Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Laktató ételek hús nélkül fórum

Laktató ételek hús nélkül (beszélgetős fórum)


1 2
40. 56abea278d (válaszként erre: 39. - Eb62d25e47)
2011. nov. 26. 15:40
Szivesen :)
39. eb62d25e47 (válaszként erre: 38. - 56abea278d)
2011. nov. 26. 14:34

Mindkét recept tetszik,bár a másodikat jobb friss levelekből készíteni,aminek most épp nincs szezonja,de jónak tűnik:)))

Januártól a rendes évi böjtöm,és annak előkészületeire,tökéletesek lesznek :))

Köszönöm.

2011. nov. 26. 14:31

spenótos spagettini


hozzávalók. 300 g friss spenót, 3 piros csili, 4 gerezd fokhagyma, 400 g spagettini, só, 150 ml olivaolaj, bors, 50g szezámmag


A spenótot és a csilit tisztítsuk meg és mossuk meg. A csilit felezzük meg, magozzuk ki, majd vágjuk kis kockákra. A fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. A spagettinit főzzük meg sós vízben roppanósan puhára (al dente). Az olajat forrósítsuk fel serpenyőben és pirítsuk meg benne a csilikockákat. Szórjuk bele a szezámmagot, és keverve pirítsuk kb. 2 percig. Végül adjuk hozzá a spenótot és hagyjuk összeesni. A tésztáról öntsük le a vizet, hideg vízzel hűtsük le, és alaposan csepegtessük le. A spagettinit forgassuk a keverékbe, ízesítsül sóval, borssal.

2011. nov. 26. 14:21

spenótos tészta


mélyhűtött spenótot fazékban melegíteni, tenni hozzá sót, borsot, zúzott fokhagymát ,olajat


tésztát kifőzni, majd hozzákeverni


tepsibe tenni, sajtot reszelni rá


sütni kb. 15 percig

36. eb62d25e47 (válaszként erre: 34. - 56abea278d)
2011. nov. 26. 14:11
-//-?:)
35. eb62d25e47 (válaszként erre: 33. - 56abea278d)
2011. nov. 26. 14:10
...és a recept hol marad?:))
2011. nov. 26. 14:08
spenótos spagettini
33. 56abea278d (válaszként erre: 31. - Eb62d25e47)
2011. nov. 26. 14:04
spenótos tepsis tészta
32. eb62d25e47 (válaszként erre: 31. - Eb62d25e47)
2011. nov. 26. 13:48
fokhagyma..ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
31. eb62d25e47 (válaszként erre: 30. - 56abea278d)
2011. nov. 26. 13:47

Még csak ez sem,mert ez is hagyományosnak számít.

Pl "variációk spenótra"!:))


Egyféleképp csinálom mindig,főzeléknek sok foghagymával.(meg nyersen amíg hozzájutottam salátába darabolva)


Mihez használhatnám még?...valami ilyesmire gondolok:))

30. 56abea278d (válaszként erre: 29. - Eb62d25e47)
2011. nov. 26. 13:39

Hogy répából miket lehet készíteni?


pl. sárgarépakrémleves receptje meg hasonlók?

2011. nov. 26. 13:37

Átfutottam....nekem ezek az ételek nem vegásak!:))

Engem nem hagyományosan magyar ,vagy olasz tészta félék,amikben ugye ott a tojás,a túró meg effélék érdekelnek,hanem pl mit lehet kezdni egy szép és guszta csokor nyers spárgával ?:))

28. eda93927a9 (válaszként erre: 27. - 04e95f637a)
2011. aug. 1. 14:38
Én is nehezen bírom. Annyit szeretnék elérni, hogy valamelyik étkezésnél ne egyek húst. Meg azt ,hogy pl. a májkrémes kenyér után ne egyek sonkát ugyanannál az reggelinél.
27. 04e95f637a (válaszként erre: 24. - Eda93927a9)
2011. aug. 1. 14:03
Szívesen,isteni finom,és laktató,pedig én hús nélkül nehezen bírom! :)))
2011. aug. 1. 13:31
Ma olyat reggeliztem, hogy müzli tejjel és sajtos kenyér paradicsommal. Ezzel órákig (kb. 3 óra) jól elvoltam.
2011. júl. 31. 13:54

Én meg ilyet találtam a receptjeim között, hogy bécsi karalábészelet.


A karalábét megmossuk, meghámozzuk. 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk. Forrásban lévő sós vízben főzzük nagyjából 2 percig. Vegyük ki a vízből, és csepegtessük le. Szórjuk meg sóval, borssal ,és öntsünk rá kevés citromlevet. A lisztet tegyük tányérra, a tojásokat habarjuk össze egy másikban, a zsemlemorzsát tegyük egy harmadik tányérba. Olajat forrósítsunk fel serpenyőben és a lisztben ,tojásban, zsemlemorzsában megforgatott karalábét süssük aranybarnára.

24. eda93927a9 (válaszként erre: 23. - 04e95f637a)
2011. júl. 27. 21:01
Finom lehet. Kipróbálom. Köszi :)
2011. júl. 26. 21:41

Szoktam csinálni töltött tojást:Megfőzök kb 5db tojást,megpucolom,félbevágom.Kiszedem a sárgáját,és egy külön kis tálba beleteszem,összekeverem majonézzel,kis mustárral,só,bors.A fehérjébe visszatöltöm.


Ehhez,főzök ki krumplit,héjában,sós vízben.Ha kihűlt,pucolom,és nyomóval belenyomkodom egy serpenyőbe,kis olajon megfuttatom,fűszerezem.


Kockára vágott paradicsom,paprika,ubi,kockára vágott mozzarella sajt.Ezer sziget salátaöntettel meglocsolom.


Isteni :)

22. eda93927a9 (válaszként erre: 18. - 6b006fc769)
2011. júl. 26. 21:26
Szeretem. De fokhagymával is jó megkenni.
21. eda93927a9 (válaszként erre: 17. - 6b006fc769)
2011. júl. 26. 21:25
Fincsik, de csak sós kajával jó ebédnek, pl. zöldbablevessel. Magában édesség.
20. eda93927a9 (válaszként erre: 13. - Brad)
2011. júl. 26. 21:23
A padlizsánkrémet nagyon szeretem pirítóssal.
19. eda93927a9 (válaszként erre: 12. - Malkata)
2011. júl. 26. 21:22
Köszi :) Akkor te sem vagy biztos abban, hogy egészséges, ha teljesen elhagyod a húst. Én sem szeretném elhagyni ,csak csökkenteni.
2011. júl. 26. 17:03
sajtos-tejfölös lángos...
2011. júl. 26. 17:03
szilvás gombóc, túrógombóc, palacsinta
2011. júl. 26. 16:30
Köszönöm az ötleteket :)
15. Brad
2011. júl. 26. 16:01

ja ezt nem ebbe a forumba akartam irni :))))))



pirul, pirul, pirul :))))

14. Brad
2011. júl. 26. 15:57

LANYOOOOOOK WAAAAAA.....


bepörögtek az esemenyek!


Visszairtak a becsiek is! Valamikor el kell mennem egy interjura Becsbe!

Aaaa.... tiszta ideg vagyok!!!! De elszivnek egy szigot! Basszus!!!

13. Brad (válaszként erre: 11. - Eda93927a9)
2011. júl. 26. 15:33

rantott patiszon, rantott karfiol sült krumplival?

Padlizsankrem piritossal?

Szerintem az nem baj, ha raklap szamra eszed a kefirt meg a sajtot. Legalabb helyen van az emesztesed. :D

2011. júl. 26. 15:29

Mi hetente csak 1-2x eszunk hust, igy jo sokat tudok:)


Pl. minap csinaltam, szezonja is van: Bolgar toltott paprika (fetaval vagy bolgar szirenevel toltve) zoldseges rizzsel. Mikor lehet kapni kapia paprikat hetente esszuk, egyik kedvencunk.


tojasos rizs edes-savanyu zoldsegekkel, paradicsomos pasta, de most lehet sok rantott zoldseget is csinalni amitol nagyon jol tudsz lakni.

11. eda93927a9 (válaszként erre: 8. - Hopp Juliska)
2011. júl. 26. 15:27
Nálam szerintem húsfüggőségről van szó. Ha nagyon ízlik valamilyen húsmentes kaja, utána gyakran úgy érzem, kell még ennem húsosat is. Egyedül a rántott sajt sültkrumplival és tartár mártással olyan töménységű, amivel kb. addig elvagyok mint egy húsos étellel. Amikor megpróbáltam húsmentesen enni, akkor meg marékszámra kívántam az olajos magvakat és literszámra kefirt és a sajtot.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook