Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Le merjem fagyasztani a gombás szeletet/tejföl nélküli/ túl sokat főztem? fórum

Le merjem fagyasztani a gombás szeletet/tejföl nélküli/ túl sokat főztem? (tudásbázis kérdés)


28. Andi.Bobi (válaszként erre: 22. - Zsuzsanna47)
2019. ápr. 29. 19:32
Én így karajbóll szoktam csinálni ezt az ételt, a gomba után paprikát, paradicsomot teszek, rá öntöm az elősütött húsra, fel öntöm vízzel, hogy ellepje.. Végén tejfölös habarást rakok bele. Tésztával, nokedlivel készítem.
27. 454db8ee37 (válaszként erre: 21. - Suesue)
2012. febr. 8. 18:19
Nem lesz baja a gombának, azonban nem kell előre felengedtetni, fagyottan kezd elkészíteni.A hozzáadott folyadékra figyelj, mert a gomba sok levet enged.
2012. febr. 7. 20:08

A F.Frost is árul fagyasztott gombát, tehát bírja a fagyasztást.

Készételt is, s ha tejfeles, jól fel kell forralni felengedés után. Az íze már nekem sem olyan, mint frissen,de nem pocsékolunk:)

A férjem szokta mondani: inkább "pocsékba" menjen, mint kárba.

25. 2104cc91e8 (válaszként erre: 17. - 388b941089)
2012. febr. 7. 20:08

Ezt hol hallottad??

Az üzletben is lehet kapni fagyasztott gombaszeletet :)

24. syria (válaszként erre: 22. - Zsuzsanna47)
2012. febr. 7. 19:47

Hú, ez a recept nagyon jött!

Több, mint 1 kg gombából csináltam utoljára kétszer is pörköltet. Kérdeztem a fiam, hogy milyen lett. Azt mondta, hogy jó, de máskor tegyek bele húst. Csak néztem ki a fejemből: mit akar ez? Fehérjéhez fehérjét? Igen, mert hiába volt hozzá nokedli, hamar megéhezett.

Ha legközelebb megint olcsó gombához jutok, így fogom elkészíteni.


Egyébként meg a frissen elkészített gombás ételt nyugodtan le lehet fagyasztani.

23. d9ae06cd11 (válaszként erre: 22. - Zsuzsanna47)
2012. febr. 7. 19:22
köszi, lehet hogy kipróbálom!
22. zsuzsanna47 (válaszként erre: 16. - D9ae06cd11)
2012. febr. 7. 19:19

Én általában csirke v. pulyka mellből készítem.

Kis ujjnyi szeletekre vágom, picit klopfolom és sózom.Mig a só dolgozik, a gombát vékony szeletekre

vágom. A husikat megborsozott lisztbe hempergetem és mindkét oldalán kevés forró olajban /ha fogy utána öntök picit/ piroskásra sütöm abba a lábasba amibe fogom készíteni az egészet.Majd kiszedem a húsokat és egy fél v. egész vöröshagymát apróra szelek, majd

a maradék olajban amiben a liszt egy kicsit megpirult, a hagymát is megpirítom.Bele szóróm a vékonyra szeletelt gombát, megsózom kicsit és fedő alatt-félig készre párolom.Majd bele teszem a husi szeleteket és pici pirospaprikával szinezem.Jól összeforgatom a gombát és a husit, majd felöntöm vízzel hogy ne lepje teljesen el.Én ha szükséges egy leveskockát hozzá morzsolok és fedő alatt lassan főzöm a hús puhulásáig.Maradni kell levének és meg szórom rétesliszttel,ezzel átforralom, hogy szaftja legyen. A liszt csak kis

mennyiség. És kész. Párolt rizzsel esszük. Aki szereti, tejföllel sűrítheti akkor a lisztet a tejfölbe kell tenni.

21. Suesue
2012. febr. 7. 19:08
A gombának semmi baja nem lesz a fagyóban?
2012. febr. 7. 19:06
légy bátor
2012. febr. 7. 19:05
Le bizony, ki ne dobd! Amikor olcsón (pl.400/kg) nagyobb mennyiséget tudok venni a gombából, alapra elkészítem (felszeletelve,zsíradék, hagyma összepárolva)és adagonként be a fagyóba.Sőt, bevallom, ha van maradék, még tejszínesen is be teszem a fagyasztóba.Még élünk!!
2012. febr. 7. 19:03
Le lehet fagyasztani mert lehet mirelit gombát is kapni én is leszoktam fagyasztani ha tul sok van az ételből.
17. 388b941089 (válaszként erre: 1. - Zsuzsanna47)
2012. febr. 7. 18:55
ne!! egyedül a gombát nem szabad lefagyasztani!!
16. d9ae06cd11 (válaszként erre: 14. - Zsuzsanna47)
2012. febr. 7. 18:44
Jobbulást! Én gombapörköltet főztem tegnap, de már elfogyott. Hogy kell csinálni a gombás szeletet?
2012. febr. 7. 18:37
Isti-bizi nem Én löktem el, mert nem akart gombát enni.
2012. febr. 7. 18:35

Szegényke, elcsúszott és eltörött 3+2 bordája.Már úgy

hogy 3 a jobb, 2 bal oldalon és figyelik, hogy ne hogy átszúrja a tüdejét és légmellet kapjon.Vittem neki frissen rántott-még meleg - pipicicit.

2012. febr. 7. 18:33
Semmi baja nem lessz nyugodtan le lehet fagysztani,,,ha több van kétrészre osztva fagyaszd le,igy még kétszer is ehettek belöle...
12. d9ae06cd11 (válaszként erre: 8. - Zsuzsanna47)
2012. febr. 7. 18:33
De ugye nem a gomba miatt???
2012. febr. 7. 18:29
Köszönöm mindenkinek a tanácsot.Eldöntöttem és már a figóban van.Köszike Zsuzsa
10. Sly7105 (válaszként erre: 8. - Zsuzsanna47)
2012. febr. 7. 18:28
vigyél be neki legalább egy adagot, ha ő ehet belőle...
2012. febr. 7. 18:20
Igen, én is csináltam már.
2012. febr. 7. 18:06
De be kell vallanom, hogy vasárnap főztem és a férjem a kórházba került és itt állok egy csomó gombás csirkemell szelettel. Sajnálom kidobni, én meg nem ehetek gombásat.
7. Sly7105 (válaszként erre: 4. - Smudlaagi54)
2012. febr. 7. 18:05
:) fél év? Addig csak eszébe jut :) :) :)
2012. febr. 7. 18:05
Nyugodtan, minden további nélkül, semmi baja nem lesz!!
2012. febr. 7. 18:03
le lehet, de ha felolvasztod nem lesz olyan finom...
2012. febr. 7. 18:02
Nyugodtan,de fél évnél tovább ne hagyd a hűtőben.
2012. febr. 7. 18:02
Igen lelehet teljes nyugalommal.
2. Sly7105 (válaszként erre: 1. - Zsuzsanna47)
2012. febr. 7. 18:01
Le bizony, nyugodtan!!!
2012. febr. 7. 18:01
Le merjem fagyasztani a gombás szeletet/tejföl nélküli/ túl sokat főztem?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook