Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Le van tapadva a fütyije! fórum

Le van tapadva a fütyije! (beszélgetős fórum)


1 2
47. noemi1207 (válaszként erre: 41. - Imolaviola)
2009. ápr. 10. 15:17
Egyszer már írtam egy másik fórumban,hogy nekem az urológus adjunktus azt mondta,két éves korig hozzá sem kell nyúlni!Nekem 3 fiam van a 17 évesnek még felrántotta a körzeti doki,ráadásul ott sem voltunk szülők,mert az ovódából mentek...A 8 évesemet is 4-5 éves kora körül küldték dokihoz az óviból,de én húztam az időt,mert sajnáltam.Hamarosan ő is vissza tudta húzni gond nélkül,mint a Te fiad!A pici fiam most 2 éves megpróbáltam neki felhúzni de csak kicsit lehetett,úgyhogy nincs neki anatómiailag szükülete,így biztos kivárok mostis!!!
46. hihi
2008. okt. 14. 09:42
Nekem először 1 évesen,majd 2 évesen is megcsinálták a gyereknek,és ugyan úgy meg kéne most is műteni,mert újra vissza tapadt!
2008. szept. 29. 18:24

Gyerekorvos nem, csak sebész mondhatja meg, mi legyen vele. Felrántani nem szabad, ezt kb. évek ót atanítják a leendő orvosoknak.

Beutalót kell kérni szakrendelésre.

(én jól megszívtam. Nem szabadott volna hagyni, hogy felrántsa, nem is volt baj a fütykössel, és vissza is tapadt.)

2008. szept. 29. 18:02
Megkell próbálni,ha nem megy jobb kiskorban orvoshoz fordulni a problémával.
2008. aug. 17. 06:18
jobb korán, mint később elkezdeni
2008. febr. 18. 08:55
akkor szerintem én is várok...
2008. febr. 16. 09:18
Az én kisfiamnak is ez volt a probléma és hogy jobb legyen amikor hozzányultam mindig elkezdett sirni. Most 5 éves, és a nyáron elmagyaráztam neki, hogy fürdéskor probálgassa magának hátrahúzni, és képzeld alig egy honap után könnyenn megoldódott a probléma és most már könnyen hátrahúzható, nem fáj és a műtétre sem volt szükség.
40. 14775640c4 (válaszként erre: 39. - Korall33)
2008. jan. 30. 12:31

oksi csak elég sokan riogatnak hogy el kell vinni műteni ha nem megy idő előtt vissza neki a bőr.

mondjuk én sem szoktam erőltetni.

akkor majd várok

39. korall33 (válaszként erre: 38. - 14775640c4)
2008. jan. 29. 10:44

Szia!

Szerintem kicsi még ,ne eröltesd.Nekünk 3 évesen azt mondta a doki,hogy magától megoldódhat iskolás korára,persze minden füréskor,próbálgassam, de ne eröltessem.Igaz nálunk nem oldódott meg magától,de ez nem jelenti azt,hogy nálatok is igy lesz.Egyébként borsónyi darab látszott ki neki mikor hátrahúztuk,és ez nem javult 7 éves koráig.

2008. jan. 28. 14:40

sziasztok!

az én fiamnak (márciusban lesz 3)meddig kell hogy hátrajöjjön a bőr?

én fürdés után kb minden harmadik alkalommal szoktam a kukiján húzogatni neki,de még nincs előrehaladás

most vigyem el dokihoz, vagy ez élettani?

még alig megy hátra.

2008. jan. 28. 10:02

Sziasztok!

Az én nagyobbik fiamnak is le volt tapadva rendesen a bőr.3 éves korában az urológián az orvos azt modnta nem szabad piszkálni,de ha iskolás korára sem javul a helyzet menjünk vissza!

Én sem voltam hive az erőszakos húzgálásnak,esténként mosakodásnál óvatosan mindig próbálkoztunk,soha nem durván,de nem javult a helyzet.7 éves már elmúlt,és még mindig ugyanúgy álltunk mit 3 évesen, igy visszamentün.Az orvos 5 másodperc alatt megoldotta a dolgot!Aznap és másnap még kissé érzékeny volt neki,de azóta semmi probléma vele!Minden este a zuhanyozásnál hátrahuzza,megtanulta, h. ez hozzátartozik a tisztálkodáshoz.A kicsi most 2,5 éves, vele semmi ilyesmi probléma nem volt.kb.1 éves korában kiványcsiságból megnéztem,fel lehet -e húzni,hogy lássam vele mire számithatunk,azonnal működött a dolog,azóta is rendben van minden nála.Kacarászva türi a dolgot fürdés közben!

36. Gabesz
2008. jan. 15. 10:14

Sziasztok!

Mi nagyon csúnyán jártuk ezzel a problémával. 5 éves koráig huzaogattuk, de nem eléggé , mert az 5 éves vizsgálaton mondta az orvos, hogy eléggé le van tapadva, és jó lenne egy kicsit drasztikusabban hátrahúznánk.

Hát az esti fürdetésnél szegénynek hátrahúztam egy nagy mozdulattal, és úgy maradt, nem tudtuk visszahúzni...vaúúú

Hívtam gyorsan az ügyeletet, aki azt mondta krémezzem be próbáljam úgy, de az istenért nem ment, úgyhogy apa szaladt vele a kórházba és ott sajna ki kelett nyomni a makkjából a vért úgy állt csak vissza.Igaz azóta jól jár, de ha ajánlani tudom, jobb ha orvos huzza teljesen hátra, otthon csak kicsiket huzzatok rajta, és elég kb.3 éves kortól.

Sajnos azóta már átéltünk 2 mellékhere csavarodást is, hát az sem piskóta.

Bízzunk benne hogy lassan már a jó oldalával is tudja használni így 14 éves kora körül.

35. caravell (válaszként erre: 32. - 762fb1185b)
2008. jan. 15. 09:47

Az én fiamnak is ilyen gondja volt, hiába húzogattuk meg kenőcsöztük, azt mondták van valamiféle betegsége az ottani hámnak, amitől könnyebben letabad. A végén megműtötték, levágtak a bőrből, kicsit arra hasonlít,mintha körül lenne metélve. Ez kb. 5 éves kora körül volt, azóta nincs vele gondja.

Szóval nem csak húzogatás meg higiénia kérdése...

Unatkozol? Gyere játszani!
2008. jan. 14. 07:49

A gyermekkel meg kell tanítatni a mindenkori tisztálkodás részévé kell, hogy váljon ezen testrész lemosása mert ez ugyan olyan fontos és az övé mint pl. a füle.

Igen, valóban előfordulhat a letapadás, de majd a rendszeres merevedéssel, ami serdülőkorban már természetes, ez a probléma megoldódik spontán.

De hangsúlyozom, a rendszeres tisztántartás nagyon fontos, mert a termelődő faggyús váladékon megtelepedhetnek a baktériumok, ezek gyulladást okoznak, a gyulladások következményeként hegesedés alakul ki, a hegesedés magával hozza a szűk gyűrő kialakulását a fitymán, ami fitymaszűkülethez vezet, aminek a megoldása műtét.

Még nagyon fontos a fiúgyermekeket meg kell tanítani, hogy mosakodás után rögtön a fitymát az eredeti helyzetben visszahúzni. Ha sehogyan sem sikerül, azonnal orvoshoz kell fordulni, mert kialakul egy vizenyős gyűrű, ami szorításba helyezi a makkot, fokozatosan romlik a vérkeringés, és a szöveteknek az elhalása a következmény.

Még nagyon fontos, a fiúknak fel kell hívni a figyelmüket, lehetőség szerint, és nagyon jó ha rendszeressé válna, vizelés előtt is mindig mossanak kezet!

33. mtt80 (válaszként erre: 27. - 754c7e07c3)
2008. jan. 13. 14:39

A mi gyerekdokink szerint is 3 éves korig elég, ha minden este fürdésnél finoman hátra húzzuk a bőrt a kisfiam fütyijén. Ja, és szerinte csak 1 éves kor után kell elkezdeni. Mi így is tettünk. Most 2,5 éves lesz hamarosan és már csak egy pici helyen van letapadva. Szerintem 3 éves koráig bőven meg fog oldódni a probléma. Remélem!

Adott egy kenőcsöt (Diprosalic), amivel minden este be kell kennünk. Nem tudom, hogy a kenőcsnek vagy a húzogatásnak köszönhető-e a jó eredmény, de az is lehet, hogy mindkettőnek!

Én sem vagyok híve az erős hátrarántásnak!

2008. jan. 11. 12:02
Az én nagy fiam már 11-éves és ha nem én mosom neki minden nap,hanem ő magának mondjuk 1-2-hétig(tábor,nyaralás)akkor egyszerűen visszanő!!Ti tapasztaltatok már ilyet?
31. Linn (válaszként erre: 29. - Szabotimi)
2008. jan. 11. 11:50

Ha mégis fiú lesz a második, azzal már biztos nem lesz ilyen letapadásos probléma. Tudod, csak pozitívan! :)

Aztán meg hátha kislány lesz! :))

30. Linn
2008. jan. 11. 11:48

Nekem mindkét fiamnál le volt tapadva a bőr szinte teljesenm, alatta pedig valami fehér trutymó volt szinte betokosodva. Aztán egyik alkalomnál, mikor tisztábatételkor picit hátrébb húztam a bőrt, szinte kibuggyant ez a trutyi. Na, akkor kérdeztem rá a dokinőnél, hogy mi legyen. Ő azt mondta, hogy ennek a váladéknak ki kell jönnie a bőr alól, így tisztul a baba kis kukaca. Utána kaptam a tanácsot, hogy babaolaj, és hátrahúzás.

Aztán több helyről is hallottam olyat, hogy azért javasolják ezt már kiskorban, mert arra nem fog nagyobb korában emlékezni. (Ne engem kövezzetek ezért, így hallottam!)

Az egyik ismerősöméknél három és fél éves a kisfiú, a szülei nemrég kezdtek el ezzel a letapadással foglalkozni, és mostanra fel kellett vágni neki, mert teljesen letapadt. A gyerkőc még egy hónappal a felvágás után is alig mert pisilni, és fél a dokiktól. :(

Ezt sem elrettentésnek szántam, csak arra példa, hogy sajnos ilyen is van.

Szerintem mindenki kérje ki a gyerekorvosa tanácsát, a saját szakállára senki ne kísérletezzen a gyereken. (Ez is magánvélemény!)

2008. jan. 11. 09:58
na most vagyok tanácstalan. Nem tudom mit csináljak. Reménykedem, hogy a második lány legyen?:) De mit csináljak a fiúval:)
2008. jan. 11. 09:46
A fiamnak egyszer húztuk picit fel (tehát nem rántottam, és nem erőltettem, csupán be volt neki gyűlve picit és azt mostam le) kb. 6 hós korában egy pelenka nélkül töltött délután után, fürdés-kiázás után, azóta ha egy picit is magától felcsúszik a pelusban a bőr, begyullad. Akkor valamiért egy tasak képződött ott, és ha a szervezetében valami gyulladás van, akkor egy napon belül buláta-kuki méretűre dagad neki és begyullad...utána napokig moshatom neki betadinos vízzel -és akkor vissza kell húzni amíg jön a bőrt, és a gennyet is ki kell nyomni az oldalrészről a tasakból-, szóval egyáltalán nem kellemes, se neki ,se nekem. Azt mondta az orvos, hogy ne piszkáljuk ha nem gyulladt, és ne húzogassuk még fürdés után se. Azóta is bánom, hogy hallgattam anyósjelöltre, aki felbíztatott, hogy pelus nélkül is hagyjam mászni a gyereket a nagy melegben...bár adtam rá egy kisgatyát, mégis sikerült valamit "feltörölnie".
2008. jan. 11. 06:10

Csak leírom megint, mert már egy másik topikban, ahol ua a téma leírtam.

A sok húzogatástól, hátrarántástól alakulhat ki a valódi fitymaszűkület. Ez nem azonnal jelentkező állapot, a legtöbbször fiatal felnőttkorban tapasztalható. A tesómnak 17 évesen, egy barátjának 25 évesen. 3 éves korig, sőt, egyes orvosok szerint akár 4-5 éves korig is elegendő a napi mozgatás, erőszak nélkül. Semmi sincs elkésve.

De, mindenki azt csinál a gyermekével, amit akar. Én csak leírtam.

26. 754c7e07c3 (válaszként erre: 16. - 175c71a378)
2008. jan. 11. 06:04
Semmit. Amennyire jön, mozgasd, de ne erőltess semit. Ráér még hátra jönni neki.
25. kaaskopje (válaszként erre: 24. - Kaaskopje)
2008. jan. 11. 00:26
figyelmét
Multivitamin étrend-kiegészítő rágótabletta
24. kaaskopje (válaszként erre: 23. - Rohiani)
2008. jan. 11. 00:26
Én is ezt írtam, de úgy látszik mindenki igyelmét elkerülte :(
23. rohiani (válaszként erre: 1. - Szabotimi)
2008. jan. 11. 00:22

Szia!

Az én fiam 3 és fél éves és én nem húzogatom neki a bőrt a kukiján.

Itt egy cikk is erről és több hasonló is van.

[link]

Én kérdeztem több idősebb anyukát és anyumat is, és ők sem húzogatták annó a fiúk kukiján a bőrt, mert 4 éves kor körül ennek magától meg kell oldódnia, előfordulhatnak gondok, de arra is van megoldás. Szerintem többet árthat egy ilyen állandó húzogatás, és pár napos letapadás. Mennyire megviseleheti az a pici lelkét, egyszerűen nem érti, hogy miért "bántja" őt anya és apa nap mint nap.

Szóval én nem teszem, ha esetleg gond lenne majd vele, akkor pedig tuti nem engedem ezt a drasztikus orvos hátrahúzza, majd megoldom krémekkel, de nem lesz rá szükség, ebben biztos vagyok.

22. kszilvi (válaszként erre: 1. - Szabotimi)
2008. jan. 10. 23:18

Az én fiam 16 hónapos. Nem volt nagy gond a kukijával, csak picit volt letapadva. A mi doktornőnk(nekem is ő volt gyerekkoromban)azt mondta, hogy el lehet kezdeni már korán mozgatni a bőrt, de akkor minden nap kell, hogy nehogy vissza tapadjon! Fürdés közben kell. Azt mondta anno (kb 6 hónapos volt a fiam) hogy én döntöm el, csinálom e. Ha nem akarom még, nem muszály. Én féltem, nehogy gond legyen korábban, így elkezdtük.

Akkor írta fel az Elocom kenőcsöt, hogy kicsit rásegítsen a dologra. Ez pici letapadásnál segít. A bőrt kicsit elvéknyítja, így könnyebben tágul. Az ott lévő váladéktól tud a bőr elválni, amikor az kijön. Mi 2x 5 napig használtuk. Utána nem kellet. Most 2 hete kicsit meg volt duzzadva a kukija, piros is volt. Nem engedte fürdésnél, hogy hozzá nyúljak. Hagytam, nem erőltettem.

Utána pár nappal mégis megnéztem-nem akart feljönni annyira se a bőr, mint korábban. Elővettem a krémet. 2 napig estére bekentem. Köv. napra elvált még egy részen a bőr. Picit még piros volt, de azt bekentem popsi krémmel-ezt is a doki mondta. Még csak félig jön le a bőr, ha mozgatom, de a doki azt mondta ez ilyen korban nagyon jó. Akkor van gond, ha 4-5 éves korban nem jön le a bőr a makk alá. Addig nem is bántják.


Én úgy tudom, hogy csak orvos húzhatja hátra teljesen a bőrt, nehogy még rosszabb legyen!!!

Otthon csak addig szabad mozgatni, amíg engedi.(után a mindig be kell kenni popsikrémmel-nekünk boraxos)

Nálunk bevált, egyre jobban tágul. Remélem nem is lesz vele gond.

21. ccd9bb7d17 (válaszként erre: 20. - Zizisicc)
2008. jan. 10. 19:49
nekem is részben visszatapadt a nagyfiamnál,pedig hátrarántották rendesen egy pillanat alatt,nem is úgy volt megbeszélve a dokival....tehát a gyerek ordított,és hallani sem akar róla hogy visszamenjünk....
2008. jan. 10. 19:46
Nálunk mindkét fiúnál gond volt, a sebész azt mondta, hogy minden este fürdésnél én válasszam le a bőrt 1-2 mm-es szakaszon a makkról, és utána Neogranormonnal kenjük be. A fiúk már ovisok voltak, 3-4 hétbe telt, de mindkettőnél megoldottuk. Így kisebb volt a fájdalom, mintha az egészet rántották volna hátra. Megjegyzem előtte egy másik doki ezt csinálta, nagy ordítás, napokig fájt a pisilés, és a végén mindkettőnek vissza tapadt. Pedig kezeltem, kentem rendesen.
2008. jan. 10. 19:18
nekem egyiknek sem jön fel teljesen a bőr,a nagynak doki húzta fel,oda sem viszem mégegyzser,pedig az én kedvenc urológusom csinálta akihez gyerekkorom óta járok:(de szerintem durván nyúlt hozzá,hírtelen és.....húúúú,nem tetszett ahogy csinálta....
2008. jan. 10. 19:17
meg vagyok áldva ezzel a dokival, én meg majdnem tönkretettem a fiam fütyijét mielött használná. Annyira örülök nektek csajok. Köszönöm, hogy vagytok
1 2

További ajánlott fórumok:


Kvizlabirintus.hu Kérdések, felfedezés, stratégia
Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook