Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lakott már valaki a miskolci Ronald házban? fórum

Lakott már valaki a miskolci Ronald házban? (tudásbázis kérdés)


27. Szamó (válaszként erre: 26. - Hskatalin)
2010. febr. 3. 11:03

Szióka!


Nagyon édes volt a drágám, szinte végig aludt. Viszont miután hazaértünk nyugtalan lett, estig alig bírtunk vele.,.... éjjel sem aludt túl jól.


A műtét márc.9-én lesz. Réti azt mondta, hogy akkor kell intézni a szállást, de én ma felhívtam a főnővért. Bejegyeznek és akkor mehetünk oda, ha lesz hely. Elsőbbséget élveznek a dogonatos gyerekek és szüleik. Reménykedünk, hogy lesz hely! Ha megyünk az aneszteshez (márc.3.), akkor már konkrétan meg tudják mondani.

2010. febr. 3. 10:40

Szia!

Sajnálom, hogy nem ússzátok meg a műtétet, de legalább már nem vagytok bizonytalanságban.

Bence jól tűrte a kiruccanást?

Akkor már pontosan tudod a dátumot és tudod intézni a szállást is?

kérdezted erről Rétit?

25. Szamó
2010. febr. 3. 10:05
Voltunk Miskolcon.... részletek a naplóban....
24. Szamó (válaszként erre: 23. - Vapi)
2010. febr. 1. 13:57
Köszönöm szépen! Megpróbáljuk......
23. vapi
2010. febr. 1. 12:04

Sziasztok!


Aki "korás" koraszülött a pici, azok szoktak a Roni házban lakni. Természetesen a ház az onkológiai betegek és hozzátartozóik miatt jött létre. Vannak kivételek és néha más szülő, akár gyermekestül is be kerülhet ha épp van szabad hely.Az onkológiás betegek nincsenek annyian, vagy nem tartózkodhatnak a házban.

A miskolci orvossal kell beszélni, és az ő ajánlásával szinte biztos a bekerülés.

Vagy a házmenedzserrel kell beszélni, és ő elmond mindent. Rigó Zsuzsanna a neve.

22. hskatalin (válaszként erre: 21. - Szamó)
2010. febr. 1. 10:45

Sajnálom, a kicsit.


Nálunk is még favorit a tesó, remélem így is marad, mert Csoni elég anyás nem tudom, hogy fogja viselni, hogy osztozkodni kell.

Mi nagyon lányra készültünk a másodiknál és elég sokat hugicaként emlegettük a kicsit, igy Csoni a fejébe vette, hogy ő még hugicát is szeretne, de azt már nem hiszem, hogy bevállaljuk: Debrecenbe azt mondták, ha akarunk még egyet, akkor nagy az esélye, hogy ő is veseproblémás lesz és így már a 8. terhességi héttől genetikára kell járnunk.

Bár az én szívem is fáj még egy kislányra...


Remélem holnap minden gond nélkül bejutottok Miskolcra.

Ird meg mi volt!

21. Szamó (válaszként erre: 20. - Hskatalin)
2010. jan. 31. 19:09

Gergő is nagyon várta már a kistesót! Mióta beszélni tud téma volt, hogy legyen. 3 éves volt, mikor "ráálltunk", de nem akart összejönni, nehéz volt. Kivizsgálások, gyógyszerek, reménytelen hónapok..... 2008-ban sikerült, de elvesztettük Őt.....


Most viszont már itt van Becus és ez a legfontosabb. Gergő imádja, kicsit sem féltékeny! De ehhez mi is kellünk, úgy csináljuk, hogy ne legyen féltékeny. Bevonjuk mindenbe, gyakran megkérem, hogy segítsen (fürdésnél, pelenkázásnál, vigyáz rá). Állanóan puszilgatja, simogatja, "nyúzza", babusgatja. Imádom őket! (gyakran emlegeti Pöttömkét, hogy de jó lenne, ha Ő is élne) Szóval, nagyon jó testvér! És remélem mindig azok is lesznek!!!


Viszonylag jól bírom. Fáradok néha, de párom sokat segít. Gergő iskolaotthonos, így hétközben nem kell tanulnunk, ha hazajön csak játék, pihenés. Nehezebb lenne, ha tanulni is kellene vele. Párom sajna csak fél 6 körül ér haza minden nap, kicsit hosszú.....

20. hskatalin (válaszként erre: 19. - Szamó)
2010. jan. 31. 18:21

Már lentebb ment 37,5 , de tudom, hogy ez nem tart sokáig.

Szegényt megsajnáltam: annyira vágyódott ki a hóba, hogy kimentünk 10 percre szánkózni, most is hótolósat játszik a szobájába.


A kistesó szobája is elkészült, ruhák rendben és a csomagunk is be van pakolva, a kicsi cuccait is visszük magunkkal, hátha szülés után viszik át a korára.

Szerintem Csongor várja a legjobban, hogy megérkezzen öcsike.

Állandóan kérdezgeti, hogy mikor születik már meg.

Reggelente neki köstön először, sokat simogatja, puszilgatja a pocimat és sokat beszél is hozzá, és ami érdekes, hogy a Csongor hangjára Milán baba egyből reagál, ficánkol.


Nálatok hogy fogadta Gergő Bencét?

Nincs testvér féltékenység?

Te hogy tudod tartani a tempót kettővel?


Azt nem tudom, hogy milyen az út Miskolcig, de a férjem volt ma reggel a városba és azt mondja, hogy takarítják, járható.

Azért addig már csak nem fog esni és lesz idejük letakarítani.

19. Szamó (válaszként erre: 18. - Hskata)
2010. jan. 31. 17:27

Jajjj istenem, nem lehet könnyű! De azért vigyázz, nehogy megemeld magad vele és attól induljon be a szülés....


Ismerős a helyzet, sajna Gergőm is ilyen, ha lázas, akkor nagyon magas és nehéz lehúzni. Aztán egy pillanat múlva már hőemelkedése sincs.


Kész vagy már a kistesó érkezésére? Cuccod összekészítve? Csongor mit szól hozzá? Várja?


Gergőt azért szültem császárral, mert az egész napos vajúdás során nem jól fordult be, nem tudott kibújni, meg egyébként is jó nagy volt: 4090 gramm. Bencémnél pedig már tudtuk, hogy az lesz, mert nagyon vékonyodott a hegem, a dokim nem engedett volna vajúdni, nehogy szétváljon. És ő sem lett kisebb: 4360 gramm, fizikai képtelenség lett volna, téraránytalanság volt. Annyiból könnyebb volt, hogy nem kellett vajúdnom, programozott császár volt.


Rétinek még eddig nem adtunk, most megyünk hozzá harmadjára. Nem tudom, hogy mikor és mennyit kéne adni. Szerintem csak műtétkor fogunk..... Tényleg nagyon jó ember, kedves, segítőkész és megnyugtat a szakértelme!


A hótól azért félek nagyon, mert nem tudom kedden hogy jutunk be Miskolcra..... Remélem a főutat legalább takarítják!

18. hskata
2010. jan. 31. 16:07

Ááááááá.

Én már teljesen kész vagyok!

Már megint 39 fokos a láza, az algopyrin 1 óra elteltével levitte 38,8-ra, most vettem ki a hűtő fürdőből, de az csak pár perc és újra felszökik a láza.

Annyi pozitívuma van a dolognak, hogy nincs időm, sem energiám azzal foglalkozni, hogy 2 hét múlva szülök.

Lassan már a keményedéseket észre sem veszem.


Egyébként miért volt császárod?

A baba miatt, vagy volt más oka is?

Kicsit félek, hogy ha rám jön a szülhetnék az ügyeletes doki erőltetni fogja a sima szülést, bár a fogadott orvosommal már mindent lebeszéltünk.


Akkor Rétinek a műtétig nem is adtok borítékot?

Amúgy nagyon jó ember, ezt hallom mindenkitől és ebbe te is megerősítettél!


Hóhelyzet nálunk is katasztrófa, az én férjem is ma már harmadszor túrja el, az a baj, hogy már nincs hova, minden csupa hóbucka.

Csongor szeretne nagyon kimenni, de a láz miatt nem merjük, annyit engedtem meg neki, hogy 2 hógolyót eldobjon, aztán tűz be!

17. Szamó (válaszként erre: 16. - Hskatalin)
2010. jan. 31. 15:42

Hali!


Sajnálom, hogy nincs jól.... mihamarabbi jobbulást!!!!


Gőzöm sincs mennyit adjunk neki, de még nem is gondolkoztunk rajta.....


Megnyerjük a havat rendesen. Szegény párom reggel fél 8-tól nemrég jött be, azóta csak lapátolt és sepert. Az udvarunkon 35-45 centis a hó. Ráadásul a járdát is nekünk kell takarítani. Az utcában hókortó még nem járt, gondolhatod......

Gergő volt kint egy kicsit, segített ő is lapátolni, hógolyóztak. Itt voltak a szüleim is, apukámmal elmentek szánkózni, de por hó, nem csúszik, lesüllyed benne a szánkó a földig. Még készülnek kimenni a párommal, de most is szakad.....

16. hskatalin (válaszként erre: 15. - Szamó)
2010. jan. 31. 11:54

Szia!

Sajnos nem nagyon javul Csoni állapota, ma kapta a második injekciót, gennyes mandulagyulladás.

A hónapban másodszor, azt mondta a gyerekorvos, hogy lehet, hogy mandula kivétel lesz a vége, mert sajnos a szájon át bevehető gyógyszerekre nem reagál.


Akkor nektek Réti sokat segít, remélem nálunk is így lesz.

Sajna a Semmelweisbe nincs gyerek Uh, igy mindenképp át kell mennünk a GYEK-be, gondolom...

Azt megkérdezhetem, hogy mennyit adtok Rétinek borítékba?

Ha túl bizalmas, akkor bocsi...


Remélem nálatok minden rendben és kitudjátok használni a nagy havat Gergővel.

Mi sajna a láz miatt nem mehetünk ki.

15. Szamó (válaszként erre: 14. - Hskatalin)
2010. jan. 30. 15:23

Sajnálom Csongort! Jobban van már?


Szóval, így történt:

- szültem: 2009.12.03-án Ózdon

- UH-t csinált a helyi gyerekfőorvos 12.08-án (aznap engedtek haza). Ő javasolta, hogy mivel elég vacak az eredmény keressük fel Rétit. Adott beutalót és azt mondta, hogy felhívja Rétit és majd szól nekünk, hogy mikorra kell mennünk Miskolcra. (hozzáteszem a gyerekorvos régi ismerősünk....) Sajna Rétit nem érte el, mert szabin volt, így kinyomoztuk az elérhetőségét és írtunk neki e-mailt. Nem is reméltük, hogy válaszol.....De mégis! Azt írta, hogy 12.14-én dolgozik, menjünk be, délelőtt megnézi Bencust.

- 12.11-én csináltattunk mégegy UH-t Ózdon a dokinkkal

- 12.14-én bementünk a GYEK-be, kerestük Rétit. Várni kellett rá. Megnézte a leleteket, aztán átküldött UH-ra, és kérte, hogy ha kész, menjünk vissza hozzá. Így történt. Épp kiértünk az UH-ról, mikor már telefonált utánunk, keresett minket :-) Megnézte az eredményt, ami alapján kérte az izotópos vizsgálatot. Időpontot csak jan.27-re kaptunk (Réti telefonálta le!) Hozzá legközelebb jan.5-én kellett menni friss miskolci UH-val és vizelet eredménnyel.

- 12.18-án újabb UH-t csináltattunk Ózdon (mi kértük), dokink jelentős javulást látott, kezdtünk reménykedni....

- jan.5-én Miskolcon csináltak újra UH-t, ami aztán megint elkeserített.....

- Réti még ekkor is azt mondta, hogy várhatunk, nem kell műteni

- jan.27-én voltunk az izotóposon,ahova Réti adott beutalót

- Fbr.2-án megyünk megint Rétihez, most csak friss vizelet eredményt kell vinni.Közben gyakran volt vizelet vizsgálat, tenyésztés,kálcium/kreatinin hányadost is néztek.....


Azt hiszem ennyi....

14. hskatalin (válaszként erre: 13. - Szamó)
2010. jan. 30. 13:13

Szia!

Jó hosszú volt az éjszakánk: Csongor megint jól belázasodott, alig bírtam lehúzni a lázát, az a baj, hogy már szinte egyik lázcsillapítóra se reagál.

Az ultrahangra kellett időpont, vagy szülés után egyből mentetek át a GYEK-be és ott bent kellett maradni és elvégeztek mindenféle vizsgálatot és csak utána egyeztettetek Rétivel?

Annyira nem vagyok képbe, hogy haza jöhetünk-e a kicsivel a szülészetről, vagy egyből át a Megyeibe.


Az új influenza ellen be vagyunk oltva, apa is és Csongor is, de most már tartok a szezonális influenzától is, remélem elkerül minket mindenféle betegség, nem hiányozna.

Alig várom, hogy a Manóm is meggyógyuljon, bár óvodába ő is mindennek ki van téve.

13. Szamó (válaszként erre: 12. - Hskatalin)
2010. jan. 30. 08:23

Nincs vesebeteg a családban....

Tőlünk is mindenhol ezt kérdezik elsőnek. Úgy tűnik a fiaimnál öröklődik az "elzáródás", csak Gergőnek a gyomránál volt, Bencusnak a vesénél :-(


Igen, Rétivel felvettük a kapcsolatot, ő mondott időpontot. Azóta pedig még a leletre is ráírja, hogy mikor kell mennünk legközelebb. Egyébként az urulógián minden kedden van 10-12-ig. Mi most kedden 10-re megyünk.


Ózdon szültem, mind a két Manómat :-)


Kicsi Kincsednek jobbulást kívánok!!!!! Vigyázz magadra!!! Influenza ellen be vagytok oltva? Bár már lecsengett, de még jöhet egy hullám.....

2010. jan. 29. 15:03

Hát ez elég szomorú, hogy mindkét gyermekedet ilyen pici korban műteni kellett, illetve ilyen probléma merült fel.


És nálatok van vesebeteg a családban?

Nálunk nincs, de mindenhol ez volt az első kérdés.


Rétivel előzetesen egyeztettetek?

Mi már beszéltünk vele, de azt beszéltük meg, hogy majd ha megszületik a kicsi akkor pontosítunk.


Te hol szültél?

Én a Semmelweisbe, illetve a Vasgyárba fogok, emiatt is aggódom kicsit, mert a nőgyógyásszal úgy beszéltük meg, hogy ha nincs gond akkor maradunk együtt a szülészeten, de ha gáz van akkor én maradok, a manó pedig átkerül a GYEK-be.


Jó lenne már túl lenni a nehezén, a tavaszt várom, remélem addigra minden rendeződik.

Nem is tudom mi lenne a jobb, sajnos, ha beigazolódik, hogy tényleg multicysta, akkor nekünk 1 vesével kell élnünk.

Nagyon féltem, elég aggódó anya vagyok, a nagyot is állandóan figyelgetem, hogy nincs-e valami baj vele.

Sajna pont most lett beteg: 39,5 fokos láz, hát nem túl jókor, így szülés előtt 3 héttel...


Remélem sikerül a házat elintézned.

Írj majd!

11. Szamó
2010. jan. 29. 11:06

Ja, Gergő műtétjekor az anyaszálláson voltam.... no comment.....


Borzalmas volt!


A Ronald házzal csak az lesz a baj szerintem, hogy nehéz lehet bejutni, biztosan elég leterhelt. Ezért lenne jó már végre tudni, hogy mikor lesz a műtét és bejelentkezni időben.

10. Szamó (válaszként erre: 9. - Hskatalin)
2010. jan. 29. 11:02

Én is császáros voltam. Utolsó nap csináltak neki egy UH-t,akkor derült ki, hogy nagy a baj. (jobb veséje helyrejött!) Mindaddig abban bíztunk, hogy megszületik, pisil egy nagyot és minden rendben lesz......


Csütörtöki napon jöttünk haza és következő hét hétfőn mentünk Rétihez. Rögtön átküldött UH-ra, aztán vissza hozzá. Mivel sürgős sebészeti beavatkozást nem igényelt, így hazajöhettünk. Szoros kontrol: gyakori vizelet vizsgálat (általános és tenyésztés is!), UH-k, amiket itt Ózdon oldottunk meg, nem kellett Miskolcra bejárni. Azt mondta Réti, hogy addig nincs nagy gond, amíg nem lázasodik be, nem lép fel gyulladás. Aztán jött az izotópos vizsgálat és jövő héten megyünk hozzá újra. Kíváncsi leszek mit mond! Izgulok!


Ha a pociban nem vették volna észre, akkor azt sem tudnánk, hogy gond van..... Tünemény, nyugodt baba, eszik-alszik-pisil-kakil, gyönyörűen növekszik.


Semmilyen gyógyszert nem szedünk.


Állítólag van,hogy csak 1-2 éves korukban műtik a gyerekeket, ha addig nincs ferőzés. Nem szeretnek csecsemőket vagdosni, várnak, míg erősödik. Persze kivéve, ha életveszélyes a helyzet!


A szállásról semmi új, de kedden megkérdezem Rétit is! Majd írok, ha tudok valamit!Sajnos mi már megedződtünk a műtétekben, nagyobbik fiamat 5 hetesen műtötték, életmenő gyomor műtétje volt :-(

Igazságtalan az élet, hogy a kisebbet is operálni kell :-(

De valóban jól gondolkodsz, vannak sajnos sokkal szomorúbb sorsok a miénknél...... Pláne, ha műtéttel meg lehet menteni a veséjét, akkor "szavunk sem lehet", hiszen inkább műtéttel 2 vese,mint anélkül 1, nem?

2010. jan. 29. 10:45

Szia!

Köszi az együttérzést.

Hát valamelyest már mi is beletörődtünk, de azt hiszem teljesen sosem fogunk, ilyenkor azzal vigasztalom magam, hogy lehetne rosszabb is, és legalább a jobb veséje egészséges és azzal az eggyel is el tud majd élni.


Nekünk is kisfiú lesz, Milán.

Már van egy 3,5 éves kisfiam Csongor, szerencsére nála nem volt gond.


Örülök, hogy pozitív élményed volt az izotópossal kapcsolatban, én félek minden egyes vizsgálattól már előre.


Ti a születés után haza mehettetek, vagy egyből a GYEK-be kellett menni a kicsivel?

Kellett az ultrahangra időpontot kérnetek?

Igazából ezekkel nem vagyok tisztában, hogy a kivizsgálás mennyi időt vesz igénybe, meddig tartják majd bent emiatt a kórházban és hogy egyből oda kell mennünk, vagy azért a szülészetről hazajöhetünk.


Mivel valószínűleg császáros leszek, ezért szeretnék a McDonald házba lenni, hacsak napközben is, ha több napig tartana a baba kivizsgálása, mert azt mondják, hogy az anyák szállása elég szörnyű.


Sikerült valamit ezzel kapcsolatban kiderítened?


Egyébként minden rendben van ezenkívül a babáddal?

Antibiotikumot kell szednie?


Szia

8. Szamó (válaszként erre: 7. - Hskatalin)
2010. jan. 29. 07:47

Szió!


Igazán sajnálom, hogy pici babáddal ilyen baj van! Átérzem, mi is izgultunk a 20. héttől. Először mindkét vesében tágulat volt. Lelkileg már túl vagyok a nehezén, beletörődtem, hogy operálni kell. Mi is Rétihez járunk, szerintem nagyon jó szakember, meg vagyunk vele elégedve. Alapos, kedves, mindent elmagyaráz! Ózdon lakunk, az itteni gyerekfőorvos javasolta Rétit. Jövő hét kedden megyünk megint hozzá, akkor mond valamit az izotóposra. Bencém 2009.12.03-án született, tegnap volt 8 hetes.


Neked ki lakik a pocidban? Kisfiú vagy kislány? Első baba? Az izotópostól ne félj, semmi az egész! Szerdán voltunk, Bence naplójába leírtam, ha érdekel......


Szép napot!

7. hskatalin (válaszként erre: 6. - Szamó)
2010. jan. 28. 18:06

Én még csak a 36. héten tartok.

A 19 hetes ultrahangon vették észre, hogy gond van a vesével, egyelőre Miskolcon is és Debrecenben is azt mondták, hogy multicystás a bal vese, de a Heim Pál vezető urulógusa valószínűnek tartja, hogy veseüregi tágulat.

Szülés után vár ránk az ultrahang és az izotópos vizsgálat.

Ki fogja műteni a kicsit?

Mi Réti főorvos úrral beszéltünk.

Hol laktok?

Mennyi idős Bence?

6. Szamó (válaszként erre: 5. - Hskatalin)
2010. jan. 28. 17:02

Köszi, azon túl vagyok....


Bencémnek vesemedence tágulata van,már magzati korban kiderült. Sajnos nem ürít a bal veséje, össze lehet szűkülve/el lehet záródva az ureter. Tegnap voltunk izotópos vizsgálaton, de eredményt mejd csak kedden tudunk..... Akkor megyünk kontrolra a főorvoshoz is.


És nálatok mi a probléma???

2010. jan. 28. 15:39

Szia!

Ha a Google-be beirod, hogy Ronald McDonald ház Miskolc, ott megtalálod azt az oldalt, ahol választ kaphatsz a kérdéseidre.

Sajnos mi is hasonló cipőben járunk.

Nálatok mi a gond a vesével?

4. Szamó (válaszként erre: 3. - Szisi)
2010. jan. 28. 15:33

Köszönöm szépen!


Igazából ezt én is olvastam, inkább tapasztalatok érdekelnének......


Mennyi a várakozási idő? Könnyű-e bejutni?

Még nem tudjuk, hogy pontosan mikor lesz a műtét, de ha megvan az időpont mennyi esélyünk lenne ott lakni?

2010. jan. 28. 14:55

Én ugyan érdemben nem tudok neked segíteni, de találtam az interneten információkat és elérhetőségeket, ezeket nézd meg!

[link]


Nagyon jó egészséget neked is, és a pici fiacskádnak is, minden rendben lesz! :o)

2010. jan. 28. 10:52

Pici fiam veseműtét előtt áll.


Tudna valaki segíteni, abban, hogy lehet-e a Ronald házban igényelni szállást? Hogyan?

2010. jan. 28. 10:43
Lakott már valaki a miskolci Ronald házban?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook