Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Klubok » Kutya gazdi klub

Kutya gazdi klub (nyílt klub)


Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

1 2 3 4 5 6 7 8 9
nov. 24. 21:31

A kutya sok ember szemében teljes értékű munkatárs, amely segíti őt munkájában. Mások szerint azonban a kutyák tulajdonképpen farkasok, a vadság megtestesítői. A városlakók számára ugyanakkor ezek az állatok követelőző gyerekek, akik állandó odafigyelést és áldozatot igényelnek. Ez nem is csoda, hiszen a kutyák olyan sokfélék lehetnek, hogy néha magunk is összezavarodunk a különböző szerepektől, amit betöltenek.


Miklósi Ádám

nov. 23. 08:29

Sziasztok!


Köszönöm a lehetőséget hogy itt lehetek.

Én egy másfél éves Goldi fiúkcska "anyukája" vagyok.

Most végeztem kutyakozmetikuskènt, és jövőbeli terveim között szerepel egy kutyapanzió. Minden időmet és energiámat a családom mellett, velük szeretném tölteni.

Amikor időm engedi, el járok menhelyekre önkènteskènt kozmetikázni kutyusokat. Fantasztikus érzés látni őket nem csak megszèpülve, de a boldogságot látni a szemükben hogy valaki foglalkozik velük.

A gyerekeim mellett azt hiszem ezért érdemes még élni. ☺️🥰

nov. 20. 23:19

Sziasztok.

Köszönöm,hogy itt lehetek.

Jó látni,hogy mennyien csipitek a kis bolhafészkeket.

Nekünk kettő francia bulink van.Ezért mindig buli van otthon.Mivel népszerü ,ezért folyik az eszetlen tenyésztés.

'lesz haszon öszire'

Próbáltunk olyan anyakutyát keresni,akit csak kihasználtak,és már nem kivánt személlyé vált a portán.

Rá is találtunk Pannikára tavaly nyáron egy szegedi alkesz kőmüvesnél.A bulik csak császárral tudnak szülni.Szegénykém spontán,minden felügyelet nélkül hozta a világra a kicsiket.Szerencsére pont időben tudtuk elhozni,mert már a vizelete inkább volt piros,mint sárga a vértől.Meggyógyult,igaz odalent szelel minden ,nem zárnak már a szelepek frankón,de nagyon boldog,és kiegyensúlyozott eb lett.

Bellikét egy tenyésztőtől hoztuk el,ahol darabszámra mennek a kutyák.Szerencsére őt még nem érte borzalom.

Jó lenne egy nagy,hatalmas farmot venni,és befogadni az összes rászoruló kutyust.

Mi Hollandiában élünk.Kerestük a helyi gyepmestert,hogy szükség van-e önkéntes munkára,de itt Alkmaar-ban,ami egy 100 ezres város,hat kutya volt.Abból is már négynek meg volt az új gazdája.Itt nem látni kutyát láncon,olajoshordó házban.

Talán egyszer otthon is több lesz a boldog kutyu.

nov. 8. 21:15

Az öreg kutya a háznál ugyanolyan, mintha egy öreg emberrel osztanánk meg az otthonunkat. Éppen olyan rigolyái és nyavalyái lesznek. Nagyothalló és vaksi lesz, ízületi gyulladás gyötri, aztán nincs is megállás a lejtőn. Nem szomorú, hogy a teknős százötven évig is elél, a papagáj akár száz évig, de az ember legjobb barátja egy, legfeljebb két évtizedet? Bizonyos esetekben tényleg nincs igazság.


Fran Drescher

252. turkkati (válaszként erre: 251. - Ancsika4)
aug. 5. 06:12

Ginánk már nagyon öreg. 2006-ban jött menhelyről. 2 évesnek mondták, de idősebb lehetett. Most legalább 16 éves, süket, a hátsó lábai rogyadoznak, de még csóvál, a többiekkel keresi a kapcsolatot, felülpisili őket.

Még nem jött el az ideje.

aug. 4. 19:18
Minden szó igaz,mi is megöregszünk,ki tudja milyenek leszünk? Ők hálásak minden simogatásnak.
aug. 3. 06:45

Öregek...❤❤❤

Ősz arc,homályos szem,süket fül,fájó csontok. Nehéz séták,sok gond. Drága az orvos,néha már egy kis pisi is becsurog. Nem fél már tőle a betörő,és idegesíti a gyerekzsivaj. Nehéz már vele. De az aki mellett már megvénült egy igaz barát,az tudja varázslatot él át. A vén tekintetben ott bújkál a csodák napja,mikor először örültetek egymásnak. A bolondos ugrálás,a játék,a tanulás. Ott csillog az évek cseppje mikor sírva súgtad fülébe a rossz jegyet,az igazi nagy szerelem szívtépő bánatát. Ő ott volt veled,neked. Várt míg suliban voltál,örült a közös játék perceinek. És most ő az akinek türelemre,szeretetre van szüksége. Nézd szeretettel a vaksi morgós,zsörtölődő öreget. Köszönd meg minden percét mit veled tölt. Szeresd őt. Megérdemli. És tudod az sem bűn ha néha szemedből ráhull a barátság könnye az ezüst arcra. Nem tudhatod meddig van veled... <3 (Joó István)

júl. 23. 07:39

Bemutatom őket:Csutika, a 12 éves pulim, csacsi öreg medvém. "Depressziós kutya". Ez azt jelenti, hogy mikor megérkezünk melóból örömköröket hentereg a földön.


Szeder a három éves fehér puli, boldog kutya, mert ő a főnök. Szalad az idő, már három éves múlt.


Bokréta sajnos erősen diszpláziás. Két éves fekete puli. Ám ez az életvitelében nem zavarja. Igazi hercegnő.


Nefike a falka terroristája, még mindig minden disznóságban benne van.


No és a két komondor? Dáli decemberben lesz két éves, de van már vagy 60 kg. Ez a 60 kg szeretet hazaérkezésünkkor nagyon bonyolulttá tudja tenni a bejutást a házba. Ezért most úgy döntöttünk, hogy lekerítjük a teraszt. Én 50 kg vagyok, s ha szeretetből rám ugrik? Na lehet elképzelni.


Borostyán most lesz fél éves. A debreceni kiállításon baby osztályban indítjuk. Jó nagy baby. 33 kg. Csupa szeretet ez a "kis" kiskutya.

júl. 23. 07:16
Köszönöm a befogadást. Hat kutyám van.
jún. 19. 21:00
Ugyan úgy,mint az emberek.Nekik keveset adott a sors,vagy a JÓ ISTEN,de nagyon lehet szeretni öreg kutyát is.
jún. 6. 19:03

Öregek...❤❤❤

Ősz arc,homályos szem,süket fül,fájó csontok. Nehéz séták,sok gond. Drága az orvos,néha már egy kis pisi is becsurog. Nem fél már tőle a betörő,és idegesíti a gyerekzsivaj. Nehéz már vele. De az aki mellett már megvénült egy igaz barát,az tudja varázslatot él át. A vén tekintetben ott bújkál a csodák napja,mikor először örültetek egymásnak. A bolondos ugrálás,a játék,a tanulás. Ott csillog az évek cseppje mikor sírva súgtad fülébe a rossz jegyet,az igazi nagy szerelem szívtépő bánatát. Ő ott volt veled,neked. Várt míg suliban voltál,örült a közös játék perceinek. És most ő az akinek türelemre,szeretetre van szüksége. Nézd szeretettel a vaksi morgós,zsörtölődő öreget. Köszönd meg minden percét mit veled tölt. Szeresd őt. Megérdemli. És tudod az sem bűn ha néha szemedből ráhull a barátság könnye az ezüst arcra. Nem tudhatod meddig van veled... <3 (Joó István)

máj. 25. 08:29
Így van. Csak így szabad kutyát vállalni.
máj. 24. 01:57
Az igazi szeretet kutya gazdi között az ilyen.Nincs az a kincs,amiért oda adnánk,mert a mi kutya babáink.
máj. 19. 19:28

Az én döntésem volt. Tudtam, hogy mit vállalok. 10-15 év. Senki nem kényszerített, senki sem tartott pisztolyt a fejemhez. Én akartam Őt!

Tudtam, valahogy kötve leszek. Nincs kötetlen bulizás, nincs hosszabb nyaralás, ha nem tudom magammal vinni, mert haza kell menni hozzá. Foglalkoznom kell vele, meg kell etetnem, sétálni kell mennem vele. Mindegy, hogy milyen idő van, vagy van-e kedvem.

Vállaltam azt, hogy amíg velem van, mindent megadok neki, gondoskodom róla és ha beteg, orvoshoz viszem.

Vállaltam azt, hogy szűkebb lesz a pénztárcám, kutyaszőrős lesz minden ruhám, tönkremennek dolgaim. Tudtam, hogy amíg kicsi, szétrághat mindent, bepisil, bekakil, takarítanom kell utána folyamatosan. De én akartam.

Nem mondom, hogy mindig könnyű, hogy nincs pillanat, amikor melegebb éghajlatra kívánom és kiabálok vele. Sokszor van ilyen is, és lesz is még.

De sosem tudok rá igazán haragudni. A tárgyak pótolhatóak, a szőnyeg kipucolható, a ruhám kimosható.

Nem pótolható viszont az a csillogó szempár, aki annyira örül nekem, amikor hazaérek, hogy majd szétesik ugrálás közben. Teljesen mindegy, hogy 5 percre vagy 5 órára mentem el. Nem pótolható az ő ragaszkodása és a feltétel nélküli szeretete sem. A pillanatok, amikor rossz kedvem van, de Ő jön, és bökdös a hideg orrával, vagy az arcomba tolja a játékát.

Észre sem veszed, és az évek elrepülnek. Ősz lesz a pofija, lassul a mozgása, és a valaha csillogó szempárból eltűnik majd a fény. Már nem vágyik majd arra, hogy hosszú sétákat tegyünk és vég nélkül labdázzunk. Inkább csak mellettem szeretne lenni és pihenni. Egyre többet fogunk járni orvoshoz, újra takarítani fogom a "baleseteket" és rettegni fogok, hogy mikor megy el.

De vállaltam, mert én akartam! Akartam a kölyökkor, a fiatalkor, és az öregkor minden szépségével, boldog pillanatával, és a rosszabb napokon is minden nyűgével! Nincs olyan pillanat, amit megbántam volna!

Felelősséget vállaltam érte abban a pillanatban, ahogy magamhoz vettem, egészen addig a napig, amíg el kell engedjem Őt.

Az én kutyám nem fog új gazdát keresni, nem fog menhelyre kerülni, nem fogok új helyre költözni, ha Ő nem jöhet velem. Az az ember sem született még meg és nem is fog, aki miatt eldobnám. Ő az életem része, és az is marad!

Ezt vállaltam. Az első naptól az utolsóig.❤️

242. turkkati (válaszként erre: 241. - Ancsika4)
máj. 11. 20:28
Mancs 7 éves, februárban hoztuk a gyepiről. Hihetetlenül hálás, tele szeretettel.
máj. 9. 19:21
Köszönöm Katikám! Végig bőgtem,olyan megható.
máj. 9. 13:16

Miért fogadjunk örökbe öreg kutyát


Sorban ahogy rám néztek, elhagyták az ólam,

"Öreg, megtört, kiégett, szó sem lehet róla",

Lejárt az ideje, nem fut se nem játszik,

Megcsóválják fejüket: "jobb lesz majd egy másik",

Rozzant kicsi öreg, alig tud már menni,

Nem lesz ennek gazdája, soha többé senki.

Volt egyszer otthonom, volt egyszer fekhelyem,

Házamban jó meleg, tálamban élelem.

Fejem őszül, szemem lassan nem lát,

Ugyan, ki akar ilyen elesett kutyát?

Családom úgy döntött, nem vagyok már része,

Mindig útban vagyok, rontom az összképet,

Bármilyen mentség, amit kitaláltak,

Menti-e tettüket, küldtek a halálba.

Itt ülök bezárva, a napok peregnek,

Fiatalabb társaim lassan mind elmennek.

Mikor már majdnem vége a reménynek,

Megláttad arcomat, és megmentettél végre,

Vén lábaim görbék, üveges a szemem,

De érezted még mindig megvan az életem.

Hazavittél, adtál ételt, s puha, meleg fekhelyet,

A te párnádra hajtottam, fáradt, öreg fejemet.

Átöleltél sokszor és játszottál velem,

Halkan fülembe súgtad, mennyire szeretsz.

Életem nagyrészét, talán mással éltem,

Ettől csak még jobban megbecsüllek téged,

És ígérem megteszek mindent, hogy mit kapok

Visszadjam neked, érezd hálás vagyok.

Egy hétig vagy évekig, leszek talán veled,

Osztozunk mosolyon, kétségen, könnyeken,

S mikor Isten úgydönt, végleg el kell mennem

Tudom, hogy sírni fogsz, meggyászol a szíved,

S mikor elérem a Hidat, hol minden kezdődik,

Lelkem, szívem, hűségem, mind hozzád szegődik,

És hencegek szerte, arról ki vénségem megértette,

Szeretett, ápolt, utolsó éveimet szép emlékké tette.


Lefordította: Fazekas Emese

máj. 4. 07:56
"Kutyás vagyok és punktum. Elvetemülten, őrülten és visszavonhatatlanul. Ezt minden kutyás érti, mert mi félszavakból is megértjük egymást. Egy nyelvet beszélünk, a szeretet nyelvét. Mert a kutyákat csak szeretni lehet! Ezt bizonyítani is tudom. Majd meglátjátok! Vaaaúúú!" :D
máj. 3. 07:42

"Mire gondolhat, amikor rád néz?

Mire gondolhat, amikor szőrös, kemény talpú mancsát ráteszi a térdedre?

Mire gondolhat, amikor nekidől a lábadnak? Amikor olvasol, és érzed, hogy néz? Nem feltűnően, csak úgy csendben. Néz téged, és lehet, hogy végiggondolja, mit is jelentesz neki. Hogy te vagy az egyetlen, akire számíthat, te vagy, akivel el mer menni bárhova, te vagy, akinek megérzi a lépteit már a sarkon, aki az ételt, az Életet adja neki. Akit akkor is szeretne, ha rá se néznél napokig, akinek akkor is hiányzol, ha öt perce léptél ki az ajtón. Akinek szereti a szagát, a hangját, a simogatását, akit nem tud igazán hova tenni, de azt tudja, hogy nélküled nem akar sehol, semmit, soha. Aki akkor is melletted van, ha beteg vagy, akkor is téged néz, ha idegesen járkálsz a lakásban, akkor is a legfontosabb vagy, ha éppen kisebb dolgod is nagyobb annál, hogy vele törődj. Akkor is imád, ha még arra sincs kedved, hogy megsimogasd azt az okos, meleg fejet, amiben csak te jársz, mint a mindenség, a legfontosabb, az Ő.

És mindezért nem vár köszönetet. Nem ismeri ezt a szót. Csak annyi kell neki, hogy szeresd nagyon, és vigyázz rá. Ez minden, amit adhatsz neki.

Ne kelljen csalódnia."

/Szerző: May Gábor/

ápr. 12. 00:57
Köszönöm szépen,nagyon szép vers.
ápr. 11. 15:24

Aranyosi Ervin: A kutya kérése


Szeretnék naponta szívedbe kerülni,

szeretet vizében vígan elmerülni,

tudni azt, hogy mindig számíthatok reád,

én leszek a fontos, a szeretett kutyád.


Mert felnézek én rád, s nem azért mert nagy vagy,

nem látlak erősnek, sosem látlak vadnak.

Sokkal inkább látok egy jó embert benned,

és ha tényleg az vagy, boldoggá kell tenned!


Ehhez nem is sok kell, kevéssel beérem,

etess meg mindennap és foglalkozz vélem!

Kell egy kicsi mozgás, egy kis közös játék,

ettől vagyok boldog, ez nekem ajándék!


És ha ezt megkapom, én boldoggá teszlek!

Mindig tudni fogod mennyire szeretlek.

Nem is kell nekem más, csak téged szolgállak,

s szívem máris repes, ahányszor meglátlak!

235. turkkati (válaszként erre: 234. - Ancsika4)
ápr. 1. 14:14

[3 PERCES OLVASNIVALÓ A KARANTÉNRÓL]


1.nap

Itthon maradt, úristen, itthon maradt!!! Ez életem legboldogabb napja!!! Egész nap azt fogom, nézni, hogy milyen szép! Követni fogom mindenhová a lakásban, és csak csodálom! Hihetetlen, csodálatos, imádom!!!


2. nap

Ma is itthon maradt, pedig nem beteg. Érdekes.... Felöltözött a dolgozós ruhájába (amire nem szabad felugrálni) de csak derékon felül, alul abban van, amire fel lehet ugrálni és ágy szaga van. Most vajon fel lehet ugrálni, vagy nem? Ül a világító doboza előtt, mereven bámul és beszél. Furcsa. De imádom! Olyan szép! És olyan szépen beszél!


3. nap

Ugyanaz, mint tegnap. Ugyanaz a ruha, de többet szaladgál. A világító doboz, és egy fekete kis doboz között. Nem tudom ki az a Wifi, de ugyanannyit mondja ideges hangon, ahogy a nevemet szokta. Remélem nem fogadja örökbe azt a dögöt!


4. nap

Ugyanaz mint tegnap. Csak rövid időre ment el itthonról, és nagyon sok szatyorral jött haza. A legtöbb teljesen érdektelen volt, tele fehér porral, sárga löttyel, meg nagyon büdös kockákkal, és fehér gurigákkal. Ugyanakkor RENGETEG tápot hozott. Ennyit én egyedül az életben nem eszek meg. Szóval most már biztos, hogy örökbe fogadjuk azt a Wifi nevü balfaszt, akit állandóan szólongatni kell mert sehol nincs, vagy lassan jön. Minek? Nem vagyunk meg jól így?


5. nap

Ugyanaz, mint tegnap, de egyre idegesebb. Egész nap a világító dobozt bámulja, vagy a fülére szorított kézzel beszél. Még mindig imádom, hogy nem vagyok egyedül, de kicsit félek is. Ma rám szólt, hogy ne rágjam a szőnyeget, és ne turkáljak a szemetesben. Ezek kicsit hiányoznak, mióta mindig itthon van.


6. nap

GYALÁZAT! MEGFÜRDETETT ÉS MEGFÉSÜLT! Órákig kínzott, és a helyemet is megbuherálta, iszonyat büdös, az összes cuccommal együtt! Egész délelőtt szekált, azt mondta végre ráér! De akkor f_szér nem labdázunk inkább, vagy bármi mást, eskü, még tanulok is valami hülye trükköt, de FÉSÜLKÖDNI? NORMÁLIS????


7. nap

Elmentünk hosszú sétára, de teljesen bekattant. Elkezdett félni a fajtársaitól, szabályosan menekülünk, és úgy be van öltözve, hogy csak a szeme látszik ki! Komolyan aggódom. A nap egyetlen pozitívuma, hogy délután életünkben először főzni próbált, és úgy tűnik, hogy nekem, mert a nagy részét nekem adta. Kicsit égett volt, de így elsőre azért nagyon fasza. Szerintem boldog volt, hogy ilyen szépen eszem a Wellington bélszínt, mert kicsit pityergett is.


8. nap

Mindent kipakolt és visszapakolt, végigment mindenen háromszor az undorítóan zúgó műkutyával, akit rühellek. Felforgatta a lakást, kidobta mind a 17 fogtisztító pálcikámat, amit szükösebb időkre rejtettem a hálószobába az éjjeliszekrény alá, a nappaliban a kanapé mögé, és hasonló atombiztos helyekre ahová amúgy sosem néz be. Bekattant. Félek.


9. nap

Kezd elegem lenni. Követ mindenhová, és nem hagy pihenni a kanapén, egész nap fotózgat, basztat, és beszél hozzám. Az életemben nem voltam még ennyire tiszta, fújkál, meg fésülget feszt, délután a sétából hazafelé megsimogatott a szomszéd néni, és úgy üvöltött vele, ahogy velem szokott ha szart eszem a bokorba, hogy aszondja eressze el, meg undorító, meg ilyenek! Érti ezt valaki? És retteg továbbra is. Úgy tünik, az arcát meg a kezét szégyelli, folyton mossa és takargatja. Nemtom. Szerintem ugyanolyan, mint volt, nem lett rondább. Csak büdös. Ahogy az egész lakás. Már nem bírok megmaradni, de az erkélyen se jobb, ott vagy tapsolnak, vagy énekelnek, kész agyvérzés.


10.nap

Nem tudom ki az a Wifi, meg a Teszkófutár nevü kutya, de állandóan őket szólongatja, azt se bánom, ha ideköltöznek, csak nyugodjon már le. Az Operatívtörzs nevű dög viszont tuti nem jár kutyasuliba, mert egyik feladatot sem csinálja meg rendesen. Én viszont a világ legjobb, legtisztább kutyája vagyok, mégse megyünk társaságba.


11. nap

Felmondok, nem bírom. Több mint egy hete nem tudok egy jót fingani, vakarózni, vagy a reggelit kihányni és a nap folyamán kényelmesen visszaenni. Állandóan követ, néz, és felmos. Kicsinál. Megőrült, gondolom ezért is nem látogatja senki. Lehet nekem is meg kellene pattannom, de mit csináljak, szeretem. Francba.


12. nap

Egész éjjel bámulta a világító dobozban, hogy más fajtatársai ruha nélkül verekszenek. Végre boldognak tűnt, bár engem kizavart a szobából, és azt mondogatta, hogy végre ingyen van a prémium. Eddig én úgy tudtam, hogy az táp, és drága és csak nekem jár. Szóval akkor lehet hogy mégis jó lesz, ha lesz sok ingyen prémium. Persze nappal álmos volt, és megint nem mentünk sehová.


13. nap

Azt mondta ma sem mehet sehová, csak bankba, fodrászhoz, vásárolni, futni, és gyógyszertárba. Úgyhogy ma egész nap nem volt itthon, mert nem mehet sehová. Így végre sikerül bepótolni a szokásos kis dolgaimat. Lehet, hogy mégis kibírom, bár kezdenek hiányozni a haverok, meg a napközi és a suli.


14. nap

Sose lesz vége. Megint fürdetni akar…. VALAKI SZABADíTSON KI!!!!!

márc. 29. 11:22
Hát ez nagyon jó,akkorát nevettem. Köszönöm szépen,most különösen jól esett.
márc. 19. 05:45

El kellett mennem a boltba, meg kellett vennem egy zacskó kutya nuggets-t.. A kasszánál, távolról egy nő azt kérdezte tőlem: " Elnézést, de van kutyája..?"

Nézek rá (és akik ismernek, el tudják képzelni hogyan), és azt válaszoltam: " Nem, asszonyom, nincs kutyám, az az, hogy úgy döntöttem, hogy újra kezdem a kutya étel diétát, mivel legutóbb 15 kg vesztettem el, és azután kórházban végeztem "...

Rám néz hitetlenkedően és azt mondja: " de a kutya nuggets diéta..?"

"Igen, asszonyom, működik, tudja..? Egy zacskó nuggets tesz a zsebébe, és minden alkalommal, amikor éhes, eszik egyet"...

Azt kell mondanom, hogy a sorban lévő összes embert kíváncsivá tette a témám...

Kicsit félően a nő megkérdezi, hogy a kórházban végeztem-e a kutya kaja miatt... válaszoltam neki... 😂

"Nem, asszonyom, azért kerültem a kórházba, mert miközben egy rottweiler seggét szaglásztam elütött egy robogó"... 😂😂😂😂😂

Komolyan azt hittem, hogy a mögöttem lévő férfi a nevetés miatt fog meghalni... 😂😂😂😂😂


Nos, most, hogy végig olvastad, be kell vallanom, loptam és csak azért, hogy mosolyt csaljak a jelenlegi helyzetben az arcodra 😂

Legyen szép napotok! 😄

márc. 9. 21:00
Köszönöm,minden szó igaz.
márc. 8. 19:45

Azt mondják, ne sírj.


Azt mondják, ez csak egy kutya, nem emberi lény.


Azt mondják, a fájdalom elmúlik.


Azt mondják, az állatok nem tudják, hogy meg kell halniuk.


Azt mondják, fontos, hogy ne hagyd őt szenvedni.


Azt mondják, lehet majd egy másik.


Azt mondják, ez meg fog történni veled.


Azt mondják, ez több fájdalom...


De nem tudják, hogy hányszor is néztél a kutyád szemébe


Nem tudják, hányszor néztetek szembe a sötétséggel, te és a kutyád.


Nem tudják, hányszor volt úgy, hogy csak a kutyád volt melletted.


Nem tudják, mennyire féltél mikor éjszaka a bánatod ébresztett fel.


Nem tudják, hányszor aludt melletted a kutyád


Nem tudják, mennyit változtál, mióta a kutya az életed részévé vált.


Nem tudják, hányszor ölelted át, mikor beteg volt


Nem tudják, hányszor csináltál úgy, mintha nem látnád, hogy őszül.


Nem tudják, hogy hányszor beszéltél a kutyádhoz, az egyetlenhez, aki tényleg meghallgatott.


Nem tudják, hogy a kutyád az egyetlen, aki tudta, hogy fájdalmas időket élsz.


Nem tudják, hogy milyen érzés látni az idős kutyád, ahogy próbál felkelni azért hogy üdvözöljön téged.


Nem tudják, hogy mikor a dolgaid rosszul mentek, a kutyád volt az egyetlen aki nem hagyott el.


Nem tudják, hogy a kutyád élete minden pillanatában bízott benned, az utolsóban is!


Nem tudják, hogy a kutyád mennyire szeretett téged és elég volt csupán annyi a boldogságához, hogy te is szeretted őt.


Nem tudják, hogy sírni egy kutyáért egyike a legnemesebb, legmeghatározóbb, legigazabb, legtisztább és legmelegebb dolgoknak, amit csak tehetsz.


Nem tudják, hogy amikor legutóbb bajba keveredtetek... te meggyőződtél róla, hogy neki nem esett bántódása.


Nem tudják, milyen érzés volt simogatni a pofiját élete utolsó pillanataiban...


Minden KUTYA emlékére, aki már a szivárványhíd túloldalán van.

Örökké a szívünkben fogtok élni💕

jan. 6. 07:02
Előfordul, hogy az emberek azért választanak ki maguknak egy kutyát vagy egy fajtát, mert vonzónak, esetleg a magukéhoz hasonlónak találják a viselkedését. Így a gazda fajta választása - tudatosan vagy tudattalanul - saját személyiségét is tükrözheti.
229. turkkati (válaszként erre: 228. - Ancsika4)
2019. nov. 30. 21:32
Aki kutyás lett, az is marad, de tény, hogy nagy lekötöttség.
2019. nov. 30. 06:37
Köszönöm,ez mind igaz,ezért van két kutyám,de még így is imádom őket,pont éjfélkor állnak az ajtómba,hogy kivigyem őket futni.
2019. nov. 28. 13:01

Kiskutyát szeretnél? 🐶❤️ Jól meggondoltad???


"Végig jártad az összes lépcsőfokot, sikeresen életben tartottál egy szobanövényt, van akváriumod, meg esetleg egy macskád, és kész vagy szintet lépni. Minden vágyad egy kutya. Amúgy is ősi kutyás családból származol, a nagyinál a legjobb barátod Morzsi volt a puli, így már felkészültnek érzed magad egy eb befogadására, hisz mindent tudsz róluk. Hát nem ...


Én azt mondom, ne akarj kutyát! Nekem van 4 is, tudom, miről beszélek. Ne tévesszenek meg a kutyás barátaid Facebook fotói, amiken látszólag csupa öröm és bódottság a kutya tartás, nyilván, a klassz kirándulásról fog feltenni képeket, nem arról, amikor kora hajnalban a szakadó esőben próbálja a kutyát kirángatni egy bokor alól, ahol az ég tudja csak, hogy mit zabált fel megint, és most meddig fog f*sni tőle. Tudod mit nem mondanak még el, amire pedig fel kéne készülnöd?


• Felejtsd el az ágyba visszabújós kényelmes reggeli kávézást! Örülj annak, ha lesz időd lefőzni és egyet kortyolni belőle, mire indulni kell gyorsan-gyorsan. Majd megiszod hidegen, ha hazaértetek!

• Késésben vagy, mert kicsit elaludtál? Hosszas reggeli sétára készülj, mert tutira most nem lesz meg a tökéletes hely a pisire-kakira, főleg ha az eső is esik! Akkor fix, hogy háromszor annyit lesztek lent!

• Maradnál túlórázni, vagy a barátaiddal meginnál valami? Felejtsd el! Gondolj a bánatos kis szemekre, vagy az óriási pisifoltra otthon.

• A lakásod szőrös lesz! Nagyon. Hiába takarítasz folyton, mindenhol ott lesz a szőőőr! Nekem a „best of” a zárt margarinos dobozban mosolygó vizslaszőr volt. Szerintem kentek egy szendvicset uzsonnára, vagy nem tudom ...

• Rádöbbensz, hogy az eddigi ruhatáradban egyetlen hasznos darab sincs. Gyorsan megszabadulsz majd azoktól, amikre ragad a szőr, meg amikből lehetetlen kimosni a tappancsnyomokat. Egy idő után több kutyasétás ruhád lesz, mint rendes. Minden évszakra, és abban fellelhető időjárási jelenségre lesz megfelelő válaszod. Lehet eső, lehet hó …

• Nyaralni? Az mi? Ja, tudom már! Persze megoldható csak kb. 80-szor annyi logisztikát igényel, mint előtte. Meg a kutyabarát szálláshelyek 99% százaléka 30 centis marmagasságig kutyabarát, azon felül nem látnak szívesen. De úgyse marad pénzed rá, úgyhogy ezen ne is aggódj.

• Igen a pénz… Vannak tervezhető költségek, amit fizu után rendezhetsz. De ne legyenek illúzióid, a kutyád kivétel nélkül, mindig a fizetés előtt 2 nappal lesz beteg. Lehetőleg ünnepnapon vagy vasárnap éjszaka, hogy jó drága legyen.

• Undorodsz a testnedvektől, emésztési végtermékektől? Semmi gond, pár év után egy reggel arra ébredsz, hogy szemed se rebben, amikor a kutyádnak megy a hasa és vékonyka nylon zacsival próbálod felvakarni a betonról a végterméket. Vagy épp kidobja a reggelit a kedvenc szőnyegedre (jó ha tudod, hogy mindig a szőnyegre/ágyba/kanapéra hánynak! Mindig …)

• Egy idő után megszokod a vért, és kisebb műtéteket végre tudsz hajtani a konyhaasztalon. Megtanulod, hogy Betadinnal és Neogranormonnal szinte minden visszanöveszthető, és magabiztosan felismered azt ami nem. Legjobb barátod a Kék Lukács lesz.

• Kezdetben a saját gyógyszeres dobozodban nézel körül, hogy mi lehet jó a kutyának. Pár év elteltével az ő egészségügyi dobozában fogsz keresgetni magadnak valamit, ha lázas vagy.

• Apropó láz. Ugye nem gondolod, hogy ha beteg vagy akkor kapsz egy kis szabit? Dehogy! Tuti akkor lesz telihold/front/napkitörés, amitől az egyébként normális kutyád megőrül, és csak egy minimum 3 órás sétával tudod lefárasztani. És amikor csak arra van erőd, hogy húzd magad, nna akkor ő elérkezettnek látja az időt, hogy a halódó falkavezértől átvegye a hatalmat, küzdj meg vele, ha bírsz.

• A kutyák imádják az undorító dolgokat. Az emberi ürüléket, a dögöket. A séta nagyrészt ezen dolgok felkutatásából áll, és minden alkalmat megragadnak, hogy ha már megtalálták megegyék vagy belefetrengjenek. És te lehajtott fejjel ballagsz haza, öklendezve fürdetsz, közben változatos kínzási módokon gondolkodsz, de azért picit aggódsz, hogy nehogy baja legyen a kis rohadéknak 

• Nyilván mindig a Te kutyád lesz a legrosszabb! Ő fog felugrálni, kaját/játékot lopni, megsüketülni, ha úgy tartja kedve. Az első években őszintén bánod, és szeretnél elsüllyedni a szégyentől, aztán valahol átkapcsol valami, és magadban már jól szórakozol, de képes vagy kifelé továbbra is azt mutatni, hogy rettenetesen sajnálod …

• Mindig azt az embert fogja megugatni, akit nagyon nem kéne. Aki emiatt elkezd veled veszekedni, ettől ideges leszel, amitől a kutya is idegesebb lesz, amitől még jobban fog ugatni, amitől az ember még idegesebb lesz, és még jobban kiabál, amitől… Róka fogta csuka. Igyekezz ne zavarni másokat a kutyáddal, de bolondok mindig lesznek, akik szerint már az is bűn, hogy éltek. Ne vedd magadra!

• Tízmillió szakértő országában élünk, ezért elkerülhetetlen, hogy találkozz időnként egy-egy tudorral és meghallgasd, hogy hogy is kéne jól csinálnod. Mert a kutyád dagadt/sovány/neveletlen/túlságosan fegyelmezed. Nem kell foglalkozni vele, mosolyogj, köszönd meg a tanácsot, és húzd fel a nyúlcipőt! Úgysem fogja megérteni.


És végül a legbátrabbak legbátrabbjának, a kölyökkutyára vágyóknak kis összefoglaló:

• Azzal legyél tisztában, hogy a kölykök egyetlen ok miatt élik meg a felnőtt kort, azért mert elképesztően cukik! Ez egy beépített életvédelmi rendszer náluk, ami megvédi őket a hirtelen felindulásból elkövetett bántalmazástól. Elég csak úgy nézniük mintha megbántak volna bármit is, és te elolvadsz. Ez a tekintet szinte feledteti veled, hogy pisit és kakit takarítasz hónapokon át, inged gatyád kifizeted az oltássorozatára, és hálából széttép mindent. Nem ezt-azt! Mindent, amit ér feldolgoz az apró kis fogaival.

Közben ugatgat napközben, amit minden bizonnyal nem fognak díjazni a szomszédok.

Ééés amikor eljön a nagy nap, hogy végre leviheted sétálni, rádöbbensz, hogy egyrészt utca tiszta a kutyád, vagyis attól függetlenül, hogy otthon 10 percet se bír ki pisi nélkül, simán kihúzza a 2 órás sétát alig várva, hogy hazaérjetek, és otthon gejzírként pisiljen, másrészt azt is megtudod, hogy az otthon gyönyörűen behívható kutya gyakorlatilag megsüketül a sok ingertől. Úgyhogy az elkövetkező hónapok hétvégéit hóban/fagyban/kánikulában, a kutyasuliban fogjátok tölteni, hogy ő mire jó kutya lenne, nekiálljon serdülni, amivel gyakorlatilag mindent elfelejt, amit addig tanult, és kezdhetitek elölről. :D


Bármeddig tudnám sorolni az évek tapasztalatait, de felesleges, akit ennyivel nem lehet lebeszélni azt nem is kell. De jussak eszetekbe, amikor télen éjszaka fél 4-kor a sötétben, orkán erejű szélben, lehetőleg lázasan, ónos esőtől jeges úton csúszkálva, majd térdre borulva, várjátok, hogy miért is volt olyan sürgető az éjszaka közepén lejönni, miközben, az addig szarul lévő kutya már lelépett bokrozni, hogy

ÉN SZÓLTAM!!!!”


Forrás: fordog.hu

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook