Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Lángos véreshurkával recept

Lángos véreshurkával recept


Elkészítési idő 60 perc

Kalória 180 kcal
Zsírtartalom 50 gramm
Szénhidráttartalom 200 gramm

A Lángos véreshurkával hozzávalói:
HOZZÁVALÓK:200 g liszt 1 ek tejföl 1 kk só felfuttatott kovász 125 ml tej 15 g élesztő 1 kk cukor 20 ml étolaj 500 g bélből kifejtett
jó minőségű zsemlés véres hurka 3 db bivalymozzarella 100 g Lajta sajt


Lángos véreshurkával

A Lángos véreshurkával elkészítési módja:
ELKÉSZÍTÉSE: A konyhai gépbe, amelyben van dagasztáshoz alkalmas kar, behelyezzük először a lisztet, a tejfölt, a sót és a felfuttatott kovászt, a tejet, az élesztőt, a cukrot,  majd lassú fordulat mellett az étolajat. Hólyagos állagúra kikeverjük. Az első kelesztés után 5 db kis gombócot formázunk, és lisztezett felületen újrakelesztjük. Kinyújtjuk, és bő, forró olajban kisütjük a lángosokat. A megsült lángosra morzsoljuk a hurkamasszát és rátépkedjük a mozzarellát, illetve ráreszeljük a Lajta sajtot is. Kevés szűz olívaolajjal meglocsoljuk a sajtot, és sütőben ráolvasztjuk. Tetejére olajozott miskulancialeveleket helyezünk.

Aki pontosan betartja a leírást semmi problémát nem okoz az elkészítése.Ha nincs konyhai gép lehet kézzel is készíteni.


Kategória: Reform ételek receptjei


A lángos véreshurkával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook