Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Lecsóval töltött sajtos burgonya erdélyiesen recept

Lecsóval töltött sajtos burgonya erdélyiesen recept

Elkészítési idő 150 perc

A Lecsóval töltött sajtos burgonya erdélyiesen hozzávalói:
12 db
nagy szem burgonya
6 db
zöldpaprika
6 szem érett
nagyobb paradicsom
12 dkg
reszelt füstölt sajt
8 dkg
sertészsír
5 dkg
teavaj
6 db
tojás
15 dkg
vöröshagyma
1 evőkanál ételízesítő
Ízlés szerint só
őrölt fekete bors
néhány szál lestyánzöld.


A Lecsóval töltött sajtos burgonya erdélyiesen elkészítési módja:
A megmosott, alaposan megtisztított kb. egyforma nagyságú burgonyákat héjában csipetnyi sóval ízesített vízben félpuhára főzzük. Ha kissé meghűlt meghámozzuk, kettévágjuk és a belsejét kikaparjuk, az aljukon egy kis lapocskát készítünk.A zsírban a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük, belekeverjük a felkarikázott zöldpaprikát, a lehéjazott, egészen kis kockára felvágott paradicsomot, ízesítjük ételízesítővel, ízlés szerint sóval és őrölt fekete borssal.Ha a lecsó félig elkészült hozzáadjuk a burgonyaforgácsokat is a felvert tojásokkal együtt és a masszát addig kevergetjük, amíg a tojás megdermed. Ekkor a kivájt burgonyákba töltjük a masszát és egy kizsírozott tűzálló tálba rakjuk egymás mellé helyezve a töltött burgonyaszeleteket, amit megszórunk reszelt sajttal és hidegen tartott vajdarabokat tördelünk rá. Előmelegített sütőben közepesen meleg hőfokon készre sütjük. Akkor jó, ha a sajt kissé megbarnult és ropogósra sült.Tálaláskor apróra vágott lestyánzölddel megszórva kínáljuk.

Ha marad a lecsóból azt csípős fűszerpaprika porral újra melegítve külön tálkában kínáljuk. A sajt bármilyen kemény sajt lehet, de a legjobb a füstölt kemény sajt.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A lecsóval töltött sajtos burgonya erdélyiesen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook