Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Külterület "zártkert" építkezésben hozzáértő tudna segíteni? fórum

Külterület "zártkert" építkezésben hozzáértő tudna segíteni? (tudásbázis kérdés)


2013. márc. 6. 19:05

Itt vagyok... :)


Folyamatosan odakint kertelek, így megfeledkeztem, hogy ide is ígértem magam.


Én gazdasági épületben lakom, ez egy présház volt. Hivatalosan bejelentkezni nem engedtek, de ez nem érdekel, önkényeskedjenek csak! Azt mondták, nincs lakhatási engedély, nem jelentkezhetek be. Terveztessem meg a házat, ami 1800 óta itt áll, szerezzek lakhatási engedélyt és akkor méltóztatnak... :D Ez máshol nem így van, ne aggódj, csak ezek beütötték a fejüket! :D Engem aztán nem érdekel, hogy nem jelentkezem be! :) Senki nem tilthatja meg, hogy itt legyek a saját ingatlanomban, és azt sem, hogy felhőtelen jól érezzem magam. Kicsit törvényen kívüli lettem, de hát... spongyát rá, azt mondom! :)

10. napocskaszemű (válaszként erre: 8. - Chicho)
2013. márc. 5. 15:14
Az a helyzet, hogy a kert egy kisebb dülőn van és nagyon kötött talajjal rendelkezik. A Mátra aljában, azt mondják a csatornáról és a vízről azért se álmodozzunk, mert egy nincs tervben, kettő olyan köves mélyen a talaj, hogy a dülőre fel nem szenvedik...így nem tudom a kút reménye meddig lehet még a miénk...:). Azonban a vízgyűjtőt már ajánlották, azt biztos idén megcsináljuk.
9. napocskaszemű (válaszként erre: 7. - 3d0696d927)
2013. márc. 5. 15:09
Ezt is de jó olvasni. Nekünk a kert tavalyi szerzemény, de bármikor kimegyünk én nem akarok hazajönni a városba. Egyszerűen nem bírom a bezártságot itt, és imádom a természetet ott. Ha visszatérsz szívesen fogadok minden tanácsot, azt is, hogyan szoktátok a vízet megoldani. Idén tervezzük, hogy kihívunk egy kútfúrót mit szól a terephez.....
8. Chicho (válaszként erre: 6. - Napocskaszemű)
2013. márc. 5. 15:05
Nálunk egyedül kiépített csatorna nincs és nem is tudok róla, hogy tervezik. Viszont a szomszédságban már jó pár család él. Bár mi derítő helyett majd szennyvíztisztítóval gondoljuk megoldani. Persze nagy befektetés, de hosszú távon a legcélszerűbb. Nem tudom nálatok milyenek a talajviszonyok, de nem gondolkodtatok a kútfúráson? Igaz, hogy már az is bejelentésköteles, de nagy segítség lenne. Meg másik megoldás a vízgyűjtő tartály, ami használható öntözésre, wc használatra, tisztítva akár mosásra is stb.
2013. márc. 5. 15:02
Ha villany van, minden van. A víz nem nagy ügy. Majd jövök még. Külterületen élek, mint pesti menekült, szőlőhegyen. A vilâg legjobb dolga! :)
2013. márc. 5. 14:52
De jó ezt olvasni. :). Mi is szívesen odamennénk élni, annak ellenére is, hogy rengeteg vízet kéne mindig biztosítanunk, mert azt már tudjuk vízet nem tervez a falu odavezetni. Azonban még utcanév sincs, viszont bejelentett lakcím maradhatna ott ahol most élünk. Elmegyünk majd az önk.-hoz és kitudakoljuk merre tovább... Nálatok víz van?
2013. márc. 5. 14:46
Szia! A mi helyzetünk is hasonló volt. Egy kisváros külterületén van egy 3032 m2-es telkünk, ami gyümölcsös minősítésben van. A telek két helyrajzi számmal rendelkező két keskeny és nagyon hosszú terület egymás mellett. Első dolog volt a határrendezés, amely során egy helyrajzi szám alá került 3028 m2. Mivel mi ott kint is szeretnénk élni, ezért a következő lépés volt a telek egy részének a művelés alóli kivonása. A tervezővel való munka során természeten úgy lett megtervezve, ahogy mi látni szeretnénk. Most zajlanak az tervezés utolsó mozzanatai, de engedélyezésre mezőgazdasági épületként lesz beadva. A tervező tudja, hogy milyen módon. Amúgy meg nincsen olyan rendelet vagy jogszabály, ami tiltaná, hogy én beköltözzek a mezőgazdasági épületembe :)
4. Bojszi (válaszként erre: 1. - Napocskaszemű)
2013. márc. 5. 14:45
Szia! Én csak arra tudok válaszolni, hogy igen, lehet normális, rendes rajzot készíttetni. Sógoromék is épp most építtettek egy házat így, mégis hivatalosan. Az is melléképület.
3. napocskaszemű (válaszként erre: 2. - 5bcf1b7c01)
2013. márc. 5. 14:42
Igen, ez lesz a következő lépés...:)
2013. márc. 5. 14:41
Önkormányzat, építési osztály... ez a hivatalos!
2013. márc. 5. 14:37
Kezdetben a ti segítségeteket szeretném kérni. Bízom benne vagytok itt páran akiknek tapasztalata, vagy hozzáértése van a témában. Röviden.: Egy falu külterületén ahol pincék és gyümölcsösök helyzkednek el, van egy 2000 nm-es két helyrajzi számmal rendelkező egybenyitott gyümölcsösünk. ( két telek, de egybenyitva) Minden közüzem nélkül. Csak villanyt tudnánk odavitetni. Az a helyzet, hogy a hobbyra szeretnénk egy kicsi faházat építeni, amiben több napot is tölthetnénk. Azt tudom, hogy 3% a beépíthetőség és ezáltal jobb lenne a kertet egy helyrajzi számra vetetni, ha egyáltalán lehet ilyet. Az is világos, hogy nem lehet lakóépületként építeni, csak gazdasági épületként. Azt azonban nem tudom, hogy gazdasági épületet lehet e úgy építtetni, hogy a tervrajzán látszani fog, hogy nem egy magtároló lesz például, hanem ott alvásra, időtöltésre is alkalmas kisház? Szerintetek ebbe is belekötnek? Valami jó tanács, tapasztalat részetekről? Köszönöm.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook