Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Légcsőszűkületes a gyermekem fórum

Légcsőszűkületes a gyermekem (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9
2011. nov. 21. 21:46

Sikerült megtalálnom a linket:

[link]

85. ildi7805 (válaszként erre: 84. - Kriszapu)
2011. nov. 21. 21:32

Igen,létezik ilyen műtét,de minél kisebb a gyerkőc annál jobb megműteni.Viszont nekem az egyik doktornő azt mondta,hogy elég veszélyes műtét,mert valami háló szerűt ültetnek be,ami tágítja a légcsövet.Ez előfordulhat hogy fertőződik,vagy betokosodik,és valószínű,hogy cserélni is kellene,ahogy nő a gyermek.Ezért nem nagyon szokták javasolni,csak indokolt esetben.És nem tudni a szervezet elfogadja-e az idegen anyagot.

De ettől függetlenül,lehet neked mást fognak írni.

[link]

Itt olvashatsz a műtétről,igaz nem gyerekekről szól,de a műtét azt gondolom hasomló.Nekem elég riasztó,nem tenném ki szívesen ennek a gyerekemet.Egyébként egyszer találtam valami tanulmányt,amit a törökbálinti tüdőszanatórium egyik orvosa készített.Ő kimondottan gyerekekről,ha megtalálom,azt a linket is ideteszem.

2011. nov. 21. 21:13
Az uzsoki kórház honlapján van olyan hogy légcsőszűkület műtét. Megkérdeztem ez mit is jelent, ha kapok választ elmondom nektek is:-. Lehet hogy ez csak beteg embereknek (cigi gégerák stb,); lehet hogy kisgyermeknek nem is ajánlott, de létezik.
83. Kriszapu (válaszként erre: 81. - Ildi7805)
2011. nov. 20. 13:40
Értem, köszi! Én azt mondom, hogy itt a fórumon vagyunk 6-an. Ennél biztos több ember kűzdött ilyennel, és mind kinövi. Az a félre nyelés az nagyon durva lehetett. Szegény! Persze aggódunk és ez így normális. De tutira biztos vagyok benne hogy mind kinövi.
82. aproeszter (válaszként erre: 78. - Ildi7805)
2011. nov. 20. 13:14
Mi próbáltunk hideg párásítót,nekünk ezt ajánlották,nem vált be.A redőny le van engedve teljesen,az ablak így van búkon.Az ágya messze van az ablaktól a szoba másik felében így nem megy rá a hideg közvetlen,a fűtés megy nem hűl ki a szoba.Nekünk egyébként a hidegpárásító is lehűtötte a szobát ennyire de ott még a levegő is nyirkos volt.
81. ildi7805 (válaszként erre: 80. - Kriszapu)
2011. nov. 20. 12:54

Nálunk Márk nyári baba,így ő már 1 éves volt,mikor jött az ősz.Akkor októberben volt egy félrenyelése,ami hajszál híján az életébe került,az ügyeleten mentették meg az életét.Éppen jött a foga,és fájt neki.Evés közben ráharapott a falatra,de megnyomta az ínyét,és ahogy sírni kezdett,félrenyelt.1 hétig hurutosan köhögött,de ebből kifolyólag.Viszont utána megfigyelhető volt,hogy minden védőoltás után 6 nappal beteg lett.Olyankor 3 hét ezzel telt.És ez a tél sok betegséggel telt.2007-ben volt mindez.

2008-ban áprilisban volt 4 hete,majd szeptemberben 2 hetet,utána 2009 júliusig elvolt,télen csak kisebb köhögések voltak 1-1 hétig,és antibiotikum se kellett.2010-ben nyáron is volt beteg 3 hétig,akkor köhögés,láz 9 napig,hörgés.Tavaly ősszel elkezdtük a közösséget,és onnantól szinte mindig beteg volt.A köhögései elhúzódtak.Nem feltétlen társult hozzá hörgés,de száraz köhögése sokszor 3-4 hétig is volt.Lázasodni is 2010 júliusa lázasodik be annyira,hogy 8-9 napig is eltart.

Amint látod változó,hogy mikor mennyit beteg,az biztos,hogy a közösség ront a helyzeten,de meg kell szoknia ezeket a bacikat is,mert az iskolából nem lehet sokat hiányozni.

Remélem ti szerencsésebbek lesztek,és kevesebbet betegeskedtek,mint mi.Két gyermek se egyforma.

AZ hogy néha hörög,és köhög egyet-egyet az normális,nálunk is így volt,meg még most is előfordul.Ők sokkal kisebb "résen " veszik a levegőt,jobban irritálhatja nekik bármi,amit mi akár észre se veszünk.De majd ti is észre fogjátok venni,hogy ahogy nő a pici,úgy fog javulni,és csillapodik,ritkul a hörgése.

80. Kriszapu (válaszként erre: 77. - Aproeszter)
2011. nov. 19. 21:42
Kedves Anyukák,Szülők! Én inkább arra lennék kiváncsi, hogy mikor 10 hónapos volt a gyermeketek a téli időszakban mennyire volt beteges? Folyamatosan? Ha nem folyamatosan akkor is voltak jelei a begetségnek? Én lekopogom nálunk nincs semmi komoly vagy ez a nomrális?, napközben köhög 2-3-at, néha hörög. Azért kérdezem mert Ti már régebb óta vagytok benne sajnos. Vagy ennyi idősen nálatok is ez volt? Egyébként nálunk az orvosok pöpecek voltak, ha 1000szer kérdeztem 1000szer válaszoltak.
79. igazság hol vagy? (válaszként erre: 76. - Ildi7805)
2011. nov. 19. 20:43
Én nem oktatni akarok ! Csak az bosszant, hogy olyan hozzászólás amit Judy24 tett,nem mindenben fedi a valóságot! Nem ellenségként kellene kezelni az Eü. dolgozókat,ha nem segítőkész emberként! Hiszem és vallom, hogy többségünk ilyen,de vannak olyan emberek,akiknek semmi nem felel meg,bár hogy is vagyunk empatikusak! Nem lehet úgy vádaskodni,véleményt alkotni anélkül hogy nem hallgatom meg a másik felet! Azért írtam a fórumra,mert "Judi24"néhány fórumra Írt hozzászólása "kiverte a biztosítékot" amit nem részleteznék! Én nem akarok senkit"kioktatni,de ha valaki kérdéssel fordul hozzám szívesen segítek,több éves tapasztalattal,nem utolsó sorban nem"kiégett"ápolónőként!
78. ildi7805 (válaszként erre: 48. - Aproeszter)
2011. nov. 19. 20:17
Írod,hogy télen bukón nyitva van éjjel az ablak,és nem fáznak meg úgy a gyerkőcök?Én nem merném Márkot így altatni,mert folyton kitakarózik,és van mikor a zokniját is leveszi.Emiatt nagyon félnék,hogy megfázik még jobban.Én ha beteg,akkor hideg párásítót kapcsolok neki,az is sokat segít.
77. aproeszter (válaszként erre: 76. - Ildi7805)
2011. nov. 19. 20:14
Teljesen igazad van!Akinek nem inge nem veszi magára.Mi,én is találkoztam olyan nővérrel akinek ez a munkája,és találkoztam olyannal akinek ez a hivatása.Mindez egy kórházban ugyanazon a napon,csak más műszakban!
2011. nov. 19. 20:01

Kedves igazság hol vagy!

Ezt a fórumot valóban nem azért indítottam,hogy bárki is ki legyen úgymond oktatva!

Mi is voltunk pár kórházban a gyermekemmel,és pl. a kecskeméti kórházzal én sem voltam 100 %-ig elégedett.Mi is találkoztunk olyan orvossal,és nővérrel is akivel nem voltunk megelégedve,és ezzel úgy gondolom nincs is semmi baj.Az ,hogy megosztjuk egymással a negatív "élményeinket" is természetes.Hisz azért ha belegondolunk,a mai egészségügy nem vitathatatlan,és makulátlan.Persze vannak kivételek is.

Egy szűkületes szülő mikor szembesül ezzel a dologgal,nem egyszerű felfogni,és tényleg annyi mindent meg kell tanulni.Bízom benne több vita nem lesz már,és tudunk beszélgetni továbbra is gyermekeinkről.

2011. nov. 19. 19:17
Sőt tudni kell hogy maga az asthma nem örökölhető,de a hajlam az asthma kialakulására igen.
74. aproeszter (válaszként erre: 70. - Duplanagyi)
2011. nov. 19. 19:14
Micsoda viták vannak itt!!(pl:igazság hol vagy?)Biztos voltak ilyen betegségek régen is nekem anyukám mondta én is ilyen beteges voltam állandó köhögéssel!Mikor nagyobb lettel elmúlt,de az első terhességemnél,21 évesen előjött állandó torokkaparás illetve egy két köhintés szintjén.Nagyon zavaró volt elmentem kivizsgálásra és kiderült athmám van.Kis fokú és inkább csak terhelésre jön elő.Valószínű már régen is ez volt csak akkor nem volt ilyen "fejlett" az orvostudomány.
73. igazság hol vagy? (válaszként erre: 72. - Judy24)
2011. nov. 19. 18:30
Úgy tudom önnek is fel lett ajánlva az anya szállás,de nem élt vele. Az anya-gyermek szobát igénybe vette.Ezzel semmi probléma nincs Ez érthető! De!!Én nem rágalmazok senkit, főleg Önt,Akivel együtt érzek mert sok türelmet és gondoskodást igényel kisfia gondozása, nevelése! De akkor is azt tudom írni,hogy ne ferdítsük el a dolgokat! Nem kell mindent az egészségügyi dolgozókra fogni, az Ön szavaival élve: Vádaskodni!Elnézést,de ez ki jött belőlem fórum hozzászólásait olvasva!Kivétel nélkül negatívak voltak,még akkor is, amikor Önhöz empátiával,agy együtt érzéssel fordultak!Ezt tiszta lelkiismerettel írtam Önnek,nem letegezve. Ezennel itt befejeztem az Önnel való vitát! Még annyit,hogy Budapestről is több gyermeket hoznak ide és meg vannak elégedve! Budapestről is hoznak haza saját felelősségre gyermeket... Sajnos az embereknek szelektív a memóriájuk.
72. Judy24 (válaszként erre: 45. - Igazság hol vagy?)
2011. nov. 19. 16:09

Ki vagy Te, hogy ilyeneket írj?! Pont ezért nem szereti sok ember a nyílt fórumokat, mert beszólogató okostojásokkal van tele. A fórum azért jött létre, hogy légcsőszükületben szenvedő kisgyerek szülei beszélgessenek, nem azért, hogy másokat rágalmazz.

Pesten már meg kellett tanulnom ellátni a kisfiamat, de Te ezt honnan tudnád, hisz nincs ilyen beteg gyermeked. Az ilyen beteg gyerekeket Pesten és Debrecenben a GYK-n kezelik. Sehol máshol az országban. Amikor meg a helyi kórház közli, hogy nem látott még ilyen gyereket, jó, hogy kiakad a szülő.

Na meg az is jó példa, hogy nagyon sok beteg gyereket inkább Pestre visznek fel a szülei kezelésre, és nem ide a kórházba.

Na meg nem kaptam anyás szobát, nem hogy ingyen!!!! Egy széken töltöttem a napjaimat a gyerek ágya mellett.

71. Kriszapu (válaszként erre: 70. - Duplanagyi)
2011. nov. 18. 22:11
Lehet. Biztos volt régen is ilyen csak nem tudták vizsgálni. Igazad van.
70. duplanagyi (válaszként erre: 63. - Kriszapu)
2011. nov. 18. 20:53

Azt gondolom, a te példád is azt igazolja, hogy a betegséget valóban kinövik 3-4 éves korukra. Hisz lehet, hogy neked is ilyen betegséged volt, csak akkor még nem voltak ilyen vizsgálatok.

Te elég nagy ismeretségi, baráti körrel rendelkezel. Kérdezem, ismersz olyan embert a korosztályodban, akinek ilyen betegsége volt gyermekkorában. Lehet, hogy nem ismersz, de lehet, hogy gyerekkorában volt ilyen tünetű betegsége. Biztos, hogy nem újkeletű betegségről van szó, nyilván volt ilyen 30-40 éve is, csak nem tudták vizsgálatokkal kimutatni.

Bízz abban, amit a doktorő mondott, miszerint ki fogja nőni. És főleg ne tudatosítsd a gyermekben a betegséget.

69. ildi7805 (válaszként erre: 67. - Alfoldi13)
2011. nov. 18. 12:43
Hány éves a gyerkőcöd??Elég riasztó amit írtál,de örülök,hogy minden rendben most már.
68. Kriszapu (válaszként erre: 66. - Ildi7805)
2011. nov. 18. 12:08
Nekünk nics semmink ezen kívül.
67. alfoldi13 (válaszként erre: 52. - Kriszapu)
2011. nov. 18. 11:11
megrövidítettek a légcsövét majd meg fulladt mert a légcsöve megsérült és befelé heggesedett kivettek vagy másfél centit elég nagy műtét volt de ma már szerencsére semmi nyoma sincs
2011. nov. 18. 10:58
Ekcéma,allergia van valamelyikőtöknél??
65. ildi7805 (válaszként erre: 63. - Kriszapu)
2011. nov. 18. 10:57

Örülök akkor,hogy sikerült megtalálnod.A Doktornő elküldi az e-mail címem,ha akartok ott is írhattok nyugodtan!Annak is örülök,hogy megnyitottam ezt a fórumot.Itt legalább segíthetünk egy kicsit egymásnak.Azt gondoltam anno,mikor ez kiderült Márkról,hogy biztos nagyon ritka betegség.És sajnos azt kell látnom,hogy nem is annyira....:(Sokat kutakodtam már akkor is a neten,de nem sok mindet találtam.Írtam egy akkoriban egy másik fórumon is,de ott csak olyan szülők válaszoltak akik krupposak,vagy asztmásak,és az nem ugyanaz.

1 évesen még nem volt Márk hányós,3 éves kora körül kezdődött,amikor már a köhögései is erősödtek,jobban fel tudta köhögni.

Egyébként én már megfigyeltem azt is Márknál,hogy van olyan amikor kimondottan a szűkületnél hallható csak az az érdekes hurutos hang,a tüdejében meg semmi nem hallható.Nekünk van egy hallgatónk,ami még a 100 éves vérnyomásmérőhöz volt.Azzal néha én is meghallgatom Márk tüdejét.És olyankor hallok én is csúnya hangokat,pedig ez nem olyan hallgató,mint az orvosi.De akkor mit hallhat ő...?

64. Kriszapu (válaszként erre: 61. - Aproeszter)
2011. nov. 17. 23:09
Én is hiszem hogy kinövik! Bár amiket írtatok: hányás meg ilyenek nagyon sajnálom őket. Most értem haza, én pesti vagyok, és nagyon lehet érezni a szmogot a városban, szószerint köhögnek az emberek és takarják az arcukat! Még ilyet sose láttam! Nagyon büdös van a belvárosban!
63. Kriszapu (válaszként erre: 62. - Ildi7805)
2011. nov. 17. 23:05
Kedves Ildikó! Én vagyok az, aki kérte a doktornőtől az elérhetőségedet, de hamarabb rátok találtam mint ő. Gondolom kérdezte a doktornő, hogy megadhatod-e az elérhetőségedet:-)Én voltam az aki kérte. A gyermekeitek már 1 évesen is hányt ha ilyen erősen köhögött? Anyám azt mondta, gyerekként 2 heteket jártam bölcsibe mert állandóan hurutos hörgős mandulagyulladásom volt. MEgnéztem a bölcsis füzetet, tele van orvosi papírral. Lehet hogy ilyen már a mi korunkban is volt csak nem tudták megmondani. Anyám azt mondja óvodás koromra kinőttem, csak hát ahogy hallom az eseteket ez ritka. Viszont nem hallok olyan 15évesről akinek még ilyen jellegű problémája lenne.
2011. nov. 17. 21:14

Nálunk is a köhögés sokszor hányásig fajul,de az tény,hogy utána jobb a gyereknek.Csak nálunk már az a baj,hogy Márk ha beteg,képes bármikor meghánytatni magát.Nekünk ilyenkor az evéssel gondok vannak,mert nem akar enni,mondván,hogy ha köhög hányni fog.Tavaly ilyenkor le is fogyott 17 kg-ról 13 és fél kgra.Hajszál híjján nem kerültünk kórházba.Most 19 kg,remélem nem lesz többet ilyen nagy mértékű fogyás.De 1 kg-ot általában leadunk,ha betegek vagyunk.

Ami a munkát illeti,én is szeretnék dolgozni,de meg se fordul a fejembe,mert többet vagyunk sajnos itthon,mint az oviban,és így nem tud számítani rám a főnököm.

Akkor van esélyed a munkára,ha van nagyszülő aki nyugdíjas,és tud vigyázni a gyerkőcödre mikor beteg.

61. aproeszter (válaszként erre: 59. - Kriszapu)
2011. nov. 17. 16:47
Nálunk a Bence a hányós neki van a légcsőszűkülete,mivel rengeteg slejm jön össze a szűkület alatt meg a tüdő felett ez ingerli.Hányás valamilyen módon szervezetben olyan mint egy hogyis mondjam,"görcs"akkor reflex szerű nyomással,hogy ez a nyomás képes átnyomni a sok "trutyit" a szűkületen és kiürül a légcső.Na persze nem teljesen és hát van még ott,de sokkal könnyebb a levegővétel,szünik a köhögés!Mi szotunk örülni sőt néha megváltás a hányás.Kittim iskolás az oviból sokat,a suliból egyre kevesebbet hiányzik.Nekem azt mondta az orvos hogy kinőhetö és biztos neki már abszolut nincs tünete valószínű hogy a következő orvosi vizsgálaton elveszik az állandó gyógyszereket.A Bence is kinővi azt mondták,de mi bizzunk benne.Ha nem betegek tünetmentesek,talán kicsit fuladékonyak pl nyáron ha locsolom a térkövet jön föl a pára akkor köhögnek,de csak "lájtosan" nem erőlködve,csak krahácsolva,vagy ha meleg után ha jön az eső stb.
60. aproeszter (válaszként erre: 58. - Aproeszter)
2011. nov. 17. 16:35
Jaj bocsi tök félreérthető ez a kérdés nem azért kérdezem csak én szeretnék elmenni dolgozni de mivel hosszabbított gyesen vagyok,és ezzel együtt jár hogy betegesebb a gyerek nem sok jóval biztattak bárhova is jelentkeztem.Megmondom hogy miért vagyok gyesen,rákérdeznek hogy akkor biztos sokat betegesek,de a válaszom már látom nem jut el a fülükig.itt el is könyveltek.
59. Kriszapu (válaszként erre: 57. - Aproeszter)
2011. nov. 17. 16:34
Hűű! Azért most megijesztettél, hányás plédbe csomagolás, kemény köhögés, nem semmi. Ez vár ránk is? És ha nem betegek, akkor nem lehet észrevenni hogy nekik ilyen problémájuk van? Mit mondott az orvosotok, kinövi, kinőhető? Suliba oviba, közösségbe járnak?
2011. nov. 17. 16:30
Szeretném kérdezni ti dolgoztok valahol?
57. aproeszter (válaszként erre: 51. - Kriszapu)
2011. nov. 17. 16:25
A kislánynál annyi van "csak" írva bal főhörgő szűkület a kisfiúnál 60%os légcsőszűkület van.A gyógyszerek állandóak singulár junior a Kittinek,a singulár mini a Bencének flixotid puff mindkettőnek beroduál puff,ventolin szükség szerint.A Bencének van köptető ősztől -tavaszig nyáron nincs.Nem sűrűn betegek,de ha megfáznak sokáig még a gyógyulás után is 2 hétig köhögnek,a megfázás alatt viszont nagyon sokat sokszor hányásig ,hányás után magától megszünik a köhögés.Ha nagyon rájön a köhögés általában télen és általában éjszaka vagy késő este akkor vagy apa becsomagolja egy plédbe és sétál vele a teraszon ,vagy kinyitjuk a fiókos fagyasztót vagy a hűtőt és eléállunk.Nekünk ezek a házi praktikák váltak be,és persze a buktatott ablak télen.
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook