Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Lecsós szelet recept

Lecsós szelet recept

A Lecsós szelet hozzávalói:
sertéstarja, karaj vagy szűzérme
főtt burgonya
hagyma
üveges lecsó
pirosarany


A Lecsós szelet elkészítési módja:
A hússzeleteket mindkét oldalukon vékonyan bekenjük csemege vagy csípős pirosarannyal. Ezután nagyobb jénaiban vagy tepsiben fólia alatt félpuhára pároljuk. A sütőből kivéve a húsra bőségesen hagymát karikázunk, utána egy sor karikára vágott burgonya következik, végül az egészet leöntjük egy üveg lecsóval. Fóliában tovább puhítjuk, majd a végén a fólia nélkül kicsit átsütjük.

Mivel a pirosarany elég sós, további sózást nem nagyon igényel. Ízlés szerint tovább fűszerezhető borssal, fokhagymával.


Kategória: Húsételek receptjei


A lecsós szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook