Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Lazac steak recept

Lazac steak recept

A Lazac steak hozzávalói:
80 dkg bőrös lazacfilé
só, őrölt bors
10 dkg vaj
1 citrom


Lazac steak

A Lazac steak elkészítési módja:
A lepikkelyezett, megmosott lazacot papírtörlővel megszárítgatom; a bőrös felükön ferde vágásokat ejtek, így nem fog sütés közben pöndörödni. Bedörzsölöm sóval, borssal majd 3 cm-es csíkokra szeletelem. Egy serpenyőben felforrósított vajra a bőrös felükkel lefelé beleteszem a halakat, és pirítani kezdem. A bőrnek ropogósra kell sülnie, a húsnak pedig a közepéig át kell fehérednie, ami a szeletek vastagságától függően 5-10 percig tart. Megfordítom, ráfacsarom a citrom levét, ha szükséges pótolom a vajat, és ezt a felét is addig pirítom, amíg a hús egészen ki nem fehéredik.

Tetszőleges zöldségkörettel tálalhatjuk; én édesburgonya vagy sárgarépa pürével szoktam.


Kategória: Halas ételek receptjei


A lazac steak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook