Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Lazac 2 in 1 (egyszerre készítem, de kétféle lesz) recept

Lazac 2 in 1 (egyszerre készítem, de kétféle lesz) recept

Elkészítési idő 45 perc

Kalória -
Zsírtartalom -
Szénhidráttartalom -

A Lazac 2 in 1 (egyszerre készítem, de kétféle lesz) hozzávalói:
2 före
2 szelet normál lazac,böre nélkül(lehet vadlazac is,ha szereted)
1.5 dl tejszín(esetleg fözötejszín)
Füszerek:delikát,só, bors,provanszi füszerkeverék,szárított kapor-bármi jó,amit kedvelsz
egy kisebb tüzálló tálka,inkább magas legyen,ne széles
kb. 15 dkg szélesmetélt száraztészta,ha van, legjobb szerintem a zöld színü(spenótos)
citromlé-igény szerint


A Lazac 2 in 1 (egyszerre készítem, de kétféle lesz) elkészítési módja:
A tüzálló tálkába beleteszem a két szelet(lehetöleg már kiengedett) lazacszeletet. Rászórom a kiválasztott füszereket. Ráöntöm a tejszínt. Ráhelyezem a tálka fedö részét(ha nincs,jó az alufólia is). Röviden elömelegített sütöben kb. 200 fokon 25-35 percig sütöm.Ha fagyasztva tettem bele a halszeleteket,kell a 35-40 perc is. Az a jó,ha tálalásig pihenhet kb.10 percet.

A fö probléma nálunk,hogy én kevés füszerrel,kevés tejszínnel,kevés sóval kedvelem.A párom pont ellenkezöleg.
Ezzel az elkészítési móddal én ezt megoldom:
Egy szelet halat kevésbé(vagy semennyire sem)füszerezek.
Tálaláskor egy szeletröl leszedem egy kicsit a tejszínt és a keletkezett szaftot se öntöm rá.
Így ez lesz jóval alacsonyabb kalóriatartalmú,ez lesz az én adagom.
A kifözött tésztánál is,kb. a felét elöbb kiszüröm,ez igy "fogkemény" lesz.
A maradék kb.10 percet még puhul,mert én így szeretem.
Citromlét is ki-ki kedve szerint csepegtet rá.
Nagyon egyszerü elkészítés,így mindenki elégedett.
Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Halas ételek receptjei


A lazac 2 in 1 (egyszerre készítem, de kétféle lesz) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook