Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Laktációs (szoptatási) szaktanácsadó gyakornok válaszol fórum

Laktációs (szoptatási) szaktanácsadó gyakornok válaszol (beszélgetés)

❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯
319. f758a7200f (válaszként erre: 311. - Wanita77)
2012. máj. 23. 11:47

A tápszert azért írta fel, mert eleinte éjjel egész jól bírta aztán 2 hónaposan mondtam, hogy délutántól estig mindig karban-ölben-cicin van egyfolytában, szóval éhes, vagy figyelem-éhes, de leginkább arra gyanakodtam, hogy éhes. A dokinéni nem cseszett le soha, és mindig mondta, hogy attól függetlenül, hogy este próbáljak ilyenkor mikor nyűgös, egy kicsi tápszert, de amúgy folytassam a szoptatást.

Én is tudom, hogy ettől csökkenhet a tejci, de sztem a sírás-rívás nem oldja meg, nem szerettem így látni. Amúgy a vége úgyis az lett, hogy maradt minden a régiben, mert a kisasszony hallani sem akart a cumisüvegről, szóval folytattam ugyanúgy a délután-esti ölben, cicintartást. Nem lett tőle több tejem. Mindegy nem akarom én abbahagyni, szó sincs róla, de nem szeretem így látni a picúrt, ezért ha cumisüvegből nem fogadta el a pluszt, most már elkezdtük ezt a napi kis hozzátáplálást és ezzel látom, hogy gyarapszik, de nálam nem ok arra, hogy most el is válasszam, csak anyós cseszeget folyton.

318. d'moni (válaszként erre: 303. - Mmaresz)
2012. máj. 23. 08:46

Köszönöm a válaszokat :))

Próbáltam a szoptatást ahogy írtad, de nem vált be, kényelmetlen. Maradunk a megszokottnál.

317. kozmami (válaszként erre: 306. - Mmaresz)
2012. máj. 22. 23:22

Köszönöm szépen, megkaptam! :)

Voltunk ma státuszon, Réka 3290g. Hát lehetne több is, de azért nem dobott hátast a dokinéni! :) Anno a fiamnál dobott, de ő kevesebb is volt...

Szóval azért sajna a pótlást kell adni neki, hogy beinduljon a hízás...itt el is pityeredtem, mert félek, hogy ezzel kerezsttet vethetek a tejemnek. Persze vígazstaltak egyből, hogy nem úgy van, fejjek, szoptassak, de ha nincs meg a mennyiség (nem kell szigorúan ragaszkodni x ml-hez), akkor nem maradhat éhen. Ez is igaz!

Amúgy megdicsértek, hogy ennyire ragaszkodok a szopihoz és kitartok, utánajárok, stb. :)

Sztorizgattak nekem az assziszetensnővel, hogy szakemberek (védőnő, asszisztens csajszi) mennyit szenvedtek, mikor azt hitték, a kisújjukban van a dolog, csak hát élesben már más. Szóval öntötték belém a lelket, jól esett. :)

Írt fel egy kikeverős krémet, kemény 130 forintba került egy kis tégely. Ha beválik megírom a nevét is, csak most nem tudom, mert az a recepten volt.:) Azt mondta ennél jobb a világon nincs a sebes bimbóra, meg adott homeos bogyót is.

És a nap fénypontja következik: Réka este 90ml-t szopizott.

Nem tudom hogy csináltuk, de nagyon boldog voltam. Egy óra múlva rákért még 40-et, meg még később 20-at, azóta alszik! :)

Kérdés: A betegebb mellet mondtad, hogy 24 órát ne szoptassak belőle. Ezt mindenképp meg kéne lépni? Persze nekem is jó lenne egy kis pihi, csak hát ez a kézi fejés nem megy túl jól, 3 cseppen kívül mást nem sikerült kicsalni belőle, de utána meg szopott belőle a baba.

Ezt a 90ml-t is abból ette ki. Megjegyzem ma nem is fájt annyira. Néha jobb néha rosszabb, ma pont jobb volt.

316. kozmami (válaszként erre: 312. - Laurka85)
2012. máj. 22. 23:06

Szia! Én az első gyereket csak bimbóvédővel tudtam szoptatni, hátha tudok okosat mondani. :)

Szóval én úgy csináltam, hogy fejtem a cumi részébe tejet, így szinte egyből rákapott és levegő se volt sok benne. Hálistennek soha nem volt hasfájós, az espumisant, amit előre beszereztem, bontatlanul kidobtam, mert lejárt. Szóval kimondottan a bimbóvédőtől nem lesz hasfájós szerintem.

Hogy ne csúszkáljon és ne legyen levegős, kend be a belsejét anyatejjel vagy vizezd be és akkor feltapad rendesen.

Persze volt olyan, mikor kapkodta a gyerek a fejét és lejött, de akkor újra benedvesítettem egy kis tejjel és feltettem rendesen. Nagyon kell ügyelni, hogy pont a közepén legyen a bimbó, különben félreszívja a gyerek és hólyagos lesz. Ehhez is volt anno szerencsém...

A lanolint nem szoktam én sem lemosni a ciciről.

315. kozmami (válaszként erre: 310. - F758a7200f)
2012. máj. 22. 23:01

Ezek az anyósok...pf...

az enyém meg annak örül, ha nem hízik sokat a gyerek, mert szerinte a kövér gyerekek csúnyák!

Neki kövér gyerek az, akin van hurka, márpedig melyiken nincs? Mondjuk az enyémen, de ugye tudjuk, hogy botrányosan keveseket szopik.

314. Mmaresz (válaszként erre: 312. - Laurka85)
2012. máj. 22. 22:34

Kedves Laurka!

Én is osztozom az örömödben, ha úgy érzed haladtok! 24 óra alatt hányszor szopiztok? Mennyi pisis és kakis pelusotok van egy nap? Ha igény szerint teszed mellre szerintem elég ha mondjuk kétnaponta mérsz egy tiszta súlyt, így nem kell mindig azt érezned, hogy meg kell felelni a számoknak.

A lanolint nem muszály lemosni szoptatás előtt, nem ártalmas. Egyébként ha vízzel érintkezik még ragacsosabb:-) Ha vékonyan használod, a tested melegétől megolvad és be is szívódik.

A berepedt bimbónak szüksége van pár napra ezzel a kezeléssel hogy rendbe jöjjön.És persze ahoz is idő kell, hogy ezt a fajta ingert megszokja a melled amit a szopás jelent, hisz terhesség előtt nem volt ilyen ingernek kitéve:-)Bimbóvédőt nem javaslok , mert nem véd a fájdalomtól annyira, mint amekkora zavart tud okozni a baba szopitechnikájában ( keményebb, más inger mint a cici)Okos baba Jázmin, azért nem tudja mit kezdjen vele:-)Próbáld a korábban leírt mellre helyezést, és ha fáj a cici akkor szakítsd meg a vákumot és próbáld újra. A fájdalom azt jelzi, hogy nem jól van a mellen.Ügyesek vagytok ebbe is bele fogtok jönni!

313. Mmaresz (válaszként erre: 308. - F758a7200f)
2012. máj. 22. 22:17

Kedves Gribedli!

Azt gondolom nem túl szopibarát az a hozzáállás, egy szakembertől sem ha egy 4 hónapos babánál már javasolja hozzátáplálást, ugy meg főképp, hogy a maminak van is teje!Érdekes lehet az a hozzáállás is, hogy 2 hónaposan esténként tápszert javasol:-(

Bizony a Te példád is mutatja, hogy nem könnyű egy nem éppen szopibarát környezetben kiállni a meggyőződésed mellett. Azt gondolom jó úton jársz, ha továbbra is a kisbabádra hallgatsz, hiszen Ő tudja mi a legjobb számára.A szoptatásról és az anyatejes táplálásról ne tántorítson el , ha a környezetedben nem mindenki ért Veled egyet. A különböző véleményeknek mindig van egy egyfajta meggyőződés a hátterében: legyen az alulinformáltság, vagy egy kis piszkálódás.Anyósod hogyan táplálta a férjedet amikor csecsemő volt? Nem kétlem hogy az akkori legjobb tudása és információi birtokában tette úgy ahogyan. Sajnos nem mindig könnyű elfogadni azt, hogy az amiről azt hittük régen , hogy a legjobb, a tudomány és kutatások fejlődésével bebizonyosodott hogy mégsem az. Nagyon nagy alázat szükséges ahhoz is, hogy beismerjük a világ változik körülöttünk, és nem szégyen ha ezzel a változással lépést tartunk:-) A férjed egyébként hogyan reagálja le a helyzetet? Vannak un. emberi játszmák és bizonyos problémákat hajlamosak vagyunk más problémaként megtestesíteni.Azt gondolom igaza lehet Wanita77- nek amikor azt írja érdemes lenne a valódi okot megtalálni, miért ilyen a viszonyotok az anyósoddal.Azt gondolom frappáns válasz lehet ha azt mondod: az anyatej a legjobb dolog, amit egy babának adhatunk."Ugye szerinted is a lehető legjobb dolgot kell adnunk az unokádnak, amit csak tudunk?

Nem kell állandóan magyarázkodni annak aki szoptat. A szoptatás a biológiai norma, és nem a mesterséges táplálás:-)

2012. máj. 22. 21:09

Kedves Mmaresz!

azt hiszem szépen haladunk :-). Egyre ügyesebben szopizik a kislányom. Mérem mindig hogy mennyit eszik. Nem baj ha nem eszi meg a 410 g-ot? Mert egyébként jókedvű és nagyokat alszik.

Sikerült lanolint szerezni.

Jó, de nem lehet sehogy sem lemosni?

Egy kicsit berepedt a mellbimbóm. Mit lehet vele csinálni? Bekentem a lanolinnal, meg apa elszaladt bimbóvédőért is. Kipróbáltuk, még gyakorolni kell vele, mert sok levegőt nyel vele Jázmin. Van valami titok, hogy kell felrakni a mellbimbóra hogy aztán sehol se menjen mellette a levegő?

311. wanita77 (válaszként erre: 308. - F758a7200f)
2012. máj. 22. 21:07

Hát, én először is azt nem értem, miért írattak fel tápszert, ha ilyen szépen eszik és hízik a babád? Miért kell állandóan azzal stresszelni az anyukákat, hogy nem hízik eleget a baba, biztos nincs teje, stb??????? Ha nagyon sír este, inkább szoptasd meg még, minthogy tápszert adj neki. Egy ideig nálunk is ez volt, hogy evett, sírt, evett, sírt, evett és végre elég volt neki. Többször úgy voltam vele, hogy adok neki tápszert, már sírtam én is, mentem forralni a vizet, de aztán még egyszer megpróbáltam megszoptatni, és végre elég volt neki.

Ha tápszert kezdesz adni, az lesz a következménye, hogy egyre kevesebb lesz a tejed, és az nem lenne jó, az anyatej a legjobb a babának! Pláne, ha nem fogadja el a cumisüveget, akkor még egyáltalán nincs itt az ideje más tápláléknak.

Anyósodtól nagyon nem szép, hogy ilyeneket mond neked és hogy ennyire ellene van a szoptatásnak. Vajon ennek mi az oka, nem tudod? Egyszerűen mondd meg neki, hogy te igenis szoptatni szeretnél, mert ez a legjobb a babádnak, akár 1-2 éves koráig is, nemhogy 4 hónaposan! A kis mell pedig nem azt jelenti, hogy nincs tejed, sőt! Legtöbbször a kis mellben több tej van, mint a nagyban, mint ahogy nekem is. Tőlem is sokszor megkérdezik, hogy honnan etetem ezt a gyereket, mert alig van mellem. :)

Fel a fejjel és ne törődj anyósoddal, szoptass, ameddig csak tudsz!

310. f758a7200f (válaszként erre: 309. - Böbe071)
2012. máj. 22. 18:37

Koszi a valaszt, hat az a helyzet hogy a dokineni eegge szoptatasparti szoval ettol fuggetlenul hogy felirta a tapszert stb, egyik babamnal sem torte le a lelkesedesemet mindig biztatott hogy szoptassak csak nyugodtan, a kaja mellett is.

Nekem anyossal van problemam, o semmibeveszi amit a doki mond vagyis nemcsak semmibe veszi hanem segget csinalok a szambol, elmondom neki egyszer, hogy mi van, es masnap anyos felteszi tok ugyanazt a kerdest mintha tegnap nem figyelt volna. Neha mar mondanam neki hogy most hulye vagy csak ugy tesz? De a ferjemre valo tekintettel nem akarok veszekedni ezen, azt szeretnem csam hogy kopjon mar le ezekkel a megjegyzeseivel hogy keves a tejem, kicsi a mellem, mit akarok en, stb. A dokineni szerint nagyon jo arany az is ha csak az egesz tejnek a 30% a az enyem es a tobbi tapszer, ennyivel is erdemes folytatni de raadasul nekem azert ennel tobb is van, hat akkor meg annal inkabb.

Nem tudok dulore jutni hogy hogyan ertessem ezt meg

anyossal?

309. Böbe071 (válaszként erre: 308. - F758a7200f)
2012. máj. 22. 17:01
Drága nekem 5 van A legkissebb 2és fél hos nekem is okoskodot a védőnő de én ezt mondta: Drága védőnéni ez az ötödik nekem nem kell segiteni tessék menni oda ahol egy van szegények olyan stresszesek..) Nekem már 4 felnött tudok én má mindent)
2012. máj. 22. 16:23

Sziasztok, lenne egy pár kérdésem szoptatással kapcsolatban:)

Igyekszem gyors lenni: 3. babámat szoptatom, 4 hónapos múlt. Múlt héten elkezdtem a hozzátáplálást a dokinéni javaslatára, mert már 2 hónapos korában is mondta, hogy kellene egy kis tápszer esténként mikor nagyon sír, de a babám nem akarja elfogadni egyáltalán a cumisüveget és a tápszert kiskanállal sem akarta. A 4 hónapos kontrollon beszéltem erről a dokinéninek, és mondta, hogy ezesetben adhatok neki egy kis tejpépet, gyümit stb. most ezt nem részletezem, szóval ilyen kezdeti hozzátáplálás, bár a másik kettőnél 5 hónaposan kezdtük, de ők valamennyire elfogadták a tápszert cumisüvegből, és ezért.

Igény szerint szoptatom a picúromat és nem kap cumit sem, 3200-al született és most 6kg, egy hete kap kis tejmentes rizspépet almával. Ja, éjjelente fel szokott ébredni 3x is enni, ezzel nincs is gond, és eszik is, a dokinéni azt mondta, hogy súlya oké, DE hízhatott volna egy kicsit többet is. Mindegy, problémám a következő:

Anyós, mint a másik kettő gyereknél is tette, állandóan piszkál és le akar beszélni a szoptatásról, szóval kezdte, hogy állandóan tudni szeretné, hogy HÁNY GRAMM???? a kislány, aztán kevesli, aztán mondta a tápszer kapcsán, hogy na, ha úgyis kell tápszer, akkor jobb, ha abba is hagyod a szoptatást, nem elég a tejed. Következő lépés mindig a férjemmel jön, hogy 1kg-ot hízott havonta és blá-blá. Utána, mióta hozzátáplálom picit a lánykát, megint rákezdte: na, ha úgyis eszik már, akkor abba is hagyhatod a szoptatást, úgyis az a kis tejci nem is számít.

Erre mondtam, hogy tulajdonképpen még csak kevéskét eszik mellé, szóval a többit nem is tudnám helyettesíteni mert nem szereti a cumisüveget, meg amúgy is, én addig szeretném szoptatni amíg tudom.

Harmadik benyögése, ez most volt: Látom, hogy milyen kicsik lettek a melleid, VAN MÉG TEJEEED???

Na, erre már nem tudtam mit mondani, mert csak annyi jött ki, hogy hát a belövellésnél tényleg nagyobbak voltak, de aztán "idomul" a méret az igény szerinti szoptatáshoz.

Egyszóval én nem vagyok stresszes emiatt annyira, mint amennyire ő, mármint a világ legtermészetesebb dolgának tartom, hogy igenis a 3-at is szoptatom, de komolyan, még az én türelmemet is elveszi, ez a sok csesztetés, próbálok "tudományosan" válaszolni neki, de mintha nem emlékezne egyik napról a másikra és folyton visszatér erre a témára és piszkál.

Hogy a francba szereljem le?! Kinek van valami jó ötlete? Mire hivatkozzam, tök elegem van belőle de szeretnék jól nevelt lenni vele szemben, nem odamondani hogy síkhülye vagy hasonlók, hanem valami épkézláb válasszal betapasztani a száját. Előre is köszi, ha tudtok segíteni:)

307. Mmaresz (válaszként erre: 305. - Kozmami)
2012. máj. 22. 13:37
Igen! Pontosan erre gondoltam :-)
306. Mmaresz
2012. máj. 22. 13:33

Kedves Kozmami!

Nem vagy reménytelen eset!!Megértem, hogy nehezen viseled ezt a helyzetet!Beszéltem egy végzett IBCLC laktációs szaktanácsadó kolléganővel, privátban elküldöm a telefonszámát hívd fel, sokat fog segíteni!

305. kozmami
2012. máj. 22. 12:03

Ezt találtam:

[link]

304. kozmami (válaszként erre: 296. - Mmaresz)
2012. máj. 21. 23:36

Éjszaka mindig alszik, így nem szoktam erőltetni a szopit éjszaka, addig is pihen a bimbóm-meg én is.

A nyelvével nincs gond, én is így látom, meg a védőnővel is szóba került ár ez, de holnap megyünk úgyis státuszra, majd a dokinénivel is megnézetem. Bár a kórházba csak kiszúrták volna, nem?

Ezt a sebtoalettet már mondták nekem múlt héten, két napig csináltam, csak aztán ez is, mint a fejés háttérbe szorult. A bacropant is mondták, ha nem jönne rendbe a sóoldattól. Iratok akkor azt is. Valami fertőzésre már én is gondoltam, mert ha a bimbót megnyomom szopi után-mondjuk nézem, hogy jön e még tej-, utána az egész cicim fáj belül, mintha járatokba fájna. Na ezt lehet nem érthetően mondtam.

Sajnos nem ismerem a kézzel fejés technikáját.

Köszönöm a tanácsokat. Mindig attól félek, hogy na most jön az, hogy reménytelen eset vagyok, de eddig mindenre tudtál mondani valami bíztatót. :)

Mondjuk én már reménytelen esetnek érzem magam, idegileg tropa lettem ettől az egész cécótól, fájdalomtól,, hogy értelmetlenül mennek a napok. Állandóan bőgök, hogy ezt nem bírom tovább.

Ma pl. csak azért nem adtam fel ezt az egész szopi dolgot, mert most hozott a férjem 10 ropiért more milket, hát nagy pazarlás lenne. Persze most lehet azt gondolni, hogy nem a baba tart itt, hanem az anyagiak...a baba is, csak rá már haragszom, hogy nem hajlandó 30ml-nél többet kiszívni, de mikor meg leteszem ordít. Kész vagyok tőle.

303. Mmaresz (válaszként erre: 301. - D'moni)
2012. máj. 21. 21:39

Igen d'moni! A tejtermelést bármikor lehet növelni jó szopási gyakorlattal.

A tejcsi mennyisége , a kereslet kínálat elvén alapszik.Gyakori szopival sok tej termelődik, ritka és kevés szopival kevesebb.Tehát nem abból , vagy attól a folyadéktól lesz tejünk amit megiszunk.A folyadék fogyasztás fontos ugyan a mami számára, hiszen a szoptatással veszítünk folyadékot, és tejleadáskor maga az anya is érez szomjuságot, mégis a mértéktelen 3-4l - vagy szoktak még többet ajánlani- nemhogy serkenti a tejképződés, de gátolhatja is.

Igen, arról lehet szó, hogy próbálgatja a hangképzést.És közben meg-meglepődik hogy sikerül is:-)Tetszik neki a saját hangja, és próbálja ismételgetni- beszélgess vele, nagyon fogja díjazni,Te is, és még segíted is!:-)

302. Mmaresz (válaszként erre: 299. - Laurka85)
2012. máj. 21. 21:22

Laurka85!

Legyen apa kicsit rámenősebb a gyógyszertár marketing politikájával szemben:-) (A tiszta lanolin ára kb. tizede a más krémekének.)

Nagyon szuperul kitaláltátok , hogy Nektek a hónalj tartás felel meg a legjobban!Ez egy nagyon jó póz a nagyobb mellű nőknek is.Szerintem ha jól helyezed el a babát nem fog lecsúszni a ciciről. A lényeg , hogy párnával ,takaróval olyan magasságba legyen a baba mint a mellbimbód. Ha alacsonyabban van a baba mint a bimbó, akkor fordul elő, hogy jól tapad ugyan rá,a bimbóudvar is a szájába van, de nem bírja magát ott tartani és lecsuszik a bimbóra.Hiába hajolsz rá, egyrészt fárasztó, másrészt olyan hosszú ideig nem is birod magad tartani.Még arra érdemes figyelni ennél a poziciónál, hogy hátul a baba lába elférjen, ne tudja a lábát megtámasztani a fotel vagy kanapé háttámlájába, mert akkor automatikusan eltolja magát. Az a jó amikor szinte körbeöleli a kis teste a Te oldaladat:-)

A pótlással csak időlegesen lehet az éjszakai felébredéseket kivédeni.Nem azért fog felébredni a csecsemő , mert éhes, hanem mert a csecsemők idegrendszere még nem érett meg arra, hogy az egész éjszakát átaludják.Napközben is könnyebb a babát elaltatni cicivel, lehet csak két kortyot szopizik mert pont ennyi kell neki a megnyugváshoz.A szoptatással nem csak táplálod, hanem gondozod is a kisbabádat:-)

És igen , attól is szaporodik a tej mennyisége, ha sokat van cicin - nem csak elvileg, hanem gyakorlatilag is :-)

301. d'moni (válaszként erre: 300. - Mmaresz)
2012. máj. 21. 21:02

Tegyük fel, hogy az a verzió valósul meg, hogy nem termelődik annyi amennyi kell. Ekkor utólag vissza hozható a kellő mennyiség?

A tejcsi mennyisége összefüggésben van a napi folyadékfogyasztással?

Még egy kérdés merült fel: a babám néha furcsa hangokat ad ki, mintha kapkodna a levegőért, olyan fulladásos hang. Ijesztő, de lehet, hogy csak nem tudja milyen irányba vegye a levegőt amikor gőgicsélni akar?

300. Mmaresz
2012. máj. 21. 20:48

Kedves d'moni!

Igen látom már, bocsi.Több okból is fontos az éjszakai szopi. Az egyik az, hogy éjszaka több prolaktin nevű hormon termelődik ami több tejtermelődést eredményez. Ha ezt a többlettejet a baba nem üríti ki csak majd 8-10 óra elteltével akkor kezdetben túlfeszülést idéz elő a mellben ( a mell nem képes tárolni az anyatejet hanem termeli)aminek a következménye lehet a pangás és egy tejcsatorna elzáródás, egy steril gyulladás.A másik ok, hogy a ritka szopási inger úgy hat a mellre, hogy a mell azt érzékeli, hogy nem kell termelnie, hiszen nincs fogyasztás.Ez pedig a tejmennyiség csökkenéséhez vezet.Megint egy másik ok, hogy a szoptatás egyfajta fogamzásgátló hatással is rendelkezik. Ez az un. LAM módszer, ha korrektül használják 2% alatt van a várandóság rizikója.A ritka szopizás rontja ezt a hatékonyságot.Ezeken kívül azt gondolom nem elhanyagolható szempont, hogy sajna minden hasonló korú csecsemőnél eljön az az időszak, amikor az éjszakát addig átalvó baba egyre többször ébred fel éjszaka sírva. ( ez teljesen normális élettani jelenség akár anyatejes akár tápszeres baba, egészen egyszerüen így működik az agyuk, hogy nem tudnak egyedül visszaaludni)Nos ezt a síró babát sokkal könnyebb testközelben szopizva megnyugtatni és visszaaltatni. Hiszen számára a szopizás még mindig egyenlő lesz a biztonsággal:-)

299. laurka85 (válaszként erre: 293. - Mmaresz)
2012. máj. 21. 20:14

Megpróbálom a lanolint is, szerintem már írtad hogy milyen néven kell kérni, mert mikor apa így kérta a gyógyszertárben, csak furán néztek rá, és egy másik krémet adtak. Az sem rossz mondjuk, de macerás hogy mindig le kell mosni :/

Akkor még gyakorolnunk kell a cicre tapadást. Amikor elalszik le is csúszik sokszor, aztán hirtelen felébred és szív, na akkor tűnik fel hogy már nem jól van a szájában :)

Hónalj tartásban szopizunk, mert a melleim eléggé oldalra nőttek és a mellbimbóm is oldalra mutat. Ma próbáltuk fekve, nem igazán jött össze, nem volt elég kezem, hogy fogjama fejét, lefogjam a kalimpáló kezeit és a mellbimbómat is a szájába adhassam :))

Ma este adtam neki pótlást, hogy tudjunk aludni jobban, nap közben nem nagyon pihent, sokszor ébredt és volt hogy nem is aludt el két szopi között. De délelőtt és nap közben nem fogok adni.

Próbáltam fejni, nem jött össze, úgy kiszopizta hogy fejni én már nem bírtam semmit. De ugye elvileg már attól is szaporodik a mennyiség, hogy sokat van cicn?

298. d'moni (válaszként erre: 297. - Mmaresz)
2012. máj. 21. 20:00

249-es hozzászólásomban írtam.

Miért fontos az éjszakai szopi?

297. Mmaresz (válaszként erre: 295. - D'moni)
2012. máj. 21. 19:10
Mikor van az utolsó szopi,és hány órakor az első?Az a 9 óra nagyon hosszú idő szopi nélkül.Az éjszakai szopik nagyon fontosak a tejtermelődés szempontjából.
296. Mmaresz (válaszként erre: 290. - Kozmami)
2012. máj. 21. 19:05

Ne keseredj el Kozmami!

Egyszer kerék, másszor talp, mondja a szólás!És látod azért van a napnak szép része is! Mi szebb dolog lehet annál amikor az ember lánya először mosolyog ránk?A bilibe pisilés pedig kész családi ünnep!

Biztos kellemetlen volt a reggeli ébredés.Tudod éjszaka több prolaktin termelődik, és ha a baba kevesebbszer szopizik akkor bizony előfordul az ilyen reggeli ébredés.A hajnali szopi előtt mikor volt szopi?

Engem ez a sebes cici aggaszt inkább. Ha ez nem gyógyul és ahogy írod seb és hólyag van rajta.Ez felszálló fertőzésnek lehet a forrása ettől lehet lázad.Figyelj, javasolok egy sebtoalettet, és tényleg jó lenne ha valaki megnézné hogyan szopizik Réka.Ha belekukkantasz a szájába mit látsz, felemeli a nyelvét pl amikor sír? Nem látsz estleg a nyelve alatt egy vékonyka hártyát? Esetleg kis szívalaku a nyelve hegye? Lehet hogy semmi gond , nem szeretném ha megijednél.Lehet csak az a fránya cumisüveg az oka.Megszokhatta, hogy azt erősen kell szívnia.Hogy megy a poharazás?

Szóval a sebtoalettre visszatérve. Meg tudod oldani , hogy íratsz fel az orvosoddal Bactroban kenőcsöt? Ez antibiotikumos tehát szopi előtt le kell majd mosni. A kezelést naponta háromszor jó lenne elvégezned a következőképpen : Egy kicsi pohárba öntesz fiziológiás sóoldatot ( gyógyszertárból recept nélkül kapható, vagy egy liter vizben felfőzni két teás kanál konyhasót és visszahűteni testhőmérsékletűre, hűtőben eláll napokig)ebben a sóoldatban 1-2 percig áztatod a mellbimbót esetleg fecskendő segítségével többször lepriccolod.Felitatod róla a nedvességet egy vasalt ruhával vagy gézlappal.Végül vékonyan bekened a sebes bimbót a Bactroban kenőccsel, és hagyod szabadlevegőn hogy beszívódjon.Ezzel a sebtoalettel egy pár napon belül teljesen meggyógyul.A többi szopi után mehet az anyatejes, és a lanolinos kenés:-)

A túltelítődést is meg kell oldjuk. Leghatékonyabban Réka szívná ki - feltéve , hogy jó a szopi technikája de mivel sebes és fáj nem egyszerű az eset mivel egyik probléma generálja a másikat.Azt gondolom célravezető lenne ha 24 óráig -és nem tovább - ebből a bal ciciből (amin a seb és hólyag van ) nem szoptatnál, viszont fejni kellene belőle kb 3 óránként , és kézzel. Tudom most nem örülsz, és nem is muszály így csinálnod, de akkor számolnod kell azzal a lehetőséggel, hogy nem oldódik meg a probléma.Tudsz kézzel fejni? A melegítés, és a rázogatás nagyon jó, az időtartam is ahogy írtad, csak ne mellszívóval fejd , hanem kézzel.Túltelítődésnél a masszírozást nem javasoljuk, mert a tejcsatornából tej szivároghat ki a mell állományába ami gyulladást okozhat.Inkább a forró ( persze csak amit elbírsz viselni) zselépárna (esetleg zacskóban felmelegített só, vagy meggymag)alkalmazását szopi vagy fejés előtt 5-10 percig.Ha nem megy kézzel szólj, és leírom részletesen hogy csináld.

295. d'moni (válaszként erre: 263. - Mmaresz)
2012. máj. 21. 18:52
Még azt hozzá tenném, ha este az utolsó szopi után tele érzem a ciciket, akkor le szoktam fejni.
294. d'moni (válaszként erre: 263. - Mmaresz)
2012. máj. 21. 18:47

Köszönöm a gratulációt! :)

Még nem duplázta meg a súlyát, mert 4050g-al született. Reggelre tele vannak a cicik, de nem fájdalmas. Az első 2 szoptatás után már minden rendben velük. Inkább 9-10 óra ami szopi nélkül telik el. A saját szobájában alszik a kicsi.

293. Mmaresz (válaszként erre: 288. - Laurka85)
2012. máj. 21. 18:14

Ügyesek vagytok Laurka85!

Én is örülök, hogy jól bevált nektek ez az un. igény szerinti szopi!Így mostmár nem is adsz Jázminnak pótlást? Próbáltad a bimbóra az anyatejet és a lanolint? A lanolin puhán tartja, megvédi a kirepedéstől.Viszont figyeld hogyan tapad mellre.Olyan nagyra nyissa a szájacskáját mintha egy zsömlét akarna bekapni:-)Ha csak kicsire nyitja, inkább ne add a melled, próbáld újra érintgetni a bimbóval a felső ajkát és akkor a babát emeld a melledre, hogy a bimbóudvar nagyrésze is a szájába kerüljön.Milyen szopi pózban szoptatsz?Bőlcsőtartás, keresztbölcsőtartás, hónalj tartás? Ülve, vagy fekve? Ha a baba jól tapad a cicire , akkor az nem áztatja fel akkor sem, ha több mint egy óráig van is rajta. A bimbó sérülés, és felázás mindig arra utal, hogy valami nem ok a mellretapadásnál.

Ha gyakran szopiztok és elegendő ez a mennyiség Jázminnak akkor persze nem muszáj fejned. Fejni akkor javasolt, ha túltelítődés van (akkor is csak addig amíg a feszítő érzés megszünik), vagy ha épp szaporítani szeretnénk a mennyiséget.

292. baloghany (válaszként erre: 291. - Laurka85)
2012. máj. 21. 17:38

Én is Szegeden szültem 3 éve és 5 hónapja de mindkét fiam non-stop velem volt :) Éjszakára se adtam be sose. Még szülés után se. Összebújtam velü az ágyba és együtt pihentük a szülést.

Csak a vizitre adtam be, de ott toporogtam, hogy ahogy vihettem, vittem is magammal.

291. laurka85 (válaszként erre: 289. - Kozmami)
2012. máj. 21. 15:01
Hát van, Szegeden... biztos amiért klinika :-/
290. kozmami (válaszként erre: 287. - Mmaresz)
2012. máj. 21. 14:00

Ő szopizza, nekem nemigen van időm fejni. A szándék mindig megvan, de hát Levente....

a mai napunk...áh, visszaesés...szedem a moremilket, hogy legyen tej...erre reggel beton mellekkel ébredtem, pedig szoptattam egyet hajnalba, mert sejtettem, hogy mára jön a tej. Viszont nem jön ki. Gyerek se tudja kiszívni, fejni is próbáltam egész reggel óta...melegre vasalt pelust tettem rá, masszíroztam, ráztam, forró zuhany, de semmi. És úgy fáj, majd besz..ok és be is lázasodtam megint. Tényleg elegem van. Edddig azért ordított a gyerek , mert üres volt a cici, most meg nem jön ki. :( Kicsit padlón vagyok, szétbőgtem a fejemet is.

Pedig ma két szép dolog is történt: az egyik, hogy Réka rámvigyorgott, a másik meg, hogy Levente megint belepisilt a bilibe. :)

Bocsi, hogy mindig csak nyavajogni jövök. Meg se akartam írni, csak hát mégiscsak itt van a szakember.

Fejés. Avent isisem van. Ellőtte mellmasszír, sugaras simi bimbó felé, rázogatás. Elkezdem pumpálni, de nagyon fáj, így eleinte óvatosan, aztán próbálom egyre jobban lenyomni a kart.

Még Hiribi írta, hogy 5-6 perc egyik mell, aztán másik, utána3-4 perc..stb. Aszerint próbálom, de a bal mellem nem akar ürülni. Azon van a nagyobb seb/ hólyag is, ha ez számít. A jobb se sokkal jobb, de abból legalább kiszopizott 40-et.

❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook