Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kutyatáplálás? Segítsetek! fórum

Kutyatáplálás? Segítsetek! (beszélgetős fórum)


1 2
2012. júl. 4. 06:25

Kisállat tulajdonosok Életveszély FIGYELEM!!


Szivacsos agykárosodást mutattak ki egy szúrópróba-szerűen elvégzett állatorvosi ellenőrzéskor három tehénnél Hollandiában - jelentette be kedden a tulajdonos cég, a hanfordi Baker Commodities vezérigazgató-helyettese, Dennis Luckey.


Az amerikai mezőgazdasági minisztérium megerősítette: ez a negyedik eset, hogy egy kergemarhakór-teszt pozitív eredményt mutatott ki. A tárca tájékoztatta a fogyasztókat, hogy az állat nem állt kapcsolatban az élelmiszerellátással közvetett módon. Az állateledel gyártás az a terület, amely érintett.


John Clifford, a tárca vezető állatorvosa szerint az eset "atipikus". A holland agrártárca az esetről értesítette az Állategészségügyi Világszervezetet (OIE) és az Egyesült Államok kereskedelmi partnereit. Az érintett országok: Csehország, Románia, Magyarország, Németország és Ausztria.

A beteg állatok csontlisztjéből készülő állateledelek érintik a: Friskies, Darling, Pedigree, Chappi, Kitekat, Whiskas, és Panzi állattápokat.


A Budapesti Tisztiorvosi Szolgálat szerint, Magyarországra eddig az érintett kutya- és macskaeledek és száraztápok közül, a csak VI. és VII. kerületi kisállat boltokba került fertőzött ellátmány.

A Budapesti Tisztiorvosi Szolgálat határozottan felhívja a lakosság figyelmét az említett kerületek boltjaiban való vásárlás elkerülésére, és zárlatot rendel el a boltokban árusított kisállat élelmiszerekre.


Noha nincs arra bizonyíték, hogy a kór a tejfogyasztással, vagy cseppfertőzéssel is átterjedhet az emberre, a chicagói tőzsdén az élőállat-határidőügyletek meredeken zuhanni kezdtek.


Az Egyesült Államokban először 2003-ban fedeztek fel BSE-kóros marhát, ami 3 milliárd dolláros kárt okozott a marhahús-exportnak.

2010. szept. 29. 20:28

és olyan tanácsa valakinek hogy azt hogy tudom elérni hogy ha már benn nemigen pisil-kakil be akkor hogyan szoktassam rá hogy jelezzen ha mennie kell. Eddíg inkább mindíg kiviszem többször napközbe de nem tűnt fel hogy ha éppen neki soron kívül dolga van jelezne. Odaül sokszor az ajtó elé de aztán van hogy kimegyünk csak játszás van belőle mert valami mindíg eltereli a figyelmét. pl, bogarak, madarak...minden ami mozog. :-)

Amúgy nagyon kios értelmes kiskutya úgy érzem gyorsan tanul de néha még történik baleset benn is.

2010. szept. 29. 20:25
Sziasztok! Köszönöm szépen a sok tanácsot. Nagyon ezer bocs érte de az elmúlt két hétben nem volt időm feljönni. Azóta voltunk kutyadokinál és ő is azt mondta adhatunk neki mást is a száraz tápon kívül de csak olyan enyhe nem fűszeres nem zsíros kaját.Úgynézem amit eddíg kapott ízlik neki minden.
43. mendra (válaszként erre: 42. - Mendra)
2010. szept. 20. 18:27
megjegyzem nálunk ahol én lakom ott ESZET és nem észt.:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
42. mendra
2010. szept. 20. 18:24
Nem .Nem gondolkodtam valoszinü nem is fogok.Ez nem az a fórum ahol a nyelvtan órát kell osztályoznod.Azt hiszem többen is elolvasták ha hibás hanem.A lényegen nem változtat,hiszen te is elolvastad csak épp nem értesz vele egyet.Miután a fórum hozzászólásaidat elolvasva SZÁRAZTÁP rajongóvagy nincs miről beszélnünk.Ha már nem tudtál érdemben hozzászolni akkor ne oszt nekem itt az eszet.
41. andi6020 (válaszként erre: 40. - Mendra)
2010. szept. 20. 18:06

Én meg azt nem tudom elképzelni, hogy egy felnőtt ember hogy ejthet ennyi helyesírási hibát.

Gondolkodtál már azon, hogy az a sok piros hullám az írásod alatt mit jelent? :S

40. mendra
2010. szept. 20. 17:26
Pont ma beszéltem egy ismerösömmel aki rengeteget dolgozik alig van otthon ,igy nem vezet háztartást.Haragszom rá ,hogy minek tart kutyát az ilyen ember aki nemtud gondoskodni rola.A lényeg,hogy 5,6 éves kutyája van,aki most hány és megy a hasa.Elnem tudja kébzelni milehet vele hisz este mikor hazaesik a melobol odarak neki egy kis szárazkaját amit nagyon szeret a kutya.Azt vette észre ,hogy bocsi de olyan a széklete szine mint a margarin.Világos és hig most épp de van mikor szorulása van.Orvos szerint nincs a kutyának epe festése a sok száraz kajátol.Az ö orvosa aztmondta ,ugyanugy kell elkébzelni az ö szervezetüket mint az emberét .Ehez mérten kell etetni ŐT IDÉZTEM .
39. andi6020 (válaszként erre: 38. - Szanád)
2010. szept. 19. 19:02

"Te még hiszel a mesékben , hogy a minőségi tápban benne van a sok felsorolt cucc, a? a csomagolásra bármit rá lehet írni"Na ez pl nagy baromság.

Rettenetesen sajnáljuk, hogy eljöttél a fórumról.

Ott voltál egyáltalán? Nekem fel sem tűnt.....

38. szanád (válaszként erre: 34. - Andi6020)
2010. szept. 19. 18:56

mert ?..de nagyra vagy magaddal.))..ezért jöttem el a yorkis fórumról is...

miattatok nem etettem a kutyát napokig szárazzal,mert a sok okos ezt tanácsolta , hogy csak azt kell neki adni...olyan éhes volt a kutya , de akkor sem ette meg a tápot.

mint írtam teljesen magától rászokott, és most kevert kaját kap.

Különben is teljesen felesleges vitatkozni ezen, mindenkinek más az álláspontja és a tapasztalata..

Mindenki azt adjon a kutyájának amit jónak lát..

Viszlát..

37. Enissa
2010. szept. 19. 17:15
Én pedig a LIVE tévén néztem mit adnak nekünk embereknek, lsd. 1 hete vasárnap. Klinikai professzorok, kontra élelmiszergyártók. Azért mondom kár ezen vitatkozni. Ott van a magyar őrölt paprika , mérgező gyermek tápszer, gyermekeknek készült tejes ital, bébiétel stb. Ezekbe sem lett volna szabad mérgezőanyagnoknak lenni, de volt. És akkor még hányra nem derül fény. Annak ellenére NEM MONDTAM senkinek, hogy NE ETESSE kedvencét azzal amivel akarja.
36. Kamillka (válaszként erre: 32. - Enissa)
2010. szept. 19. 14:48

Tény, hogy nem szoktam táp gyárakba kirándulni és nem kísérem szemmel a gyártási folyamatot, de nem lehet bevizsgálás nélkül kirakni a boltok polcára semmit! Az állati és emberi tápláléknak is azt kell tartalmaznia, ami a zacsin rajta van. Ergo, ha a gyártó állítja, hogy szója/gabona vagy marha/ csirkehús mentes a tápja és nem allergizál, akkor egy ezekre érzékeny kutya nem tudná megenni, ha hazugság lenne. Mivel egyre több jó minőségű táp van a piacon, a gyártóknak is hangsúlyt kell fektetni a minőségre és nem éri meg ilyen primitív dologgal elrontaniuk a hírnevüket és elvadítani a vevőiket, hogy téves adatokat írnak a zacskóra.


A múltkor néztem egy dokumentum filmet az állateledelekről és gyógyszerekről és a készítők utána jártak miből készülnek. A végeredmény az lett, hogy emberi fogyasztásra is alkalmas minőségileg.

35. Panni58 (válaszként erre: 27. - Kamillka)
2010. szept. 19. 14:39

Teljesen egyetértek veled, lehet, hogy azért, mert elég érzékeny fajta a kutyánk. Nekünk az állatorvos a legelején felsorolt egy csomó tápot, kiegészítve azzal, hogy mit kell kiegészíteni kalciummal, mi az, ami tartalmazza... A labik izületei nagyon érzékenyek, ha kölyök korában nem kap meg mindent az egészséges fejlődéshez, később műtétekre költheti az ember a rengeteg pénzt...

Persze, hogy mi is adunk neki rizst, vagy rizzsel főtt húst, amikor diétára kényszerül, mert náluk is előfordul, vírusos, bakteriális gyomor vagy bélfertőzés, hisz suliba, sétálni, kirándulni jár, de normál esetben a neki való, neki gyártott tápot kapja. És egészséges, erős, vidám kutya. :)

34. andi6020 (válaszként erre: 26. - Szanád)
2010. szept. 19. 14:30
Anyám, Te mekkora baromságokat tudsz beszélni!
33. Enissa
2010. szept. 19. 14:25
Látom sok helyesírási hibát vétettem, bocs érte, de rohanok el.
32. Enissa (válaszként erre: 27. - Kamillka)
2010. szept. 19. 14:24

Akármelyik, metrne vállalni, mert így is megéri nekik. milliárdok mellett nekik az semmiség.


Én nem sértegettelek, jó lenne, ha Te sem tennéd, írd személy nélkül a véleményed. ennyi intelligenciának minden emberbe kell, hogy szorúljon. azért, mert Te nem láttad amit én , attól azmég nem baromság, max. hiányos a tudásod etéren.

31. Enissa (válaszként erre: 29. - Bcicus)
2010. szept. 19. 14:20

Ok. Én tudom amit tudok, Te tudod amit tudsz. Ne vitatkozzunk már ezen, leírtam azzal eteti mindenki a kefvencét amival akarja, vagy amennyire anyagi lehetősége engedi.

a véleményem nem változik, nyílván a tiéd sem. Maradjunk ennyiben. további szép és nyugis napot!

30. Enissa (válaszként erre: 28. - Kamillka)
2010. szept. 19. 14:17

Tudom-tudom, csak ez egy sarkított példa volt. Az ivartalanítás ue.


Sajna gyógyszerek , állati vagy emberi ua. és a tápokkon hatalmas haszon van.

29. Bcicus (válaszként erre: 25. - Enissa)
2010. szept. 19. 14:09
Az ilyen tápokból van a legkevesebb hasznuk az állatorvosoknak, ráadásul helyet igényel a tárolásuk. Azért árulják, mert ez a jó a kutyáknak. Nem véletlenül a sajátjukat is ezzel etetik.
28. Kamillka (válaszként erre: 25. - Enissa)
2010. szept. 19. 14:06
Hidd el egy oltáson is marad jócskán pénzük. Sokan rosszul lennének, ha megtudnák, menyibe kerül 1 vakcina. Vajon miért lehet, hogy vidéken 3500-ért is megéri beadni 1 kombit, úgy hogy marad neki rajta nyereség, pesten meg 8000-t is elkérnek érte. Ráadásul a gyógyszergyártó cégek jutalékot is fizetnek azért, hogy az ő vakcinájukkal oltanak.
27. Kamillka (válaszként erre: 22. - Enissa)
2010. szept. 19. 14:02

Igen látom rajta, hogy tartósítószer mentes, emberi fogyasztásra is alkalmas anyagokból készül és bio. Nehogy azt mond már, hogy te ugyan ezt látod a tes.os csirkefarháton vagy combon is, hogy nem szóján tartott csirke...


Mindenki azzal etet, amivel akar. Az viszont röhelyes, mikor valaki azt mondja neki nem hajlandó megenni a tápot a kutyája. ÉS mi lesz, ha kis huncut, majd nem hajlandó más csinálni? Valószínű, hogy a farkas éhes kutya is kész éhen halni meg sztrájkolni, mert táp van előtte LOL Mert eteti mellé valamivel, és megteheti, hogy válogat, azért nem eszi. Lehet hússal meg rizzsel meg zöldségekkel etetni, de akkor tessék megfőzni neki külön, sótlan vízben. Nem kell 10 féle tápot megvenni a kutyának, te döntsd el, hogy melyik az az egy, ami neked szimpi és a környéketeken könnyen meg tuod venni.


Mielőtt meg valaki leír ilyen baromságot, gondolkozzon már rajta, hogy melyik tápgyártó merne felvállalni egy száz milliós nagyságrendű pert azért, mert szarabb alapanyaggal dolgoznak, mint ami a zacskón fel van tüntetve, vagy az állat életét megrövidítik? Aki ilyet leír, belegondol, hogy abból micsoda botrány kerekedne? Én még olyan állatorvossal nem találkoztam, aki csak arra biztatna, hogy kizárólag maradékon éljen a kutya. Abban egyet értünk, hogy nem fog belepusztulni, sem a gombapaprikásba, sem a töltött káposztába, se a chapp.be és társaiba, de a legjobb a prémium táp. Minden vitamin bennük van és fogát is karban tartja, mivel nem fűszeres, nem lesz büdös a pofája, keményet és keveset fog kakálni tőle, hosszú távon meg a leggazdaságosabb etetési módszer, ha már volt szó az árukról.

26. szanád (válaszként erre: 20. - Dév Sztyuart)
2010. szept. 19. 13:00

a kutyának is kell só....

Te még hiszel a mesékben , hogy a minőségi tápban benne van a sok felsorolt cucc, a? a csomagolásra bármit rá lehet írni ,

a kutyinknak a széklete teljesen normális , a kevert étkezéstől függetlenül

a szárítás eleve tartósítás,

25. Enissa
2010. szept. 19. 12:44

Én nem akarlak meggyőzni, én csak a tapasztalatomat írtam le.

Az állati kedvenceik tápja hatalmas üzlet, mivel minden gazdi a legjobbat szeretné adni a cicájának, kutyájának vagy akármilyen állatának.

Tudom néhány állatorvos mennyit profitál abból, hogy némely tápot reklámoz a kuncsaftoknak, amit a rendelőjében meg is vásárolhat a gazdi. Rohadtul nem érdekli őket mit reklámoznak, hiszen nem az a lényeg, hogy egészséges állatok legyenek, akkor miből profitál, ha egészségesek az állatok, attól a néhány kötelező oltásból, féregtelenítőtől? attól nem lesz gazdagabb. :S Itt hozzáteszem, mindig tisztelet a kivételnek és akinek nem inge ne vegye magára. Tudatában vannak itt sokan miből készül az állati szárazeledel amit később az emberek fogyasztanak el, nekem volt hozzá szerencsétlenségem látni és ezek haszonállatok, amit mi emberek eszünk meg. Hogy kerül állati szemét,hulladék egy növényevő csirke, marha, birka stb. tápjába. Nem természet ellenes? Mint kiderült a kergemarhakórt is többek között az okozta, hogy az emberifogyásztásra nem felhasználható csontokat, zsigereket etették az állatokkal. ellehet gondolkodni, ha azokat az állatokat antibiutikumokkal és szennyel etetik, ami később a mi asztalunkon köt ki akkor a kedveceinkkel mit etetnek.

Visszatérve, hogy tartósítószert adagolnak-e hozzá, sajnos a legtöbb emberi táplálékhoz is adagolnak.

Egyébként mindenki etesse azzal amivel akarja, és amitől nyugodt, hogy a legjobbat kapja a kedvence.

24. Bcicus (válaszként erre: 1. - 8a8125e283)
2010. szept. 19. 12:39
Mindenképpen száraztáppal és csak prémiummal, ne a boltokban kapható szemétkeverékkel, ez midnen kutyára igaz, de egy ilyen extra érzékeny és betegs fajtára pláne.
23. Dév Sztyuart (válaszként erre: 22. - Enissa)
2010. szept. 19. 12:30

Ugye nem azt várod, hogy "bio-kutyatápszer"?

De visszakérdezek: hol láttad rajta, hogy tartósítószert tartalmaz?

Tisztázzuk: prémium minőségű tápokról beszélünk, vagy az agyonreklámozott vackokról, amelyekben pl. időnként ott a nikotin valamilyen formája, hogy függőséget váltson ki?

22. Enissa (válaszként erre: 21. - Dév Sztyuart)
2010. szept. 19. 12:11
Láttad rajta, hogy tartósítószer mentes?
21. Dév Sztyuart (válaszként erre: 19. - Enissa)
2010. szept. 19. 12:08
A száraz tartósítva van? :-o
20. Dév Sztyuart (válaszként erre: 13. - Szanád)
2010. szept. 19. 12:07

"a kutya ne kapjon emberi kaját mert az szemét."

Nem azért ne kapjon, mert az szemét. Hanem azért, mert nem ember.

"a minőségi száraz és nedves tápokban vajon mi van?"

Fehérje, ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok, rost (ballasztanyag).

Már ha minőségi az a táp. Meg némi növényi adalékanyag, amitől pl. nem bűzös a széklete.

Egy jó minőségű száraztápot a kutya legalább 80 százalékban beépít a szervezetébe, tehát csökken a széklet mennyisége is.

A 'minőségi' pulykasonka ember számára esetleg minőségi. De pl. a magas sótartalom miatt a kutya számára semmiképp nem az.

19. Enissa (válaszként erre: 18. - Szanád)
2010. szept. 19. 12:07

Nekem az volt a tapasztalatom, hogy akikekkel együtt sétáltam és táppal etették sokkal előbb elmentek az állataik, volt aki a harmadikkal sétált, míg én a korosodó , de egészségessel :) Lehet szerencsém volt, ki tudja? az enyémek megették a gyümölcsöket is. Az egyik kutyám ott kunyerálta a nyers krumplit is amikor hámoztam, amit állítólag nem tud megemészteni, de semmi baja nem lett tőle. A széklete emésztése teljesen tökéletes volt.

Egy volt aki hamar elment akit örökbe fogadtam , hasnyálmirigy rákja lett, viszont őt táppal etették és nem a jobbikkal. Egyik ismerősömnek is azt mondta az állatorvos, hogy azért távozott olyan korán a kedvence, mert ő a legjobbat akarta neki és száraz eledellel etette nem az ARO-val. Százezreket költött rá szószerint. most ezen lehet tényleg vitatkozni, mert gondolom mindenki a saját orvosának hisz, és ők sem vannak egy hullámhosszon a témában. Viszont akárhogy is nézem a száraz az tartósítva van, ami már eleve nem az igazi.

18. szanád (válaszként erre: 15. - Enissa)
2010. szept. 19. 11:56

Köszi... ))

az egyik ismerősünktől most tudtam meg hogy nekik 16 éves yorkiuk volt,és szárazat sosem evett...és ilyen magas kort megért.

17. szanád (válaszként erre: 1. - 8a8125e283)
2010. szept. 19. 11:54

Ne csinálj belőle problémát , mert az lesz belőle.

Etest úgy ahogy neked tetszik , és persze amit elfogad.

Ha megkérdezel mondjuk 5 állatorvost és őt tenyésztőt , kutyatartót ..mindenki mást fog mondani, nagyjából felesbe és akkor megint nem tudsz dönteni.

Figyeld a kutyust hogy mit eszik meg szivesen , én állateledelesben vettem többféle juniortápból kb 10 dekát , hogy megtudjam hogy melyik izlik neki....szerencsére a 8. talált ... ))

sok örömöt a kiskutyihoz...))

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook