Kunta-Kinte recept

A Kunta-Kinte hozzávalói:
Tésztához: 4 tojás
25 dkg porcukor
1 ½ dl olaj
1 ½ dl langyos víz
26 dkg liszt
1 sütőpor
kakaó
Krémhez: 3 dl tej, 1 tasak puncs puding, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor
2 evőkanál rum

Mázhoz: 20 dkg porcukor, 2 dkg kakaó, dió nagyságú vaj
3 evőkanál forró víz


A Kunta-Kinte elkészítési módja:
4 tojás sárgáját habosra keverjük 25 dkg porcukorral. Lassanként hozzáadunk 1 ½ dl olajat, 1 ½ dl langyos vizet. Jól összekeverjük és hozzáadunk 26 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és a 4 tojás keménnyé vert habját. Ketté vesszük a masszát. Az egyik felébe kakaót teszünk. 2 őzgerinc formában megsütjük. Ha kihűlt, gerincenként felszeleteljük és a következő krémmel váltakozva összerakjuk. Krém: 3 dl tejbe 1 puncs pudingot megfőzünk. Ha kihűlt, hozzáadunk 15 dkg vajat, 15 dkg cukrot, összekeverjük, 2 evőkanál rumot teszünk bele. Máz: Hidegen 20 dkg porcukrot, 2 dkg kakaót, dió nagyságú vajat, 3 evőkanál forró vizet összekeverünk és ráöntjük a rudakra.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kunta-kinte elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook