Főoldal » Írások » Hobbi & Otthon témák » Legjobb szendvicseim

Legjobb szendvicseim


Imádom a szendvicseket. Nagyon szeretem a végletekig kombinálni a szelet kenyér - szelet felvágott variációt, megszórva ezzel, azzal, ami épp a kezembe akad a hűtőben. Csoda dolgokat lehet alkotni, kis fantáziával, egy kis bevállalással. Ízek egész kavalkádjához juttathatjuk ízlelőbimbóinkat és nem is kerül sokba.
Legjobb szendvicseim

Nagy kedvenc: sült paradicsomos, baconos szendvics


Ha szendvicshez támad kedvem, akkor nem a kenyér vajjal való megkenésével kezdem... nekem az snassz.

Máris feldobok a főzőlapra egy teflon serpenyőt, ez általában az első lépés.

Imádom a bacont. 2 szelet bacont megpirítva, bármelyik unalmas kenyér feldobható. Sütés után a bacon szeleteket érdemes papírtörlővel leitatni, hogy ne folyjon a zsír a kezünkre, miközben esszük majd. :)


A baconos tepsibe kicsit bele szoktam dobni a kenyeret, hogy meleg és kissé pirított legyen.

Végül bele a szeletet paradicsomot, aranybarnára sütve.


A kenyeret megkenem majonéz-joghurt keverékkel, megszórom metélőhagymával, rá a két szelet bacont, majd a sült paradicsom és a második szelet kenyér.

Mennyei.



Cheddar sajtos szendvics


Toast kenyér (vastagabb fajta a jó erre a célra) egyik felét kenjük meg vékonyan vajjal, majd ezzel a felével lefelé dobjuk egy forró serpenyőbe, kicsit pirítsuk meg.

Amikor megfordítjuk, tegyünk a tetejére egy-egy vékony szelet cheddar sajtot és fedjük le pár másodpercre, amíg a sajt egy icipicit megolvad.


4 szelet toast kenyeret süssünk meg úgy, hogy egyik felét fűszeres-tejes-tojásba mártjuk, majd megsütjük.


Borítsuk a kétféle toast szeletet egymásra.


Nyamm-nyamm. :)



Focaccia szendvicsek


Sokszor használok kenyér helyett ún. focacciát. Azért szeretem, ha erre bármit is halmozok és a sütőben összesütöm, isteni finom lesz.

Nagy kedvencem az olajbogyós, csirkehúsos, mozzarellás változat.

Nem szoktam alá semmit sem kenni, mivel a mozzarella szolgáltatta "nedvesség" nekem elég. Fűszeres (általában maradék) csirkemell csíkokat halmozunk a focacciára, majd vékony karikákra vágott olajbogyóval kicsit megszorjuk. A tetejére 1-2 szelet mozzarella jön. Finoman rá fog olvadni a 10 perc alatt, amit a sütőben kell töltenie.

Utána lehet mellé jégsaláta szeleteket halmozni és rágcsálni.


Nagyon finom.



Igazából csupán az ember fantáziája az, ami határt szab, ha szendvicsekről van szó.

Nem kellene megállni a vajas-parizeres kenyérnél. Ha csak az van otthon, akkor is fel lehet dobni fűszerrel, mustárral, pirítással.


Ha szendvicshez támad kedved:

- Kapd elő a serpenyőt is!

- Pakolj mindent a hűtőből az asztalra, amit szeretsz és VARIÁLD!

- Használhatod a sütőt is! Micsoda hatalmas különbség van egy szelet sajt és egy szelet OLVASZTOTT sajt között!!!


Ne félj elkezdeni!

Sok sikert!




Írta: _pepitamacska_, 2010. augusztus 26. 16:08
Fórumozz a témáról: Legjobb szendvicseim fórum (eddig 19 hozzászólás)

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook