Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Lakhatás létezik ilyen módon? fórum

Lakhatás létezik ilyen módon? (tudásbázis kérdés)


17. Niti2 (válaszként erre: 14. - Enissa)
tegnapelőtt 06:07

a leszázalékolás még több év is lehet, de egyénbként nem kapnék 30-at se.


Megtudom emelni a mosószeres flakont, de minek használjam erre az erőforrásom (amiből kevés van) mikor a napnak van még 23,5 órája amit teljesíteni kell? :) csak példaként írtam hogy sok apró változtatás lesz szükséges hogy tudjon működni egy háztartás. nyilván takarító munkákból se akrámit tudnék elvégezni, de épp eztért pest, sok a lehetőség. annó volt amit próbáltam és 1 órában se tudtam, volt amit tudtam 2 órában is :)


Tisztában vagyok minden lehetőséggel, veszéllyel stbstb, de nem ezek a kérdések, hanem hogy legyen hol lakni hogy végre dolgozhassak , harcolhassak hogy túléljük egyáltalán :)

16. Niti2
tegnapelőtt 06:04
Senkinek nincs tippje? :(
15. Niti2 (válaszként erre: 13. - Zsofi_876)
jún. 9. 08:00

Sziasztok!


Megtudom emelni a mosogatószeres flakont is, de sokkal több energia és miért pazarolnám el az erőmet egy mosogatással már korán ha lehet könnyebben is? :)


Itthon is takarítok, emelem a nehéz felmosó vödröt, stb. Ezért csak 1-1 órás munkák a cél, mert azt még tudnám teljesíteni (nyilván nem építkezés utáni takarítást, épp ezért cél a "lehetőségek városa" - ott nőttem fel, dolgoztam is keveset, ismerem a lehetőségeket :) ).


Ha úgy lenne amit írtam is- hogy havi 30ezrem maradna PEsten a keresemből akkor is belevágnék mert itt nincs semmi esély. Ott mindig lehet másik/ jobb munkahelyet találni, ezer lehetőség van és csak keresnem jelentkeznem kell. Itt viszon 0, azaz 0, szóval várhatoka csodára de abba belepusztulunk.


Így nincs idő már rég nincs. Szóval nem maradnék tanulni se (még ha tudnék se) mert sos dolgoznom kell).


Nyilván vannak jóindulatú anyukák, de erre nem lehet építeni, egyszerűen ahol ekkora a hiányállapot ott nem életszerű hogy majd mások segítenek. A neten egyébként is elszaporodtak a "rászorulók" és már csak ISten tudja kiszűrni ki is az valójában.

Nem lehet hogy a picinek és magamnak is majd jóindulatú anyukáktól kéregessek ruhát, cipőt, sapkát, tiszítószert, vagy bármit. És ha valaki ad mondjuk egy heti élelmiszert után újra kezdem előről? Pesten is lesz bőven szükségünk segítségre, de itt halottak vagyunk.

Az emberek szívesen segítenek, de ha megtudják hogy nem csak 1-2 ruha és egy domestosra van szükség hanem tulajdonképpen mindenre akkor elmegy az ember kedve. De egyébként is lehetetlen mindent összekéregetni, kizárt hogy ennyi mindent pótolni lehessen. De megvenni nem tudnék mindent, így mindenképp a külső segítség szükségeltetik, de ennek újta módjka se tisztázott. Alapítványokat inkább hagyjuk (van tapasztalatom bőven , legtöbbjük semmit se csinál, max egy liter olaj de nem sokra megyek ilyenekkel). Interneten pedig már mindenhol ezrek kérnek segítséget, ott elveszik az éterben (tudom próbáltam már nem egyszer). :(


Nem felelőtlen döntés ez, de inkább csatában esek el mint csak úgy ülni tétlenül, közben pedig beleőrülök mert nonstop azt hajkurászod hátha valahol valami lehetőség megjelenik az éterben- gyakorlatilag 24-ből 18 órát ezzel töltök 0 eredménnyel ahelyett hogy a gyerekemmel tudnék foglalkozni.


Ismerek jópár embert akik felelőtlenek és így lehetőséghez jutottak. Pl egy anyuka simán keres eltartási szerződéssel, holott se anyagilag nem tudná finanszirozni a néni szükséges kiadásait, se ápolni ha beteg lesz (és nem is áll szándékában) se temetést fizetni ha úgy alakul. Szimpla becsapással van tele a világ, bele se gondolnak ....

A másik anyuka meg simán odaköltözik egy "gondozottjához" anélkül hogy érdekelné ki az a másik fél, hogy viszonyul a gyerekhez, vagy hosszú távon működőképes lehet-e, semmi az ég világon.


De a kérdésemre még mindig nem látok választ, vagyis azt írtátok kb hogy "add fel, esélytelen :D " ahelyett hogy hol lehetne találni :)


Én azért reménykedem, ezért is írtam ezt a bejegyzést több szem többet lát alapon. Nem adom fel de minden nap szorul a hurok.

14. Enissa (válaszként erre: 7. - Niti2)
jún. 8. 23:10

Ha ennyire beteg vagy, akkor gondolom leszázalékolt vagy. Ha nincs meg az 5 éven belüli 3 ledolgozott éved, akkor jár az aktívkorúak szociális ellátása. Nem sok, de a semminél több. 30 ezerrel bentebb vagy. Ha csökkent a munkaképességed, akkor a szoc. munkások segítenek neked állást találni személyreszabottan Rehab intézetben.

Kicsit álmodozó vagy, nincs ezzel baj, segít túlélni, de a valóság azért mégis nagyon más.

Ha egy mosogatószeres flakont nem tudsz megemelni, akkor a felmosóvödröt, hogy tudnád? Egy irodában, hogy tudnád a kukákat kiüríteni lehajlás nélkül? Amíg Gyes-en vagy inkább tanulnod kellene, hogy ne fizikai munkába kelljen gondolkodnod.

Sok sikert!

13. zsofi_876 (válaszként erre: 8. - Niti2)
jún. 8. 22:51

Szia,


köszi, így már sokkal érthetőbb.

Én színtiszta jóindulat vagyok és nagyon jól ismerem a "bárhová, de azonnal" érzést, de:

Szeretnélek megóvni a csalódástól, ezért leírom a véleményem.

Azt írod, hogy hajolni, szemetest emelni is nehéz. Viszont olyanban gondolkozol, hogy több rövid pesti munka, pl. takarítás.

Ezzel az a gond reálisan nézve, hogy az ilyen állásoknál pont hogy a fizikai erőnlétet nézik és várják el.

Túljelentkezés van - pláne most - és pofatlanul keveset fizetnek, feketén... Se tb, semmi.

Ezt még ha valami csoda folytán el is tudnád kezdeni, bent maradni marha nehéz, mert hajtják az embert.

Aztán ott van az utazgatás.

Bkk alsó hangon 10000 havonta a bérlet. Ha mondjuk - én drukkolok - találsz lakhatást a 13. kerületben, meg 1-1 munkát a 18. és 3. kerületben, az sok sok óra. Hogy oldod meg a picivel? Mert vagy hajnali vagy délutáni szokott lenni a takarítás. Bölcsődébe hogy vinnéd el?

Tényleg csak azért írom, hogy nehogy akkor legyen csalódás, amikor már otthagytál csapot-papot.

El tudom képzelni, hogy mennyire változtatnál, de én biztosan máshogy kezdeném. Ha már így hozta az élet, igenis kell segítséget kérni.

Írod, hogy ruha sincs. Azt például simán össze lehetne adni egy olyan felületen. Élelmiszer csomagot, pelust is. Sok anyuka jószívű.


Megkerdezhetem, hogy most hogy éltek?

A pici apukája nem segít?

Jól értem, hogy az össz jövedelmed 40 körül van havonta? Ebbe bele lehet bolondulni :(

Tényleg agyalok, hogyan lehetne segíteni, de egyelőre nem nagyon van ötletem.

Azért még írok majd.

12. Niti2
jún. 8. 07:49

Nyugodtan nézzétek meg az állás hirdetéseket Sárvár Pápán sincs . Részmunkaidő jöhet szóba (a picit leteszem bölcsibe és oda is kell menni a munkahelyre . Aztán visszafelé is elkell jutnom ). Errefelé ez rengeteg idő . Esélytelen. 4 álláshirdetés összesen részmunkaidőben.


Egyetlen egyet találtam Spar takarító 1 órás. A busz és vonatjegy többe kerülne :)


Budapesten millió ilyen van.


Itt ha akad is egy kb 0az esélye hogy fel is vennènek pont engem aki egyedül gyerekkel van (azaz sokszor be se tudok menni ha beteg - bár nem szokott hála Istennek). És millió a jelentkező akik nálam tapasztalatabbak. Szóval minden szempontból lehetetlen helyzet van itt számomra .


Senki se tudja tényleg hol érdemes még érdeklődni? Nagyon elvagyok már keseredve annyira mínuszban vagyunk a fogam már kirohadt, bármi van gyógyszert se tudom kiváltani , ruhám sincs , 2 éven át pizsama nadrágban jarkaltam és most se sokkal jobb a helyzet (bár most mások jóvoltából lesz 1-2 ruhám ).


Se étel se tisztítószer semmit nem lehet 0ftbol. Megveszem a pelenkát popsitorlot még 1-2 dolgot és 0ft marad egy hónapra .Muszáj sikerülnie sos 😔

11. Niti2
jún. 8. 07:34

Én nagyon szívesen társulnék idős nénivel is, akinek örömöt tudok szerezni a személyemmel, akinek hiányzik a gyerekzsivaly :) csak túl sok a probléma.

Egyrészt ápolni nem tudnám, se emelni , se pelenkázni (ismerem a techinkáját, tanultam annó de fizikailag nem tudom). Tehát csak önellátó idős jöhetne szóba.

(Persze ígérhetnék fűt fát, de sose hazudok és sose ártok, cska olyat mondok amit "holtziher" hogy tartani tudok :) )

Aztán ott van az izomproblémám miatti speciális életvitelem. Ugyan nem kell nekem emelődaru vagy spéci akadálymentes ház, de sok apró változás , gyakorlatilag az egész háztartást érintő dolgok.


Mondok egy példát hogy könnyebb legyen érteni.

Mosogatásnál a flakont megemelni nehéz, megterhelő (nincs gondom vele imádok mosogatni is, de miért pazaroljam el az energiám ha egyszeráűbben is lehet?). Szóval egy szappanadagolóba öntöm át a mosogatószert. Ez apró változtatás de szükséges.


Kuka helye, felmosó helye, szekrény elrendezése (hajolni nem igazán tudok, ezért minden felülre kerül, ami lenti dolog annak pedig "emelvényt" építek amit könnyen felemelek). Tehát apró dolgok, nem falbontás, de ez egy nem idős embernek is problémát jelethet felborítani a jól megszokott dolgokat. Az pedig hogy egy ennyire rugalmas és empatikus hölgyet találok szintén kevés az esély. DE KERESEM!!! :) folyamatosan, nem adom fel! :)

10. Niti2 (válaszként erre: 3. - NomNom)
jún. 8. 07:27

igen ez nagyon ritka. a cikkben szereplő hölgy egy otthon lakója, így kap némivel több esélyt. de 80%-uk nem ilyen szerencsés akik bent laknak és nincs hová tovább menniük.


én pedig nem lakok otthonban tehát még az a lottóesély szuint sincs meg. de az édeskevés lenne egyébként is. de köszönöm, nyilván nem tudtad ezeket és segíteni próbáltál :) :) :) (szivecske) :)

9. Niti2 (válaszként erre: 5. - _Berry_)
jún. 8. 07:24

Ha valaki kiadná, természetesen minden általad felsorolt költséget én válallnék, maximum abban a hónapban csak népkonyháról ennénk, de megoldanám. Mert muszáj és így van csak esély fejlődni haladni , mert itt 0ftból 0 lehetőséggel semmi jóra nem lehet szamítani, se ruházat se étel, se egy mososzer se wc papír, semmit nem tudsz venni 0ftból. Szóval ott is inséges lenne de legalább lehetne hová mifelé küzdeni :)Egyház?....

Legtöbb válaszra se méltatott, de aki igen az annyit mondott hogy ilyen leehtőségről nem tudnak (meg se erőltették magukat egyébként), és "mind ISten kezében vagyunk". Hát erre inkább nem reagálok mert pokolra kerülök :)

(egy keresztény hölgy segített anyagilag, neki köszönhetem hogy tudtam 1-2 ruhát és 2 pár cipőt venni, és egy ideig még ételt is :) de ezekre nem lehet alapozni meg kéregetni, mennem , tennem kell :) )

8. Niti2 (válaszként erre: 6. - Zsofi_876)
jún. 8. 07:20

szia :)


2 éves a pici.

de remélem hogy találok, mert naponta találkozok olyan idősekkel is akiket kihasználtak becsaptak vagy cska rosszul bántak velük. Ezek a gonosz vagy nem feltétlenül gonosz csak felelőtlen emberek találtak ilyen lehetőséget, akkor hiszem hogy nekem - aki egy fűszálat nem képes keresztbe tenni másnak- is van remény. :)


ITt nincs munkalehetőség, csak gyár gyakorlatilag ahova esély lenn felvételre, de azt ugye nem tudom elvégezni. Másik hölgynek válaszomba kifejtettem ott látod ezt a témát :)

Online munka sincs, vagyis jobban mondva lenne éppenséggel egy, de mivel az ülő munka konrktéran megterhelőbb, nem tudok 4 órát se ülni egyhuzamban így egy 6 órás munkát kb 12 óra alatt tudnék elvégezni, ezzel igen kevés fizetésem lenne (100ezer se), plusz a bölcsi/ ovi mellett nem lenne rá ennyi időm, mert ha hazahoznám a picit is dolgoznom kéne részletekben még sokat.

Más online / telefonos munkáknak nem felelek meg, vagy autó, vagy kapcsolatok, vagy mobilitás - utazás is szükséges, vagy simán csak jutalékrendszeres, vagy komoly nyelvtudás,...


Munkásszállóra gyerekkel nem lehet. CSak anyaotthon de az esélytelen Budapest környékén. Csak vidéken lenne hely de az egyrészt nem életszerű hogy megint ne legyen egy hely ahol otthon legyünk (egy mini szobád van), és nem lenne ott munkalehetőség szintén. Mondjuk nem bánom, ha tudnátok milyen egy otthonban lakni sose javasolnátok senkinek :D De ettől függetlenül megpróbáltam :(


Nyilván pesten se lesz szép az élet, de ot van lehetőség, tovább lépni, fejlődni, haladni valamerre. ITt semmi.


Sárvártól nem messze lakunk egyébként. Ott sincs ilyesmi munkalehetős gmint pesten amit kifejtettem másik hsz-ben, de ha lenne se tudnék bejárni mert kb 2.5 óra az út oda (nem a menetidő sok hanem az átszállásoknál várakozás). és ugyanez vissza is.

De ezek ellenére ezeken a környrező városokba is kerestem kutattam, hirdettem .


Feltettem számtalan helyre autós kereső hirdetést is, de mai napig senki se jelentkezett.


Úgyhogy higyjétek el minden mást már megpróbáltam.

7. Niti2 (válaszként erre: 4. - Enissa)
jún. 8. 07:10

Sziasztok! NEhéz mindenkinek egyesével válaszolni, nem látom át még hogy működik ez a fórum felület :)


Már minden létező lehetőséget végigzongoráztam, állami dolgok, egyházi stb stb. Ebbe benne vannak az anyaotthonok és minden más is. Önkormányzati is értelemszerűen :)

Oda egyrészt aki jogosult pályázni az is lottó esélyekkel indul, sokan évek óta várnak tehát a csodára nem lehet alapozni, sos megoldásra van szükségünk. Másrészt nem pályázhatok nem felelek meg a feltételeknek. Nagyon ritkán x évente hirdetnek olyan ahol én is tudnék pályázni.


Munka téma bonyolult, nem ez most a fő szempont de leírom (csak nem szeretném ha ország világ olvasná minden részletét az életemnek :D )

Se ülni se állni nem tudok sokáig (4 órát sem), de Budapesten (ezért különleges) sok 1-1 1-2 órás munkák vannak , főleg takarítás, de bármi más is mindig van. Ezekből ollóznék össze jó sokáig mert több év is lehet mire "normális" úgy értem egy helyen tudok madj dolgozni.

Ésss egyébként igenis létezik olyan munkahely ami rugalmas, és a jövőben majd meg is fogom találni, csak nehéz :) . Pl hajléktalanszálló könyvtárában dolgoztam rövid ideig annó, oda bevittem egy kényelmes széket és akkor mentem ki mozogni amikor csak szükséges volt. 1 óránként de ha 20 percenként úgy is jó volt. Nyilván ezzel húzódik az idő és pazarlódik a munkaidő, de még mindig jobb mint tétlenül nézni ahogy elsodor az ár :)


Állami segítség tehát nincs semmilyen formában. Alapítványok se tudnak segíteni.


Mivel én becsületes és tisztességes vagyok és extrém lelkiismeretes, ezért én is csak hivatalos szerződéssel mennék bárhova, ahol a másik fél is biztosítva van hogy ha nem fizetnék, vagy kárt okozok, vagy bármi egyéb gond van akkor szó nélkül kitehet x napon belül :)

6. zsofi_876 (válaszként erre: 1. - Niti2)
jún. 7. 01:58

Szia, sajnálom, hogy így el vagy keseredve!

Hol élsz most?

Miért csak Pesten lenne munka, ami ráadásul nevetségesen keveset fizet (persze, ha nem 4 órában érted)?


Itt a legnehezebb a lakás dolog, iszonyat ingatlan árak vannak.

Kizártnak tartom, hogy találsz olyan idegent, aki belemenne sajnos ingyen lakhatásba.

Mennyi idős a pici?

Miért nem gondolkozol valami olyan munkában, amit mondjuk a mostani helyeden tudnál csinálni?

Már léteznek telefonos munkák is, most a járvány óta sok cég maradt a home officenál. Rájöttek, hogy sokat spórolhatnak vele, mégis működik.


Ha elárulnál pár dolgot, talán tudnánk veled ötletelni.

Elvileg vannak munkásszállók, de pici gyerekkel nem hinném hogy jó ötlet.

Én ennyi fizuért biztos, hogy nem jönnék Budapestre. Nincs más opció?

5. _Berry_ (válaszként erre: 1. - Niti2)
jún. 6. 12:05
Azért ez nem így van, hogy ha valaki kiadná neked ingyen az ingatlanát, akkor ő nem veszítene vele. Hiszen ha használod, akkor használódnak a dolgok. Ha elromlik egy tűzhely, mosógép, bojler, akkor azt ki javítsa meg? A tulajnak nem érné meg a semmi bevételért több 10 ezret áldozni rá, neked meg nem lenne rá pénzed. Egyház mit mond, miért nem segít?
4. Enissa (válaszként erre: 1. - Niti2)
jún. 6. 07:56

Azt tanácsolnám,hogy keresd meg írásban a budapesti Vöröskereszt fővárosi szervetetát. V. ker. Arany János utca és így, ahogy itt röviden részletezd a problémád. Itt létezik anya otthon, vagy

Ha izombetegséged van, gondolom leszázalékolt vagy.

Illetve felteszem azt a kérdést, ha időseknek nem tudnál a hétköznapjaikban segíteni, akkor milyen munkát tudnál vállalni, amit a jelenlegi helyeden nem? A gyermeked eltudod látni?

Állami segítségben gondolkodnék a helyedben, mert egy beteg embert, gyerekkel CSAK jól megírt közjegyzői szerződéssel lehet kitenni, ha valaki nem azonnal a "kétajtósokat" akarja bevetni.

Sok sikert!

jún. 6. 06:59

Vannak különböző programok, de nem egyszerű.

[link]

2. NomNom (válaszként erre: 1. - Niti2)
jún. 6. 06:55

Bp-n kihasználatlan, üresen álló ingatlan? Kizártnak tartom...:/

Csak vmi önkormányzati lakás v hasonló lehet megoldás esetleg.

jún. 6. 06:52

Sziasztok!

Egyedül nevelem a picim, egzisztenciálisan végletekig mínuszban. Budapesten lenne csak munka számomra (ezt most nem fejtenèm ki első körben).

Se ingatlanom semmim sincs, Bp-en is max 100ezret fogok keresni. Ebből albérlet lehetetlen lenne. Szerintetek létezhet ingyen lakhatás és ha igen, akkor hogy tudnám megtalálni? (Rezsit természetesen fizetném)


Arra gondoltam hogy ha van valakinek üresen álló ingatlan, akkor ő se veszítene vele nekünk pedig az életünket jelentené.


Minden egyéb lehetőséget végig jártam, állami egyházi, mindent végig zongoráztam tényleg !


Izomgyengesegem van ezért idős nénit ápolni nem tudnék, nagyjából ezzel le is szűkült 0-ra lehetőségek tárháza .


Annyi olyan olvasok hogy rossz emberek átvertek másokat hasonló témában , ezért remélem hogy nekem aki még egy gyufaszálat se tenné zsebre és a világot is átölelnèm - lehet esélyem . Csak épp nem tudom hogy találhatnèk.


Ezügyben is már mindent megpróbáltam már nem sok esélyt látok . Az idő pedig szorít, minden nap amíg nem tudunk felköltözni Bp-re 0ftból kell mindent megoldanom. (Persze gyes és családi van de az a 38ezer Ft pelenkára popsitörlőre el is megy kb ).


A másik ami bonyolítja hogy hosszú távon gondolkodok csak. Ugyanis a picinek is trauma lenne ha költözni kellene gyakran , végre szükségünk lenne egy helyre amit otthonnak hívhatunk.

Az már a másik dolog hogy az állapotom miatt mindent kicsit másképp tudok megoldani ezért a teljes háztartást személyre kell szabnom. Egy ilyen kivitelezése (anyagi forrás nélkül) legalább 1 év. Mire mindent betudok szerezni és helyre tenni , átalakítani hogy könnyebb legyen a mindennap.


Kicsit butuskára sikeredett az írás elnézést :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook