Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Lapcsánka recept

Lapcsánka recept

Elkészítési idő 15 perc

A Lapcsánka hozzávalói:
1 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
15dkg liszt



A Lapcsánka elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítjuk,és káposztareszelőn lereszeljük.Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és petrezselymet,kevés sót,és a liszttel alaposan összedolgozzuk.A masszából evőkanállal kis halmokat rakunk a felforrósított olajba,kissé ellapítjuk,majd mindkét oldalát pirosra sütjük.Az olajból kiemelve lecsöpögtetjük és tetejét tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Kefirrel is nagyon finom,én köretként hús mellé szoktam elkészíteni leginkább,de natúrban is megállja a helyét vacsorára.


Kategória: Egytálételek receptjei


A lapcsánka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook