Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Lecsós máj sült krumplival recept

Lecsós máj sült krumplival recept

A Lecsós máj sült krumplival hozzávalói:
Hozzávalók:
- 4 db közepes burgonya
- 30 dkg sertés máj (de lehet bármilyenből)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db kisebb zöldpaprika
- 4 db közepes paradicsom
- só-bors-bazsalikom


A Lecsós máj sült krumplival elkészítési módja:
Elkészítés módja: 1. A hasábra szelt krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd hirtelen megsütjük és félre tesszük 2. A csíkokra szelt májat lisztbe forgatjuk, és ezt is megsütjük, szintén félre tesszük 3. Kevés olajon a szálára vágott hagymát, karikára szelt zöldpaprikát megdinszteljük, amikor kész, a cikkekre vágott paradicsomot hozzá adjuk. Megvárjuk míg a paradicsom vizet ereszt, egy kicsit sütjük, hogy csak egy sűrű szaftos lecsónk maradjon. 4. Megfűszerezzük (persze ízlés szerint bármilyen fűszert használhatunk) 5. Ebbe először a sült májat kavarjuk, hogy a külsején levő sült liszt átpuhuljon, majd a sült krumplit is bele kavarjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Az összetevők arányát lehet ízlés szerint változtatni.
Amennyiben valaki ch-szegény étrendet tart, a sült krumplit nyugodtan elhagyhatja, a májnak gyakorlatilag 0 ch-tartalma van.


Kategória: Egytálételek receptjei


A lecsós máj sült krumplival elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook