Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Lábosban sütött oldalas recept

Lábosban sütött oldalas recept

A Lábosban sütött oldalas hozzávalói:
1.5 kg sertésoldalas
3 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt köménymag
zsiradék


Lábosban sütött oldalas

A Lábosban sütött oldalas elkészítési módja:
A húst 2-3 csont mentén feldarabolom. Vastag falú lábosban zsírt hevítek, beleteszem a húsdarabokat. Addig pirítom forgatva őket, amíg a húsok mindkét oldala barnás kérget kap. Fűszerezem, hozzáadom a felnegyedelt vöröshagymát, a szeletelt fokhagymát, és fedő alatt puhára párolom. Ha szükséges, a vizet pótolom. (Nekem nem volt szükséges, túl vizesek a húsok.) Mikor omlósra párolódott, fedő nélkül pirítom, így elpárolog a víz és finom szaft marad vissza.

Zöldségkörettel tálalható, jelen esetben cukkinivel.


Kategória: Húsételek receptjei


A lábosban sütött oldalas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook