soha többet nem próbálsz ki", én ezeket egyszer se...:)
Opció volt még a macska alom, de azt már nem szórtam bele.
:)