Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kutya nyáladzására valami megoldás? fórum

Kutya nyáladzására valami megoldás? (beszélgetés)

6. Amaunet (válaszként erre: 1. - Mákos lecsó)
febr. 7. 20:58

"A Quamatel (hatóanyaga: famotidin) egy ismert H2-receptor blokkoló gyógyszer, amelyet gyomorsav-túltengés, gyomorégés, savas reflux és gyomorfekély kezelésére alkalmaznak. Hatékonyan csökkenti a gyomorsav termelődését, a Quamatel Mini (10 mg) akár 9 órán át hat. Vényköteles (20/40 mg) és vény nélkül kapható (Mini 10 mg) formában is elérhető. "

Nem tudom hogyan és mivel és mekkora mennyiséggel eteted, de lehet kis diétára kéne fogni. Nem a súlya miatt (ez a korának megfelelő?), hanem a gyomrának terhelése miatt.

Én tartom a kutyáimnál a heti egy éhkoppot még úgy is, hogy mindhárom bőven leugrálja a kilóit. A természetben sem jutnának minden nap élelemhez.

5. Amaunet (válaszként erre: 4. - Mákos lecsó)
febr. 7. 20:50

Vagyis túl van a fogváltáson, nem kölyök már.

Nem vagyok a témában járatos ezért a google AI válaszát írom:

"A francia bulldogok hajlamosak a nyáladzásra a rövid pofájuk (brachycephalic) miatt, ami nehezíti a légzést és a hőszabályozást, így több nyálat termelnek, de a nyáladzás oka lehet izgalom, meleg, stressz, fogproblémák, émelygés, vagy akár mérgezés is, ezért figyelni kell, ha hirtelen jelentkezik és egyéb tünetek is társulnak hozzá."

febr. 7. 19:50
Francia bulldog, 1,5eve van nálam, előző francia Bulldogom nem nyáladzott
3. Amaunet (válaszként erre: 1. - Mákos lecsó)
febr. 7. 19:07
Mennyi idős a kutya és mióta van nálad? Gondolom ismered a fajtát. Ők szoktak nyáladzani.
febr. 7. 18:15
Ja igen,és a kutya gyönyörű,nem szokott hányni,széklet normalis,nincsen vele semmi baj,kivéve a nyáladzása!
febr. 7. 18:14

Bulldog kutyám van,napi szinten sokszor folyik a nyála, nyáladzik,és ugye itt hagyja ezt a nyálat is mindenhol !

Állatorvos Quamatelt ajánlotta,de 10nap után a kutyám hányt és nem volt jól, valószínű a gyógyszer miatt!Tudna valaki valami jó tanácsot,esetleg valami gyógyszert erre?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook