Lecsóba jó lesz az étkezési paprika? (tudásbázis)
A Mészi (internetes szakács) leírásából tudom, hogy télen nem érdemes paprikát, paradicsomot használni a pörkölthöz és társaihoz, mert a téli zöldségek ízetlenek. Érdemesebb a boltból üveges natúr lecsót venni, mert az nyári paprikával, paradicsommal készült, és annak a lecsónak finom nyári íze van.
Előadtam ezt a nejemnek, azzal, hogy próbálja ki. Ez megtörtént és meglepetésemre igazat adott, azóta rendszeresen használja ezt a tartósítószer nélküli natúr lecsót ízesítésre.
Én én-fajta lecsómhoz a húsos paprika a jó. A vekony húsú, cinege paprika a szendvicsekbe lehet jó esetleg, vagy inkabb a serpenyos, piritott zoldssegekhez inkabb, hogy ne usszon a lében.
Amúgy meg olyat használok, amit kapok. Ha elutazol érte, es alkalmas lecsonak, elhozok egy kartonnyit, és befozve elteszem.
... kb. 3 napra. Mert úgyis megveszem mindet.
Par üzletben szokott lenni kockazott, vegyes kaliforniai paprika is nyaron, abból is csináltam már lecsót. Az tényleg más nekem. De az idegenek, akiket megbolonditottam már a lecsóval, ugyanúgy szeretik.
Te is az Auchanban vetted?
Nem jöttem rá, miben különbözik a TV paprikától.
Persze. Jó lesz lecsóba.
Az étkezési paprika többfajta paprika összefoglaló neve. Ilyen mondjuk a hegyes erős, kaliforniai paprika is.
Az, hogy drága, nem csoda. Már nincs szezonja. Attól függetlenül én is szoktam venni. Pedig azt mondják az okosok, hogy mindent csak a maga szezonjában. Nem tartom be. Mindent veszek, amit megkívánok.
Jó étvágyat a lecsóhoz!
TV paprika helyett az van ráírva hogy étkezési.. De ugyanúgy néz ki, mimt a TV, zöldessárga... Vettem egy csomót sajnos jó drága volt.
Ez is jó lesz lecsóba??
További ajánlott fórumok:
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- A munkahelyemen elveszett egy csomag, benne egy személy étkezési utalványaival. Ki akarják velem fizetetni, de én nem akarom. Mit tehetnék?
- Érdekes étkezési szokások.
- Túlsúly vagy csak étkezési probléma?
- Tudja valaki, hogy chéque Déjeuner ebédcsekket (meleg étkezési jegyet) le lehet vásárolni a Tescoban?
- Akármerre nézek, étkezési zavarral küzködő nőket (főleg) látok...