Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kürtőskalácsom parázs fölött sütve recept

Kürtőskalácsom parázs fölött sütve recept

A Kürtőskalácsom parázs fölött sütve hozzávalói:
1 kg liszt, 3 tojás, 10 evőkanál porcukor, 5 dkg élesztő, 1 mokkáskanál só, 0,5 l tej, 15 evőkanál olvasztott vaj, 1 citrom reszelt héja.

Pici étolaj a kelesztőtálba
kristálycukor a kalács meghempergetéséhez


A Kürtőskalácsom parázs fölött sütve elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttattam kevés langyos, cukros tejben, majd összedolgoztam a többi hozzávalóval. A bedagasztott tésztát étolajba forgatva kelesztőtálba tettem, s hagytam megkelni. Miután megkelt, 5 darabra vágtam a tésztát, egyesével vékonyra kinyújtottam, kb. 2 cm széles csíkokra vágtam, s az előzőleg beolajozott sütőformára szorosan feltekertem. Ezután a tésztát is bekentem olajjal, megforgattam kristálycukorban, s a közben elkészített parázs fölött lassan körbeforgatva megsütöttem. Rövid idő múlva, mikor a kalács és a forma hűlni kezd, a megsült tészta magától leválik a formáról. Ekkor lehet durvára vágott dióba, fahéjba, kókuszreszelékkel, stb. megszórni, de anélkül is nagyon finom!

Fotók a naplóm 187-190. bejegyzésében!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kürtőskalácsom parázs fölött sütve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook