Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Különleges makaróni recept

Különleges makaróni recept

A Különleges makaróni hozzávalói:
40 dkg kolbász
15 dkg darált sertéshús
40 dkg rövid makaróni tészta
2 cukkini
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 mozzarella
20 dkg darabolt paradicsom
1 kávéskanál kakukkfű
petrezselyem
3 dkg vaj
zsemlemorzsa
olívaolaj
őrölt bors



A Különleges makaróni elkészítési módja:
A megmosott, hajszálvékonyan felkarikázott cukkiniket és a felaprított hagymát serpenyőben, kevés olajban, kislángon 10 percig pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk, és meghintjük petrezselyemmel. Egy másik serpenyőben, a felforrósított vajban 15 percig közepes lángon pirítjuk a kolbászt és a húst, majd hozzákeverjük a hagymás cukkinit. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a darabolt paradicsomot, a kakukkfüvet, és sóval, borssal ízesítjük. Sós vízben megfőzzük a makarónit, lecsöpögtetjük, a serpenyőbe öntjük, és jól összekeverjük. Kiolajozzuk a sütőtálat (jénai vagy cserép), lerakunk egy réteg tésztát, rátesszük az egyik, szeletekre vágott mozzarellát, majd ismét tészta következik, és rá a másik szeletelt mozzarella. Tészta kerül a tetejére, meghintjük zsemlemorzsával, meglocsoljuk olívaolajjal, és forró sütőben 15 percig sütjük.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A különleges makaróni elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook