Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Lakásvásárlási illeték, elengedési kérelem. fórum

Lakásvásárlási illeték, elengedési kérelem. (tudásbázis kérdés)

1 2 3
61. Simonj
2016. febr. 7. 11:48
Az a baj, ha elutasították a kérelmedet akkor 200 ezer forintig bírságolhatnak! Amennyiben ketten vettétek és mindkettőtöknek elutasították akkor baj van! A kérelmed valószínűleg ingyenesem letöltött kérelem minta lehetett, amiben minden össze van hordva (elengedés, törlés,részlet) és azt tanácsolják, hogy csak írd meg és sírj benne! Ezek semmit nem érnek, tele van a net ilyen szeméttel és csak te fázol rá. Keresd meg ezt az oldalt, könyvelőt, aki kimondottan ilyen ügyekkel foglalkozik.
2016. jan. 14. 08:27
Sziasztok! Van olyan, aki fellebezte a hatarozatot? Se reszletfizetest, se halasztast nem kaptam. Az elengedesben es a merseklesben nem ks remenykedtem, de olyan dolgokra hivatkoznak, amik szerintem nem alljak meg a helyuket vagyis nekem ellentmondasos az indoklasuk. En fellebeznek, de fogalmam sincs hogy kell. Az illeteket hogy kell fizetni? Illetekbelyeget kell venni? Azt hiva kell ragasztani? Bicsanat, tok ego, de tleg nem tudom.
59. novkrisztina0508 (válaszként erre: 58. - Hhajni0909)
2014. dec. 4. 01:42
Én ugyanígy jártam a letöltött kérelem mintával, és ráadásul meg is büntettek!Majdnem szívinfarktust kaptam amikor láttam, hogy 50% a bírság.Az a szomorú, hogy az adóhivatalban az ügyintéző is azt mondta a szociális körülményeink miatt rászorulók vagyunk, mégis kétszer utasítottak el! Ilyen amikor spórolni próbál a szegény ember! Itt olvastam egy oldalról ( kerelmek-beadvanyok.hu )és ők segítettek a papírokban, hogy legalább a bírságot utólag elengedjék, ha már így bekavartam magamnak!Megmondom őszintén, én még most sem értem így utólag sem, mit, hova és mért kellett írni!
2014. okt. 18. 09:35
Méltányossági kérelem mintát letöltöttem, de elutasították formai hibák miatt! Nagy átverés ezek a letölthető kérelem minták! Pont a lényeg, az indoklás rész nincs benne, pedig az lenne a lényeg! Azt monda az ügyintéző örüljek, hogy nem büntettek meg! Mit lehet és mit nem az indokba írni, mert mindenki mást mond! Leírtam a valós igazságot, hogy alig élünk meg, de belekötöttek mindenbe. Az adatlap mellé kérelmet is kell írni?
2013. febr. 6. 20:52
Van még olyan,hogy elengedjék,vagy kamatmentes részletre kapjam?Most ? százalék?
56. 34c48a3825 (válaszként erre: 54. - Helga.srumf)
2012. máj. 3. 12:49
Hazudsz és reklámozol. Nehogy bedőljön ennek valaki!!!
55. CsillagTM (válaszként erre: 54. - Helga.srumf)
2012. máj. 3. 11:01

már tavaly októberben is felfedezted...


és neked sincs más hsz-ed.


beindult a gépezet?:P

2012. máj. 3. 10:01

Köszönöm a tippet, megkerestem az általatok ajánlott oldalt és sikerűlt ismételt kérelem után méltányosságot kapnunk, elengedték a felét!

Ajánlom mindenkinek ezt az oldalt, mert azt biztos megtanultam,nem érdemes egyedül, kéretlen tanácsokra halgatva nekivágni.

___________________________________________________


[link]

2012. máj. 2. 23:51

Illeték részletfizetési kérelmet, vagy törlési kérelmet, a megadott határidő betartásával lehet beadni az ügyben eljáró hatósághoz.

Illeték részletfizetési kérelmet, vagy törlési kérelmet, szociális helyzetre való tekintettel lehet kérni.

" a mai gazdasági helyzetben, az átlagemberek nagy része ide sorolható "

Szociális rászorultságot minden esetben a kérelmezőnek kell bizonyítani, ezt igazoló dokumentumokat beszereznie, és a kérelemhez csatolni.

Az eljárás díja, amennyiben nem fellebbezésként, hanem kérelemként adjuk be 2200 Ft. Ezt az összeget a kérelmen, illetékbélyeg formájában kell leróni.

Amennyiben a kérelmező, illeték részletfizetési kérelmet ad be, ebben az esetben egyidejűleg a kamatmentes részletfizetést is kérelmezni kell.

Illetve, az ingyenesen letölthető vagyonnyilatkozatot minden esetben a kérelemhez csatolni.

Nagyon fontos, hogy ezeket a kérelmeket PÓTLÉK MENTESEN kell kérni, különben ha meg is adják pl. a részletfizetést, a tartozásra eső késedelmi pótlékot ki fogják vetni. A beadott kérelemnek halasztó hatálya van, vagyis a határozat meghozataláig nem kell fizetni.

Illeték részletfizetési, törlési kérelem


Személyes véleményem a következő:

Kérelmet, a fent említett témában beadni mindig érdemes, illetve tanácsos !

DE MINDENKÉPPEN FORDULJUNK A TÉMÁBAN JÁRATOS SZEMÉLYHEZ !

Kellő körültekintés nélkül kérelmet beadni nagy felelőtlenség és butaság !

Az interneten rengeteg olyan oldal található, ahol az ügyvédi összeg töredékéjért kérelmet hozzáértő kezek megírják.

Továbbiakban, az ügyben járatos személy rengeteg olyan jó tanáccsal tud ellátni minket, amivel rengeteg idő és pénzt spórolható meg.

A Magyar Köztársaság Alkotmányában deklarált jogok és kötelezettségek közé tartozik, hogy „országunk minden állampolgára köteles jövedelmi és vagyoni viszonyainak megfelelően a közterhekhez hozzájárulni”. Az adózás és adóztatás elsődleges szerepe, hogy érvényt szerezzen az alkotmányban foglaltaknak. Az adójogszabályok általános jellegű szabályozásából adódóan azonban lehetetlen a kivételes, egyedi esetek, körülmények figyelembevétele, így előállhat olyan helyzet, amikor – a jogalkotói szándék ellenére – az arányos adózás alapelve csorbát szenved.


Az adózás rendjéről szóló törvény (Art. ) ezért meghatározott feltételek mellett kifejezett méltányossági jogkört biztosít az adóhatóság számára, mely egyedi esetekben enyhítési lehetőséget ad a törvény szigorával szemben. Alapelvként írja elő, hogy „az adóhatóság köteles méltányosan eljárni, és ha a törvényben meghatározott feltételek fennállnak, az adótartozást mérsékli, illetve fizetési könnyítést engedélyez. ”


Az adóhatóság méltányossági jogkörében csak akkor járhat el, ha ezt a törvény lehetővé teszi, de egyben köteles is a méltányosság jogával élni, amennyiben az adózó bizonyítja, hogy körülményei a méltányosság feltételeinek megfelelnek.


A törvény méltányossági lehetőséget biztosít azon adózók részére, akik (amelyek) az adójogszabályokban meghatározott, bevallott vagy az adóhatóság által jogerős határozatban előírt fizetési kötelezettségeiket valamilyen méltányolható gazdasági vagy személyes okból az esedékesség időpontjáig nem vagy csak részben tudják teljesíteni. Ezen eljárások alapja a végrehajtható okiraton (bevallás, fizetési kötelezettséget megállapító jogerős adóhatósági határozat) alapuló fizetési kötelezettség halasztására, részletekben történő megfizetésére, mérséklésére illetve elengedésére, összefoglaló néven: fizetési kedvezményre irányuló kérelem. A mérséklés iránti kérelmek elbírálása során fel sem merül a késedelmi pótlék felszámításakor és a bírság kiszabásakor értékelhető körülmények vizsgálata (az adóhiány keletkezési körülményei, a bírság kiszabására okot adó cselekmény, mulasztás súlya, gyakorisága), mivel ezek mérlegelése a jogkövetkezményt megállapító alapeljárásban már megtörtént. A fizetési kedvezmények elbírálása során tehát csak az bír jelentőséggel, hogy a konkrét esetben a méltányosság gyakorlásának törvényi feltételei fennállnak-e avagy sem.


A fizetési kedvezményi méltányossági jogkört alapvetően az APEH területi szervei fizetési kedvezmények (fő) osztályai, másodfokon a Központi Hivatal Hatósági főosztálya gyakorolja. Kivételt képeznek ez alól a 273/2006. (XII. 23. ) Kormány rendelet 2. § (1) bekezdésében foglalt, a Kiemelt Adózók Igazgatóságának a kizárólagos illetékességi körébe rendelt adózók.


Az állami adóhatóság fizetési kedvezményre irányuló eljárása az állami adóhatóság által nyilvántartott adók és járulékok vonatkozásában benyújtott


fizetési halasztás és részletfizetés iránti kérelmek, illetve

52. CsillagTM (válaszként erre: 49. - 34c48a3825)
2012. márc. 24. 13:13
tudsz segíteni, hol találom a törvényi feltételeket?
2012. márc. 24. 10:39
k
2012. márc. 24. 10:39
munkanélküliségre senki ne hivatkozzon, mert akkor még részletfizetést SEM engedélyeznem, nemhogy elengedést vagy mérséklést
49. 34c48a3825 (válaszként erre: 48. - CsillagTM)
2012. márc. 24. 09:10
Igazából sajnos nem oszt, nem szoroz a szöveg. Ha mérséklést kérsz, akkor matekoznak és ha megfelelsz a törvényi feltételeknek, akkor lesz, ha nem, akkor nem.
48. CsillagTM (válaszként erre: 47. - 34c48a3825)
2012. márc. 23. 22:48
a 12 hónapos részlet már tuti, mondom, azt megkaptuk. 24-re nem akarjuk kérni, inkább a mérséklését...meglátjuk, meg tudom-e jól fogalmazni.
47. 34c48a3825 (válaszként erre: 46. - CsillagTM)
2012. márc. 23. 18:59

Manapság mindent kérni kell, azaz, amit nem írsz be a kérvénybe, az nincs, nem tudom, korábban hogy volt. A 24 hónap az, amit megadnak maximum, ha azt kéred 35 év alatt.

Kicsit szigorodtak a szabályok és az elbírálás.

46. CsillagTM (válaszként erre: 43. - 34c48a3825)
2012. márc. 23. 17:03

köszi!


(a 12 havi részletet automatice megkaptuk, így 35 év alatt)

45. 34c48a3825 (válaszként erre: 39. - MrKovi)
2012. márc. 23. 16:18
Nincs olyan, hogy jól megfogalmazott kérvény, csak a tényeket veszik alapul, amit igazolni tud az ember papírral. Ne vetíts :))))
44. 34c48a3825 (válaszként erre: 40. - Vámpír)
2012. márc. 23. 16:17
Van az apehnak helyi tarifával hívható száma, ott ezt megmondják neked pontosan, illetve az ügyvéded is tud segíteni.
43. 34c48a3825 (válaszként erre: 42. - CsillagTM)
2012. márc. 23. 16:16

A jelen gyakorlat kizárólag az anyagiakat veszi figyelembe, tehát a tényeket. Nincs olyan, hogy valaki sokat sír-rí és elengedik.

A beadványban nincs is erre hely, illetve abban, amit ki kell tölteni majd a kérvény után, ezt ők küldik.

Levonják az összes, számlával igazolható havi kiadást a havi bevételből és ezt osztják el az együtt élők számával. Ha ez kevesebb, mint az öregségi nyugdíjminimum, akkor lehet mérsékelni/elengedni, különben nem fognak.


24 hónapra, kamatmentesen részletet adnak, ha ezt így kéred és beírod, hogy egyben nem, de így ki tudjátok fizetni.

2012. márc. 23. 15:08
van itt olyan, akinek elengedték/mérsékelték? megkérdezhetem, h mivel indokolt a beadványban?
2011. aug. 5. 11:23
Van aki tud ebben segíteni?
2011. aug. 5. 10:43

Sziasztok,

Ha eladom a lakásomat 12M Ft-ért és ebből 5 a hitelem amit visszafizetek, és marad 7M Ft.

Amit szeretnék venni lakást az 10M Ft. A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor nézik hogy a két lakás között mennyi a difi és hogy asszerint számolják az illetéket? Vagy csak az új lakást nézik hogy a 10M Ft után fizessek?


Vagy ha az új lakást többért veszem mint az előzőt, akkor kell csak illetéket fizetni?

39. MrKovi (válaszként erre: 35. - 29)
2011. ápr. 23. 13:08

Először is szeretném leszögezni,hogy van, igen van rá mód és lehetőség, hogy elengedjék, csökkentsék vagy részletfizetést engedélyezzenek !!

A lakásvásárlásra kiszabott illetékre, több lehetőség is van.


- első körben a szociális helyzetedre való tekintettel kérheted, az illeték elengedését, csökkentését.

A szociális helyzetre hivatkozhatsz : kevés jövedelem,gyermekek száma, munkanélküliség,betegségek,közüzemi tartozás...stb.

- kérheted a részlet fizetést, ez általában 24 hó.

- ha már megkaptad a részletfizetést, ismételten a rosz anyagi helyzetre tekintettel, ennek is az idéglenes felfüggesztését.

Általában, illeték elengedése csak szociális alapon lehetséges.

Viszont a mostani helyzetre tekintettel, majdnem minden átlag keresetből élő, gyerekes család ide vonatkozik.

Egy jól megfogalmazott kérelemben mindezek össze foglalhatóak.

A legfontosabb, hogy a hivatal azt lássa, nem zárkózol el a megoldástól.

Nem győzöm hangoztatni, hogy mindig időben válaszolni,válaszolni,és valósat állítani.

Senki ne essen abba a hibába, hogy hetet havat össze hord, és kérincselő siránkozó levelet ír.

Csak olyan írja meg a levelet, akinek van már tapasztalata. Precíz, jól összeszedett,tömör levélre van szükség.

A hivatalok felé megírt levelekben, csak egy dobásunk van.

Ajánlom mindenkinek ezt az oldat,

[link]

A tanácsok menüben, összeszedett segítséget kapsz.


Sok sikert mindenkinek!

38. 29
2011. jan. 12. 10:56

Szia!


Köszönöm a választ, hát elküldtem a kérelmet még dec. 22én. azóta még nem ragáltak.

Sztetek meddig várjak??


Teo

37. 99279bb06f (válaszként erre: 35. - 29)
2010. dec. 17. 14:27

Azzal nem veszítesz, ha beadsz egy kérvényt - de szerintem inkább részletfizetést fognak engedélyezni, mert kell a pénz nekik is.

Nagyon-nagyon indokolt esetben engednek az árból és a teljes összeget még több gyereknél, betegségnél, rossz körülmények esetén sem szokták.

2010. dec. 17. 13:00
Sziasztok!Nekem első lakásnál 2 tartós beteg gyermek mellett ki kellett fizetnem az utolsó fillérig.36 havi részletben.
35. 29
2010. dec. 17. 12:49

Sziasztok!

Vannak újabb tapasztalatok illetékfizetéssel kapcsolatban? Van esély, hogy elengedjék az összeget, vagy csökkentsék?

Nekem pont most aktuális a téma és levélben kérelmezném az összeg elengedését először.


Teo

34. d88030a7e1 (válaszként erre: 31. - Szeplaki 3)
2008. okt. 15. 09:35

Szia!

Mi most benne vagyunk a sűrűjében sajnos. Szerintem az illeték összegéből nem engednek, de mindenképpen próbáld meg. Viszont lehet kérni részletfizetést.

Nekünk 40.000 forintjával kell fizetni, de az unokatesómék elég szarul állnak és nekik 5.000 forint fejenként a részlet.

33. 1eb84e4bad (válaszként erre: 31. - Szeplaki 3)
2008. okt. 13. 08:58
próbáljtok meg! megvan az esély, vagy legalábbi egy mérséklésre mindenképp! mindent szépen le kell írni, szájbarágósan.
2008. okt. 12. 05:58

Tesóméknak engedtek az illetékből és első lakásukat vették!

Szeplaki3,sztem egy próbát mindenképpen megér!

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook