Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Lecsós burgonya recept

Lecsós burgonya recept

Elkészítési idő 35 perc

A Lecsós burgonya hozzávalói:
Lecsós burgonya
Hozzávalók
40dk füstölt húsos sonka,
fél dl olaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1ek fűszerpaprika
80dk burgonya
só, őrölt bors
4 zöldpaprika
4 paradicsom.
Leírás


A Lecsós burgonya elkészítési módja:
A sonkát csíkokra vágjuk, a forró olajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pár percig tovább pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Összekeverjük, hozzáadjuk a cikkekre darabolt burgonyát, és annyi vizet öntünk rá, hogy háromnegyedig ellepje. Ha felforrt, sózzuk, borsozzu, és fedővel letakarva közepes tűzön kicsit előfőzzük. Beletesszük a szeletelt zöldpaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, összekeverjük, és fedő nélkül, lassú tűzön készre főzzük. Ha elkészült, paradicsommal, és zöldpaprikával diszítjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A lecsós burgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook